Mit csináljak a lakással?

Tavaly novemberben költöztünk be mi is a belvárosi, régi építésű lakásunkba. Egy teljesen üres, frissen festett lakás volt. A beköltözés előtt kb. 5-6x mostam fel, lemostam az ajtókat, ablakokat. Csak mostanra jutottunk el odáig, hogy a felmosóvíz már nem fekete, pedig hetente általában 2x porszívóztunk és mostunk fel.
Ezek a lakások ilyenek, főleg ha előtted sokáig üresen állt ( a miénk majdnem 1 évig üres volt, tehát nem is takarította senki). Meg a belvárosban ez a furcsa, fekete, "zsíros", szmogos por van.
Szóval csak azt akarom ebből kihozni, hogy idővel majd érzed a tisztaságot, csak addig még sokszor kell takarítani.

A nyitott ablak nem jó. Éjszaka-hajnalban nyisd ki, amikor már nincs forgalom. Ajánlom, hogy szerezz be egy-két zöld növényt, iszonyú sokat segítenek a levegő temperálásában. Ha gondolod és hajlandó vagy kiutazni érte Zuglóba, én pont most szaporítottam rengeteg vízipálmát, ami pár hét alatt nagyra megnő, adok belőle szívesen.
A tulaj cuccait egy helyre pakold össze, a legjobb, ha az előszobában vagy valahol találsz nekik helyet, de ne a lakótérben.
Valamelyik válaszoló: azért vannak a belvárosi létnek is előnyei, például ha fiatal vagy és bulizol, utána negyedóra alatt hazasétálsz, vagy ha nincs pénzed épp bérletre, akkor nem kell bliccelned...

mást nem tudsz csinálni, minthogy amikor időd van, lemosol mindent, takarítasz non-stop. döntsd el, h ez neked megéri-e, ha hosszú távra tervezel ott élni, akkor igen.
nappal ne hagyd nyitva az ablakot, mert iszonyat sok por beszáll. este szellőztess és reggel.
a vackokat próbáld egy szekrénybe csoportosítani, úgy nem lesz útban, nem fogja a port.
én is a 4es villamos közelében lakom, szintén egy forgalmas út mellett, szinte naponta porszívózok, bár nem nagy kunszt, 5 perc alatt normális állapotba tudom hozni a szobákat.

Köszi a válaszokat! Növényeket akarok beszerezni, még meggondolom a vízipálmát! Köszi!
Amúgy meg eddig a XI kerületben laktam, de egy busszal és 2 villamossal kellett munkába járnom, és hamar meguntam...és voltam Zuglóban is lakást keresni, és lehet nem belváros, de ettől függetlenül ugyanolyan poros lett volna az a lakás is. Olyan környék volt...Arról nem beszélve, h nem lehet nehéz metróval bejutni a belvárosba 10 perc alatt, de Zuglóban is vannak olyan részek, ahova nem jut el a metró...sőt...ezt neked is tudnod kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!