Vízóra csere 10 ezerért?
Figyelt kérdés
Ma kaptam egy levelet a debreceni hőszolgáltatótól, hogy jövő szerdán vízórát cserélnek a házban. Ennek költségét a helyszínen készpénzben kell fizetni, 9700 ft a 2 darab (hideg+meleg) teljeskörű ügyinzéséssel és a használt mérő beszámításával. Plusz ha MOM Optima típusú a mérőnk ( igen ) akkor a hitelesítés mérőnként 1450 ft többletköltséget jelent. Fel vagyok háborodva, nem tudom, mit gondolnak, hogy 1 hét alatt honnan vegyek elő ennyi pénzt a válság közepén. Persze ha nem cseréltetem le, megszűntetik a szolgáltatást. Ha pedig nem tartózkodom itthon (dolgozom, szabit kell kivennem e miatt), akkor 2300 ft pótkiszállási díjat számítanak fel. Szerintem ezt a költséget nem terhelhetik a fogyasztókra, mivel le van blombázva, az ő tulajdonuk a mérő.2010. márc. 2. 18:50
1/3 anonim válasza:
sajnos ki kell fizetni. mi is nemrég cseréltük, nekünk a szerelő vette, plusz még a hitelesítési díjak, így kb ugyanez jött ki. amúgy én úgy tudom, hogy a fogyasztó tulajdon, de elnézést ha hülyeséget mondok. viszont mindegy, hogy kié, ha nem fizeted ki nincs szolgáltatás, ők megtehetik. ez van, rablás világos nappal, "nyílt utcán", legálisan.
2/3 anonim válasza:
Nálunk ingyenes a csere, ha nincs tartozásod. Ha van, vagy lejárt a hitelessége akkor 9400 ft mindennel együtt 1 db hideg vízmérő cseréje.
3/3 anonim válasza:
Mivel "mellék vízmérő"azért a saját tulajdonod.A fogyasztás után fizetsz vízdíjat,viszont ennek hitelesnek kell lennie.Az 1m3 az ne legyen 1.5.
Ez nem kötelező lehet fizetni álltalányt is,csak lehet az drágább lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!