Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha valaki megfordítatja a...

Ha valaki megfordítatja a vízórát, azt később be lehet bizonyítani? A vízműnek van rá valamilyen eszköze?

Figyelt kérdés
2011. júl. 30. 12:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Eleve mikor mennek leolvasni, akkor az előzőhöz képest kevesebbet mutat a mérő. Meg elvileg kell lennie rajta plombának is amihez még egy sima vízvezeték szerelő sem nyúlhat. Olyan mérő hibával pedig eddig még nem találkoztam, hogy a mérő magától elkezd az ellenkező irányba forogni. Na meg mi van ha cserére, vagy leolvasásra akkor mennek mikor te nem számítasz rájuk és fordítva látják felrakva a mérőt. Ennek a veszélye is ott van. Azonnal jegyzőkönyvet kapsz, majd kivizsgálják.

Vízmű alvállalkozó cégénél dolgozom már több éve.

2011. júl. 30. 12:17
 2/6 anonim ***** válasza:
hiába forgatod már nem ér semmit..ez régen működött csak..ahogy a mágnes sem jó már
2011. júl. 30. 12:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát ez tavaly történt és saját szememmel láttam....Egyik ismerősömnél csőtörés volt mire észre vette (ez egy telek nem jár mindig oda)már sok víz elfolyt.A szerelő srác az óra előtt és mögött szétcsavarta a csövet és fordítva rakta vissza,így a számláló vissza tekerődött addig amíg kell!Azért kérdeztem ezt ki lehet-e nyomozni ha valaki bejelenti?Mert az órához nem nyúlt a plomba rajta,leolvasás is volt már közbe...
2011. júl. 30. 13:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Minálunk a tavasszal volt a csere,apám vette a boltban az órát,a szakember szerelte,plombázta.

Otthon egy-két napig"játszottunk" vele a haverokkal.Próbáltuk,ki hány litert tud fújni.

BIZTOSAN állítom,ha visszafele fújtuk,tizedannyit ment vissza,mint előrefele....tehát az újabb fajták belsejébe van valami gátlóféle.

2011. júl. 30. 14:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Megint az első.

A plombákat, amik valóban azok mindenképpen le kell venni! ahhoz, hogy a mérőt kivegye, megfordítsa valaki. Szerintem te az OMH-t nézed plombának, az csak arra szolgál, hogy ott legyen milyen hitelesítésű a mérő.

Ha pedig volt már leolvasás, a mérő pedig fordítva volt, akkor szerencséje volt az ismerősödnek. A mi leolvasónk főleg a gyanús mérőket mindig letesztelteti (megnyitatja valahol a csapot).

2011. júl. 31. 11:57
 6/6 anonim válasza:
Mi van ha valaki egyszerűen csak kiveszi, betesz a helyére egy áthidaló csövet, amikor meg jönnek leolvasni visszateszi ?
2014. nov. 24. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!