Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vízóra csere. Megéri?

Vízóra csere. Megéri?

Figyelt kérdés

Társasházban lakunk. A többi lakónak 1 éve, nekünk 2 éve lett cserélve vízóra. Elvileg 6 évenként kell.

Na, most az "okos" közösképviselő kitalálta, hogy cseréltessük le a vízórát, mert most csak 7500 Ft és idén júliustól 13000 lesz. De még itt van nekünk 4 év, a többi lakónak 5 év a következő (tényleg aktuális) cseréig. (Addig pedig, mondanom sem kell, bármi történhet.)

Rajtunk kívül mindenki igent mondott, mindenki megy a közösképviselő után, mint birkák a szamár után.

Szerintem egyáltalán nem érte meg lecserélni, szerintetek?

2011. jún. 28. 19:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Miért kéne lecserélni ha még 4 vagy 5 évig hiteles? Nem értem.
2011. jún. 28. 19:31
 2/17 A kérdező kommentje:
Mert ilyen marha közösképviselőnk van. A házat szigeteltetni nuku, de belül festetni, műanyagpadlóztatni igen. (de ez már nem ide tartozik, csak én mérgelődök)
2011. jún. 28. 19:35
 3/17 anonim ***** válasza:
Mit kell érteni a 7500 alatt? 1 óra vagy 2
2011. jún. 28. 19:40
 4/17 anonim ***** válasza:
Én még mindig nem értem a sztorit.
2011. jún. 28. 19:42
 5/17 A kérdező kommentje:

1 óra hitelesítve, beszerelve, minden.

Most még 7500 ft.

Júliustól mindez 13000 ft.

De az óra mindenkinél még 5 évig, náluk 4 évig jó!

2011. jún. 28. 19:45
 6/17 A kérdező kommentje:
Mi értelme kicserélni, megéri????
2011. jún. 28. 19:46
 7/17 anonim ***** válasza:

Értem.Viszont azt nem igazán,hogy a hitelesítés ára (szabott)5500/1 ill.2 óránál.

Akkor hol van a mérő ára és a munkadíj ? 2000 be belefér??

2011. jún. 28. 19:49
 8/17 anonim ***** válasza:

Ha az óra a te neveden, a te lakrészedben van, semmi köze hozzá! Mindenki akkor cserélteti amikor akarja.

Jó, hogy a tiszta ágynemű cserébe nem akar beleszólni.

Szerintem összejátszik a szerelőkkel, hogy minél többet bepalizzon, és akkor az övét ingyen cserélik. Nálunk volt hasonló sztori!

2011. jún. 28. 19:50
 9/17 A kérdező kommentje:
Én is arra gondolok, hogy összejátszhat velük. Csak az volt a kérdésem, hogy a sok marha lakó, vagy mi döntöttünk-e jól?
2011. jún. 28. 19:53
 10/17 anonim ***** válasza:

Nem kötelező lecserélni a hiteles vízórát, ha nincs neki hitelesítést befolyásoló sérülése!

Ergo: a képviselő verebeket fogott!

A kötelező hitelesítésnek államilag megszabott ára van. Nem tudom elképzelni, bár sose lehet tudni, hogy ekkorát emelne az OMH, illetve az állam.

A másik észrevétel: ha ezt az órát az illetékes vízmű szereltette fel illetve fogadta el, akkor azok, legalábbis nálunk vidéken, 5 évente jönnek és Ök vagy megbízottjuk cserélik.

2011. jún. 28. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!