Házat venni vagy építkezni? Bővebben lent.
Hát ez elég sok mindentől függ. Mekkora a ház? Kell e rákölteni? Mennyit? Hol? Falu, kis-nagy város?
Mi még a válság előtt építkeztünk, akkor a mi 120 nm-es házunk jött ki kb. 16-17 millióból, plusz a telek!
Most,hogy lent vannak az ingatlan árak, ennyiért már szép kis házat lehet kapni!
"Én ha építkeznék akkor..."
Ezt bővebben fejtsd ki, elsőként nagyon csajosan hangzik, mintha a feleségem hallanám: épitkezzünk! ami kb annyit jelent hogy ő majd főzi a teát.
Tehát mihet értesz és mi az amit ezek közül végre is tudsz hajtani, időd, energiád rá a munkád mellett (ha van), tudsz e falazni, alapot ásni, vizvezetéket fektetni, szerelni, elökésziteni a gázbekötést, anyagot vásárolni és szállítani?
Nem olyan nagy ám! Mi mondjuk azt vallottuk,hogy 100 nm alatt nem éri meg házat építeni. De ahogy gondoljátok!
Egyébként szerintem egy 80 nm-es most kb. telek nélkül kb. 12-15 millióból jönne ki!
Nézd! Te kérdezted, én meg leírtam.
De ahogy írták sok mindentől függ. De durván 160 ezer/nm-rel számolhattok. Ha ti 80 nm-es házat akartok, annak a bruttója kb. 100 nm! Azt ha beszorzod 160-al,akkor az ugye 16 millió! Ha ebből lejön a villanyszerelés, az cca 500-800 ezer között van!
Csak azért írom le, mert mi kb. 4 millióval léptük túl,mint, ahogy számoltuk! És nem luxus cuccaink vannak, igaz nem is mindenből rakattunk kínaisat!
Pont azokat írtad hogy meg tudnád csinálni ami a legkevesebb egy házépítésnél.
A kőműves munka a legtöbb és a tető is 1-2millióba kerül.
Ha van 15 milliód akkor vágj bele de hitelt ne vegyél fel mert sokan bebukták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!