Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit csináljak a lakással?

Mit csináljak a lakással?

Figyelt kérdés
Most költöztem új albérletbe, hiába takarítok, felmosok, port törlök, nagyon poros a lakás. Érezni a levegőben, ráadásul allergiás vagyok rá...Nyitva van egész nap az ablak, azt sem tudom, hogy jó-e, vagy inkább csak ront a helyzeten, Budapesten, belvárosban van a lakás, de nem nagyon forgalmas utcán. Ráadásul otthagytak a tulajok elég sok cuccot, amiket nem lehet mind kidobni, és azok is csak porfogók....
2011. jún. 28. 15:39
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Költözz el egy másik albérletbe. És ne a belvárosba. Nemtudom miért akar minden vidéki a 4-6 os villamos közelébe költöztni? Agyrém. Tök jo helyek vannak Zugloban, Csepelen zöldövezet.
2011. jún. 28. 16:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi...ez nem volt nagy segítség. Egyébként meg nem a 4-es, 6-os villamos közelében lakom...a másik meg, hogy azért lakom a belvárosban, hogy ne kelljen napi másfél-2 órát utaznom a munkába.
2011. jún. 28. 16:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Tavaly novemberben költöztünk be mi is a belvárosi, régi építésű lakásunkba. Egy teljesen üres, frissen festett lakás volt. A beköltözés előtt kb. 5-6x mostam fel, lemostam az ajtókat, ablakokat. Csak mostanra jutottunk el odáig, hogy a felmosóvíz már nem fekete, pedig hetente általában 2x porszívóztunk és mostunk fel.

Ezek a lakások ilyenek, főleg ha előtted sokáig üresen állt ( a miénk majdnem 1 évig üres volt, tehát nem is takarította senki). Meg a belvárosban ez a furcsa, fekete, "zsíros", szmogos por van.

Szóval csak azt akarom ebből kihozni, hogy idővel majd érzed a tisztaságot, csak addig még sokszor kell takarítani.

2011. jún. 28. 16:24
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Zugloból 10 perc alatt a belvárosba vagyok :O)
2011. jún. 28. 16:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A nyitott ablak nem jó. Éjszaka-hajnalban nyisd ki, amikor már nincs forgalom. Ajánlom, hogy szerezz be egy-két zöld növényt, iszonyú sokat segítenek a levegő temperálásában. Ha gondolod és hajlandó vagy kiutazni érte Zuglóba, én pont most szaporítottam rengeteg vízipálmát, ami pár hét alatt nagyra megnő, adok belőle szívesen.

A tulaj cuccait egy helyre pakold össze, a legjobb, ha az előszobában vagy valahol találsz nekik helyet, de ne a lakótérben.

Valamelyik válaszoló: azért vannak a belvárosi létnek is előnyei, például ha fiatal vagy és bulizol, utána negyedóra alatt hazasétálsz, vagy ha nincs pénzed épp bérletre, akkor nem kell bliccelned...

2011. jún. 28. 16:39
 6/9 anonim ***** válasza:
74%
Légtisztító gép,ami jó is,ablakra szúnyog háló.
2011. jún. 28. 16:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

mást nem tudsz csinálni, minthogy amikor időd van, lemosol mindent, takarítasz non-stop. döntsd el, h ez neked megéri-e, ha hosszú távra tervezel ott élni, akkor igen.

nappal ne hagyd nyitva az ablakot, mert iszonyat sok por beszáll. este szellőztess és reggel.

a vackokat próbáld egy szekrénybe csoportosítani, úgy nem lesz útban, nem fogja a port.

én is a 4es villamos közelében lakom, szintén egy forgalmas út mellett, szinte naponta porszívózok, bár nem nagy kunszt, 5 perc alatt normális állapotba tudom hozni a szobákat.

2011. jún. 28. 17:21
 8/9 anonim ***** válasza:
igen így van! takarítasz non stop veszel egy olyan porszívót ami normálisan szűri a levegőt és a lomokat dobozold be és dugja fel magának kb ennyit tehetsz
2011. jún. 28. 23:29
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Növényeket akarok beszerezni, még meggondolom a vízipálmát! Köszi!

Amúgy meg eddig a XI kerületben laktam, de egy busszal és 2 villamossal kellett munkába járnom, és hamar meguntam...és voltam Zuglóban is lakást keresni, és lehet nem belváros, de ettől függetlenül ugyanolyan poros lett volna az a lakás is. Olyan környék volt...Arról nem beszélve, h nem lehet nehéz metróval bejutni a belvárosba 10 perc alatt, de Zuglóban is vannak olyan részek, ahova nem jut el a metró...sőt...ezt neked is tudnod kellene.

2011. jún. 29. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!