Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért "ráz" a víz? Nagyon nem...

Miért "ráz" a víz? Nagyon nem tetszik ez nekem!

Figyelt kérdés
Nem tudom, más tapasztalt-e már hasonlókat. az a helyzet, hogy egy régi panelban lakom albérletben, és az utóbbi egy hétben vettem észre, hogyha megnyitom a csapot a fürdőben ill. a konyhában, és a vízsugár alá teszem a kezem, bár enyhe, de elektromos ütésfélét érzek! olyan erősségűt, mint amikor az ember levesz egy műszálas anyagú pulcsit magáról, csak kicsit erősebb. nagyon aggódom, hogy egyszer agyoncsap az áram! mi lehet ennek az oka, és mit tehetnénk ez ellen? zárlatos a lakás?
2009. márc. 28. 10:42
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
86%
A lakás maga biztos nem, de a lakásban lévő valamelyik elektromos készülék, valószínű. Kizázásos alapon, kilehet deríteni. ( egyesével kihúzni a készülékek fali csatlakozóit,majd vissza, és amelyik kihuzása után megszűnik a "bizsergés" ott lehet a hiba). Tanácsos ezen a készüléken aztán SZAKEMBERREL, szigetelés vizsgálatot elvégeztetni!
2009. márc. 28. 10:52
 2/23 anonim ***** válasza:
60%
sztem csak fel vagy töltődve és emiatt van az egész.
2009. márc. 28. 10:52
 3/23 anonim ***** válasza:
83%
Az előző válaszadó vagyok, és újból olvasva a kérdést, kiegészítés képpen szeretném hozzátenni, hogy lehet a RÉGI lakásoknál, az elektromos hálózat meghibásodásának az oka, az említett jelenség! (valamelyik vezeték, vagy vezetékkötés szigetelési hibáából előforduló, elektromos szivárgás. (Pl. a fázis és a földelő vezeték kisfokú áthúzása, amelytől még a kismegszakító, vagy a biztosíték nem old ki). Mindenképpen egy szakemberrel történő szigetelésvizsgálat elvégzése javasolt!
2009. márc. 28. 11:02
 4/23 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem az előbb leírni, hogy nem minden egyes alkalommal ráz a víz, csak hébe-hóba, de egyre sűrűbben. nem tudom van e jelentősége ezzel a dologgal kapcsolatban, de múlt héten az történt még, hogy felkapcsoltam az egyik villanyt, és kivágódott a lakásban található majdnem összes villanykörte. azóta van olyan lámpánk, amibe hiába teszünk új égőt, nem működik. továbbá a fürdőszobában tudom, hogy volt korábban egy zárlatos konnektor, de azt elvileg megjavította a tulajnő férje... tényleg nagyon parázom, hogy egyszercsak agyonvág az áram pl tusolás közben:S
2009. márc. 28. 11:13
 5/23 anonim válasza:
45%
Én is régi panelban lakom és ugyanezt tapasztaltam én is.Nem egy folytában,csak néha,de elég zavaró.Előtte is panelban laktam,ott érdekes nem volt ilyen.
2009. márc. 28. 11:22
 6/23 anonim ***** válasza:
94%
Ha ennyire félsz. hívj 1 villanyszerelőt h a régi kábeleket húzza át újakra. meg a konnektort is nézesd meg mert a "tulajnő férje javította elég bizarr"
2009. márc. 28. 11:32
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Élet és vagyonbiztonsági okokból,

mindenképen javasolt a lakás azonnali,

teljes körű, elektromos szigetelésvizsgálata!

2009. márc. 28. 11:33
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Ilyesmi attól szokott lenni, hogy a "földelés" nincs megfelelő állapotban. Először is kérdezz meg más lakókat a házban, lehetőleg pont alattad vagy feletted lakót. Ha nekik nincs ilyen gond, akkor egy villanyszerelő egyszerűen kimérhati a földelési ellenállást a lakásban. Vigyázz ezzel, mert ha teljesen elmegy a földelés, akkor zárlat esetén nem csap le a biztosíték, vagyis egy esetleg (ettől függetlenül) zárlatos elektromos készülék külső burkolata halálos áramütést tud produkálni.
2009. márc. 28. 12:10
 9/23 A kérdező kommentje:
Ok köszi mindenkinek, már útban van elvileg a villanyszerelő a lakásba...
2009. márc. 28. 12:18
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Engem egyszer a csap rázott meg elég dúrván. Azonnal szakembert hívtam, kiderült hogy földeletlen az egyik konektor, és amiatt van. Az eset után alig mertem hozzáérni.
2009. márc. 28. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!