Hungarocellt a ház belső falára is lehet feltenni?
Érdemes néhány szigetelésről írt könyvet átolvasni.
Elsődlegesen az a legjobb megoldás, ha kívülről le tudod szigetelni a házat. Így a falak belülről át tudnak melegedni, nem penészednek, de kifelé nem sugározza a meleget. Ha ez nem megoldható, akkor jön a belső szigetelés. Erre viszont a gipszkarton szerintem jobb megoldás. Annak is a fal felé eső felét párazáró fóliával borítani kell (legalábbis az egyik szakkönyvben ezt olvastam). Ennek a nagy hátránya, hogy a falak nem melegednek át, és a gipszkarton-fal résben hideg párás levegőben megtelepszik a penész. Igaz, a szoba fala nem lesz hideg tapintású. Szerintem a hungarocel ilyen szempontból nem rossz megoldás. Én csak azért nem használnám belső falra, mert nagyon sérülékeny. Ha már pl. a felmosó nyele eldől, az is képes behorpasztani. Egy ismerős így szigetelte a lakását. Nem jön le, jól szigetel, de össze-vissza van már nyomorgatva neki. Hiába vigyázol a falra, óhatatlanul történnek ilyen "balesetek"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!