Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mekkora házban laktok? Kényelm...

Mekkora házban laktok? Kényelmesen elfértek?

Figyelt kérdés

Van pár ismerősöm akik panelban laknak és nekem nagyon kicsinek tűnik. Amíg nincs gyerek addig el van az ember 20-30 nm-en, de utána?!

Van egy pesti ismerősöm is ők 4-en vannak 25 nm-re, egy szoba van meg minden helyiség ici pici.

Akik ilyenben laktok, elfértek kényelmesen?

Én szerettem volna egy panellakásban leélni az életem, de a sors egy kertes házba sodort. Így utólag már nem bánom, mert lehet hogy kiakadtam volna a pici lakásban.

2011. aug. 11. 10:44
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Mi 3-an lakunk panelban 10. emeleten

1 nagyszoba és 2 kisszoba van + hosszú előszoba + konyha + fürdő,wc,kamra.

Elég lenne egy 1,5 , 2 szobás lakás is, de mikor ideköltöztünk akkor mamámék is velünk jöttek, ezért kellett a 3 szobás...

Így most a 2 kisszoba (nem is olyan kicsik azért) az enyém :P

2011. aug. 11. 11:17
 22/37 A kérdező kommentje:
mivel írtam, hogy pesti ezért Pest VII. kerület, az utca nevet nem tudom
2011. aug. 11. 11:19
 23/37 anonim ***** válasza:
90%
Mi 55 m2-es családi házban lakunk hárman. Mi ketten, és a 15 éves kamasz fiúnk. Neki van egy 3x3-as szobája, nekünk egy 5x5-ös szobánk. Elférünk. Van szép nagy kertünk is. Egy fürdő, wc, konyha, kamra, közlekedő, és egy kis zárt terasz. Nem mondom, néha jól jönne még egy kis szoba, dehát ennyi van.
2011. aug. 11. 11:19
 24/37 anonim ***** válasza:
a szüleim háza ahol felnőttem kb 160 nm. öten laktunk ott. mostani lakásom 60nm körül van itt egyedül lakom (ill a párom gyakorlatilag itt lakik elméletileg nem mert neki is van külön lakása :) ) nem bírnám elképzelni az életem egy 25 nm-es kis lakásban, de persze ha úgy hozná az élet, hogy egy olyanba kéne költöznöm biztos megbarátkoznék vele.
2011. aug. 11. 11:20
 25/37 anonim válasza:

75 m2 körüli családi ház, 4 személynek... Szerintem kicsi. Mindenkinek külön szoba kell(ene)... Anya, nagymama, én és a tesóm. De egyenlőre közös szobám van a húgommal, és lassan a sírba visszük egymást. Így van most 1 szoba nekem és a húgomnak, anyának és nagymamámnak meg 1-1 félszoba. Ha sikerül válaszfalat építtetni a szobánkba, akkor sokkal elégedettebb leszek. Egyébként kicsi a konyhánk, csak egy ember fér el benne kényelmesen, esetleg kettő. Egyben van a nappalival, ami étkező is. Ha vendég jön, nem férünk el rendesen az asztalnál, és mivel nincs hely más szobában, a nappaliban teregetünk, és így folyton félre kell állni, mert kicsi a hely és nem tudunk ketten egymás mellett elsétálni. A fürdőszoba is kicsi, de szerintem annak nem is kell nagynak lennie, úgyis egy ember van bent egyszerre, ahogy a wc-n is. Ami még zavar, hogy sok a cuccunk, és az szét van osztva a szobákba. A mi szobánk tele van anya és a nagymamánk könyveivel, 3 nagy polc meg van töltve velük. Régi ruhákkal, kacatokkal, papírokkal szintén tele van 2 nagy szekrény.

Szóval szerintem ideális az lenne, ha lenne még egy ugyanekkora szint, ott laknánk húgommal külön szobában, külön fürdőszobával és egy kis nappalirésszel. A mi szobánkból pedig lehetne egy spejz (ja, mert az sincs... összevissza vannak a befőttek meg minden) és egy étkező. Akkor a nappali is elég nagy lenne étkezőasztal nélkül.

2011. aug. 11. 11:22
 26/37 anonim válasza:
11:22 vagyok. Ami még probléma, hogy van egy kutyánk. Igaz, ő nem nagy, viszont sok a cucca. És hamarosan jön mellé még egy nagytestű kutya. Mindkettő az enyém lesz, de a szobámba nem szeretném őket beengedni, a mostani is a nappaliban és a kertben lakik. De a másiknak a boxa például nem tudom, hova fog elférni...
2011. aug. 11. 11:24
 27/37 anonim válasza:
120 négyzetméter,négyen vagyunk (2 szülő+ 2 gyerek) plussz egy perzsa macska:D
2011. aug. 11. 11:28
 28/37 anonim ***** válasza:

Köszi, a többi privátba ment.

Amúgy miért pont panelban akartál élni? Akkor már új építésű lakás nem jobb?

2011. aug. 11. 11:28
 29/37 anonim ***** válasza:
Tényleg borzasztó sok minden múlik az elrendezésen!!! Lehet egy 100 m2-es ház is zsúfolt, ha rosszul van megtervezve, de lehet egy 50 m2-es kis ház is tágas, ha gondosan tervezték meg anno.
2011. aug. 11. 11:30
 30/37 anonim ***** válasza:
100 négyzetméteres családi házban élünk 6-an... a szüleim, a férjem és én, illetve hugom és a vőlegénye... mindenkinek külön szoba, nagy fürdő, konyha, ebédlő stbstb... de hugomékkal felesben most tervezzük a tetőtérbeépítést...
2011. aug. 11. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!