Vízóra csere. Megéri?
Társasházban lakunk. A többi lakónak 1 éve, nekünk 2 éve lett cserélve vízóra. Elvileg 6 évenként kell.
Na, most az "okos" közösképviselő kitalálta, hogy cseréltessük le a vízórát, mert most csak 7500 Ft és idén júliustól 13000 lesz. De még itt van nekünk 4 év, a többi lakónak 5 év a következő (tényleg aktuális) cseréig. (Addig pedig, mondanom sem kell, bármi történhet.)
Rajtunk kívül mindenki igent mondott, mindenki megy a közösképviselő után, mint birkák a szamár után.
Szerintem egyáltalán nem érte meg lecserélni, szerintetek?
Mért cseréltetnéd, le ha évekig jó még?!
Autót se viszek műszakiztatni évekkel az érvényesség lejárta előtt, csak mert valamelyik szerviznél, most olcsóbban csinálják.
Amúgy nálunk az egyik lakásunkban, házunkban vidéki megyeszékhelyen a szolgáltató saját költségén a saját embereivel cseréli az órát, ha szükségesnek látja. Nekünk egy fillérünkbe nem kerül és nem is kell vele törődnünk, hogy meddig hiteles és meddig nem.
A másik lakásunkban Budapesten nekünk kötelező saját költségünkön lecseréltetni. Ráadásul ott 4 vízóra is van a lakásban. 3-4 éve valami 20-25eFt-ot fizethettünk rá.
Nálunk is volt jó sok marha lakó meg képviselő, stb. Nálunk is volt hasonló helyzet.
Én a te helyedben írnék levelet (csakis ajánlott levelet) a vízműnek és ennek az országos hitelesítési akárminek, hogy :
"az én problémám: még hiteles az vízórám 4 évig, a többi lakónak 5 évig, és a barom képviselő azzal zaklat, hogy cseréltessem le a vízórát, arra hivatkozva, hogy most milyen olcsó, stb...... Kérem szépen hivatalos állásfoglalásunkat az üggyel kapcsolatban"
Jó, persze ne így írjad, ahogy én, csak tényszerűen. Írd bele az órád gyári számát, hogy mikor-ki csinálta a cserét ill. hitelesítést. Persze bele lakcím, stb. A marhaképviselő neve, a lakásszövetkezet neve címe. Hogy mióta zaklat ezzel, meg hogy szinte már a többi lakó is zaklat, mert a marha megvezette őket...stb. De az utolsó mondat a leglényegesebb: hivatalos állásfoglalás.
És ha megjött a levél, amiben nagy valószínűséggel az lesz, hogy a marha menjen a fenébe, akkor azt szépen meglebegteted az orra előtt és közlöd vele, hogy ha mégegyszer ebben a témában szól valamit, akkor feljelented zaklatásért.
Kb. 10 évvel ezelőtt hasonló cipőben voltam gázórával kapcsolatban. Lakásfelújítás alatt levertük a mérőt, gázmű kicserélte, aztán 3 év múlva mindenkinél gázóra csere, nálunk is akartak cserélni, akkor gyorsan egy hasonló tipusú levél a OMH-nak meg főgáznak, és úgy már békén hagytak.
Az a baj, hogy tényleg nagyon sok a tudatlan, buta ember a közösképviselők között, és rengeteg bosszúságot tudnak okozni. Meg nagyon sok a buta "munkás" is. A mi lakásszövetkezetünknek vannak saját gázos-vizes-elektromos emberei, és szerződésben állnak az szolgáltatóval, hogy a mittomén milyen munkákat ők végzik. Csak nem nagyon egyeztetnek a szolgáltatókkal, hogy hol kell cserélni órát,stb.
Szegény Munka Hőse nevű megkapja a címet, hogy Minta u.56 szám alatt mindenhol óracsere...bekopog hogy akkor ittvan..elzavarom a rákba...jön vissza a hatalmas segítséggel a 70 éves képviselővel, az meg fenyeget engem, hogy irgum-burgum. Nah, köszönöm ezt nem kérem. Én amikor tudom, hogy közeledik vminek a cseréje előre megnézem, hogy meddig hiteles, aztán ha még jó előre bekérem ezt az "állásfoglalást". Én sajnos csak így tudom ezeket az ütközeteket elkerülni. de még mindig jobb néhány száz Ft-t ellevelezni, mint kivenni 1-2 nap szabit, amikor jönnek dolgozni, és akkor derüljön ki számomra, hogy nem is kellett volna.
Remélem azért nem voltam nagyon magyartalan és érthetetlen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!