Családi ház komplett belső kifestése null tudással, kis utánanézéssel lehetséges?
Simán ki lehet saját kezűleg festeni. Ha valahol meglazult a festék, azt spaklizd le, gletteld ki, hogy sima legyen, és csiszold le. Ha tapéta van fenn, akkor először azt kell leszedni és glettelni, csiszolni.
Ha jó állapotú a festés, akkor könnyen lehet, hogy nem kell ezek közül semmit csinálni, csak festeni. Ehhez kell sok festék, nagy henger, kis henger, ecset, takarófólia, meg valami zenegép, hogy ne unatkozz.
Én májusban kifestettem egy szobát tapétaleszedéssel, teljes gletteléssel, pont ugyanolyan minőségű lett, mint annál a barátnőmnél, aki festőt hívott. Annyi van, hogy ha gyakorlatlan vagy, akkor jó sokáig fog tartani, ezzel számolj, mert ha sietsz, akkor ronda lesz. Bár ez főleg a glettelésre igaz. Türelemmel kell simogatni addig, amíg nem lesz egyenes.
Lehetséges, de az olyan is lesz.
Én nem hiszem hogy van aki null tudással olyan minőségűre fest ki egy szobát mint egy festő.
A gletteléshez gyakorlat kell. A festésnél is lehet hibázni, aki festő az észreveszi a hibát.
Meszeltünk egy helyen, nem lett túl szép mert rossz minőségű volt a meszet, a gazdának mégis tetszett, nem vette észre a hibát.
Egyik helyen a gazda úgy gondolta hogy saját maga lemázolja a korlátot. Amikor már sok festéket elpazarolt és látta hogy csúnya akkor szólt nekünk hogy mázoljuk le.
Számtalan helyen dolgoztunk ahol előttünk a gazda festett.
Hmm, kíváncsi lennék arra a jó árra :) Én most számoltam ki, kb. 100 Ft-ra jött ki a glettelés plusz festés négyzetméterenként. Mivel volt benne tapétaleszedés meg ilyen nyalánkságok is, egy festő ezres alatt szóba sem állt volna velünk.
Írta itt valaki, gondolom festő, hogy hiába csinálja meg az ember olyanra, hogy maga nem látja a hibát, szakember azért észreveszi azt.
Hát nem tudom, nekem például nem ér meg tízszeres árat az, hogy ha egyszer meglátogat egy festő, akkor nem talál olyan hibát, amit én nem veszek észre :D
Amúgy meg két trükkje van a dolognak, igényesség és idő. Saját munkámon látom, hogy egy kis falrészt kapkodva csináltam meg, mert rohannom kellett egy fellépésre, ahonnan nem szabad elkésni. Na az a rész valóban ronda. De ahol volt türelmem, ott teljesen jó.
Persze ha az ember nem elég aprólékos és türelmes, vagy ha nagyon sok pénze van, akkor ne álljon neki. Ellenkező esetben viszont miért ne? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!