Mekkora házban laktok? Kényelmesen elfértek?
Van pár ismerősöm akik panelban laknak és nekem nagyon kicsinek tűnik. Amíg nincs gyerek addig el van az ember 20-30 nm-en, de utána?!
Van egy pesti ismerősöm is ők 4-en vannak 25 nm-re, egy szoba van meg minden helyiség ici pici.
Akik ilyenben laktok, elfértek kényelmesen?
Én szerettem volna egy panellakásban leélni az életem, de a sors egy kertes házba sodort. Így utólag már nem bánom, mert lehet hogy kiakadtam volna a pici lakásban.
Mi 3-an lakunk panelban 10. emeleten
1 nagyszoba és 2 kisszoba van + hosszú előszoba + konyha + fürdő,wc,kamra.
Elég lenne egy 1,5 , 2 szobás lakás is, de mikor ideköltöztünk akkor mamámék is velünk jöttek, ezért kellett a 3 szobás...
Így most a 2 kisszoba (nem is olyan kicsik azért) az enyém :P
75 m2 körüli családi ház, 4 személynek... Szerintem kicsi. Mindenkinek külön szoba kell(ene)... Anya, nagymama, én és a tesóm. De egyenlőre közös szobám van a húgommal, és lassan a sírba visszük egymást. Így van most 1 szoba nekem és a húgomnak, anyának és nagymamámnak meg 1-1 félszoba. Ha sikerül válaszfalat építtetni a szobánkba, akkor sokkal elégedettebb leszek. Egyébként kicsi a konyhánk, csak egy ember fér el benne kényelmesen, esetleg kettő. Egyben van a nappalival, ami étkező is. Ha vendég jön, nem férünk el rendesen az asztalnál, és mivel nincs hely más szobában, a nappaliban teregetünk, és így folyton félre kell állni, mert kicsi a hely és nem tudunk ketten egymás mellett elsétálni. A fürdőszoba is kicsi, de szerintem annak nem is kell nagynak lennie, úgyis egy ember van bent egyszerre, ahogy a wc-n is. Ami még zavar, hogy sok a cuccunk, és az szét van osztva a szobákba. A mi szobánk tele van anya és a nagymamánk könyveivel, 3 nagy polc meg van töltve velük. Régi ruhákkal, kacatokkal, papírokkal szintén tele van 2 nagy szekrény.
Szóval szerintem ideális az lenne, ha lenne még egy ugyanekkora szint, ott laknánk húgommal külön szobában, külön fürdőszobával és egy kis nappalirésszel. A mi szobánkból pedig lehetne egy spejz (ja, mert az sincs... összevissza vannak a befőttek meg minden) és egy étkező. Akkor a nappali is elég nagy lenne étkezőasztal nélkül.
Köszi, a többi privátba ment.
Amúgy miért pont panelban akartál élni? Akkor már új építésű lakás nem jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!