Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Most tényleg én vagyok a...

Most tényleg én vagyok a bunkó szomszéd?

Figyelt kérdés

Függőfolyosós panelban lakok. Eddig is itt laktam, de 3 éve másik szintre költöztem. 5 lakás van egy szinten. Én lakok a folyosóajtó melletti lakásban, így mindenki az én ajtóm előtt jár-kel. Van, hogy még este is hangosan beszélnek, röhögnek az ablakom előtt, nem lehet tőlük pihenni. Esténként gyakran van buli, akkor még abban a szobában sem lehet aludni, amelyik a legtávolabb van a folyosótól. Eddig ezt szó nélkül tűrtem, de nagyon felbosszantott az is, hogy a folyosó ajtót direkt csapkodják, ami ugye hozzám hallatszódik be a leghangosabban, aki az utolsó lakásban lakik, ő nem is hallja. Rajtam kívül mindenkinek nyitva van egész nap az ajtaja és ha valaki elmegy a lakásuk mellett, akkor akár fél órát is elcsevegnek.

Múlt héten megcsináltattam a folyosó ajtót, hogy ne csapódjon, hívtam szerelőt, akitől kértem számlát, az összeget elosztottam 5 felé, így kijött fejenként 3 ezer forintos költség. A felszerelés előtti 2 nap próbáltam becsöngetni a lakásokba, megbeszélni a javítást, de csak egy volt közülük otthon, vele meg is beszéltem, hogy ez szükséges. Mivel a többieket nem értem el, így kiírtam egy üzenetet a folyosó ajtóra, hogy másnap jön a szerelő megcsinálni a csapódásgátlót, és ez lakásonként 3ezer forintot fog jelenteni.

3 szomszéd oda is adta a pénzt, de a 4. azt mondta, hogy ez felháborító, hogy mi az, hogy csak úgy előzetes egyeztetés nélkül ilyet kiírok, hogy másnap mindenki fizessen 3ezret. Pedig én nem ezt írtam, csak azt hogy másnap jön a szerelő. És ez a szomszéd még a felszerelés előtt be is csöngetett hozzám és mondta, hogy őt nem érdekli a csapódás, mert az utolsó lakásban lakik, ahol nem hall semmit, de majd kifizeti, ha megkapja a nyugdíjat. Ezután anyukámnak ilyeneket kezdett el mondani, hogy felháborító a viselkedésem, mert soha nem köszönök neki és hogy merek ilyet csinálni, hogy nem beszélem meg vele a javítási munkákat... (holott velem is ugyanezt csinálták, amikor ide költöztem, becsöngettek, hogy adjak nekik 2 ezer foritnot, mert valaki elrontotta a kilincset, én akkor még csak 1 hete laktam itt, de kifizettem és velem se beszélte meg előtte ezt senki)

Nem értem egyáltalán a viselkedését, mert én a folyosó lakók nyugalmáért szereltettem ezt fel és egyébként is mindig köszönök neki, még beszélgetni is szoktam vele, de úgy látszik, hogy ő csak megjátssza magát amikor kedvesen elcseverészik velem. Vagy lehet, hogy az a baja, hogy nekem nincs nyitva egész nap az ajtóm és ha valaki eljön a lakásom előtt nem hívom be kávézni? Vagy nem is tudom.

Esetleg az, hogy azt is meg kellett volna vele beszélnem, hogy terhes lehetek-e?...

Ezek után nem tudom hogy nézzek bele kedvesen a szemébe, amikor lehord fűnek-fának a rokonaim és a többi szomszéd előtt.

2011. aug. 15. 18:52
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszi a kommenteket. A közös képviselőre nem tartozik ez az egész, az ajtók lezárását és szerelését minden szint saját magának csináltattja (csináltatta) meg saját pénzből. Ezt nem fedezi sajnos a közös költség.
2011. aug. 16. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!