Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Házat venni vagy építkezni?...

Házat venni vagy építkezni? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Szerintetek mi éri meg jobban? házat venni és azt felújítani ? vagy építkezni? A legolcsóbb házak is 4-5 millió. Az én álmom egy két szobás szoba konyha nappali.. Nem nagyra gondoltam. Tetszik az a stílus amikor a konyha nappali és ebédlő egy térbe van és csak egy kis derékig érő pultocska választja el őket egymástól. 1 millióért van egy telek; és ezért gondolkozom. Hogy érdemesebb lenne e inkább arra építkezni vagy nem ? Körülbelül mennyire lenne egy ilyen kis ház felépítése? Remélem olvassa valaki olyan majd a kérdésem aki építkezett az elmúlt időszakban. Meg nem tudom a papírmunkák milyen anyagi vonzatot igényelnek.
2011. aug. 3. 13:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hát ez elég sok mindentől függ. Mekkora a ház? Kell e rákölteni? Mennyit? Hol? Falu, kis-nagy város?

Mi még a válság előtt építkeztünk, akkor a mi 120 nm-es házunk jött ki kb. 16-17 millióból, plusz a telek!

Most,hogy lent vannak az ingatlan árak, ennyiért már szép kis házat lehet kapni!

2011. aug. 3. 13:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Én ha építkeznék akkor egy 80 négyzetméteres kis házat építenék. A tervrajz nagyjából már kész.. csak alak méretek szempontjából. A 120 nekem már nagyon nagy. :)
2011. aug. 3. 13:52
 3/12 anonim ***** válasza:

"Én ha építkeznék akkor..."

Ezt bővebben fejtsd ki, elsőként nagyon csajosan hangzik, mintha a feleségem hallanám: épitkezzünk! ami kb annyit jelent hogy ő majd főzi a teát.

Tehát mihet értesz és mi az amit ezek közül végre is tudsz hajtani, időd, energiád rá a munkád mellett (ha van), tudsz e falazni, alapot ásni, vizvezetéket fektetni, szerelni, elökésziteni a gázbekötést, anyagot vásárolni és szállítani?

2011. aug. 3. 15:00
 4/12 anonim ***** válasza:

Nem olyan nagy ám! Mi mondjuk azt vallottuk,hogy 100 nm alatt nem éri meg házat építeni. De ahogy gondoljátok!

Egyébként szerintem egy 80 nm-es most kb. telek nélkül kb. 12-15 millióból jönne ki!

2011. aug. 3. 15:01
 5/12 A kérdező kommentje:
Én azért a 15 milliót sokkalom érte.. annyiba nincs az úgy benne. egy kis faluba építkeznék. és nem akarom a legdrágább csempékkel kirakni.. egyébként a festést külső belső . padlózást én magamnak tudnám megcsinálni.. és jó pár munkát is ismerős munkásokkal olcsóbban ki tudok hozni
2011. aug. 3. 15:03
 6/12 A kérdező kommentje:
Ja és még amit elfelejtettem .. hogy édesapám villanyszerelő így ő azt természetesen megoldja nekem és már is lejön a költségekből.. ami azért valljuk be nem két forint..
2011. aug. 3. 15:06
 7/12 anonim ***** válasza:

Nézd! Te kérdezted, én meg leírtam.

De ahogy írták sok mindentől függ. De durván 160 ezer/nm-rel számolhattok. Ha ti 80 nm-es házat akartok, annak a bruttója kb. 100 nm! Azt ha beszorzod 160-al,akkor az ugye 16 millió! Ha ebből lejön a villanyszerelés, az cca 500-800 ezer között van!

Csak azért írom le, mert mi kb. 4 millióval léptük túl,mint, ahogy számoltuk! És nem luxus cuccaink vannak, igaz nem is mindenből rakattunk kínaisat!

2011. aug. 3. 15:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Pont azokat írtad hogy meg tudnád csinálni ami a legkevesebb egy házépítésnél.

A kőműves munka a legtöbb és a tető is 1-2millióba kerül.

Ha van 15 milliód akkor vágj bele de hitelt ne vegyél fel mert sokan bebukták.

2011. aug. 3. 21:54
 9/12 anonim ***** válasza:
Hiába kis falu olcsó telekkel, de az építő anyag kb ugyan annyi, mint bárhol máshol. Max munkaerő olcsóbb egy fokkal. Mi könnyűszerkezetesre esküszünk, azt is építettünk. Olcsóbb, gyorsabb...
2011. aug. 4. 08:22
 10/12 anonim ***** válasza:
nekünk is könnyűszerkezetes házunk van, elégedettek vagyunk vele nagyon. nekünk egy cég építette, a mai világban kinek van már ideje, energiája arra, hogy "haverokat" szerezzen, akik majd összedobják a házat? én 100 nm alatt nem állnék neki építkezni, mert azt elég gyorsan ki lehet nőni :D illetve 2 emberre okés, de mondjuk 2 gyerekkel már nagyon kevés szerintem. ha építkezek és nálunk ez volt a fő szempont, mindenkinek legyen külön szobája, mert ha felnőnek a gyerekek, jönnek majd a barátok/nők, ne kelljen egy szobába zsúfolódni. meg ha már építek, akkor az olyan legyen, amilyent én szeretnék, ne utána bánkódjak, hogy ez a járólap jobban tetszett volna, csak 500 FT-al drágább volt...
2011. aug. 4. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!