Vízóra csere. Megéri?
Társasházban lakunk. A többi lakónak 1 éve, nekünk 2 éve lett cserélve vízóra. Elvileg 6 évenként kell.
Na, most az "okos" közösképviselő kitalálta, hogy cseréltessük le a vízórát, mert most csak 7500 Ft és idén júliustól 13000 lesz. De még itt van nekünk 4 év, a többi lakónak 5 év a következő (tényleg aktuális) cseréig. (Addig pedig, mondanom sem kell, bármi történhet.)
Rajtunk kívül mindenki igent mondott, mindenki megy a közösképviselő után, mint birkák a szamár után.
Szerintem egyáltalán nem érte meg lecserélni, szerintetek?
1 óra hitelesítve, beszerelve, minden.
Most még 7500 ft.
Júliustól mindez 13000 ft.
De az óra mindenkinél még 5 évig, náluk 4 évig jó!
Értem.Viszont azt nem igazán,hogy a hitelesítés ára (szabott)5500/1 ill.2 óránál.
Akkor hol van a mérő ára és a munkadíj ? 2000 be belefér??
Ha az óra a te neveden, a te lakrészedben van, semmi köze hozzá! Mindenki akkor cserélteti amikor akarja.
Jó, hogy a tiszta ágynemű cserébe nem akar beleszólni.
Szerintem összejátszik a szerelőkkel, hogy minél többet bepalizzon, és akkor az övét ingyen cserélik. Nálunk volt hasonló sztori!
Nem kötelező lecserélni a hiteles vízórát, ha nincs neki hitelesítést befolyásoló sérülése!
Ergo: a képviselő verebeket fogott!
A kötelező hitelesítésnek államilag megszabott ára van. Nem tudom elképzelni, bár sose lehet tudni, hogy ekkorát emelne az OMH, illetve az állam.
A másik észrevétel: ha ezt az órát az illetékes vízmű szereltette fel illetve fogadta el, akkor azok, legalábbis nálunk vidéken, 5 évente jönnek és Ök vagy megbízottjuk cserélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!