Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mik a tapasztalataitok földszi...

Mik a tapasztalataitok földszinti lakással kapcsolatban? Miért adják olcsóbban azokat?

Figyelt kérdés
2010. máj. 30. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert végigjár rajtuk, és őket áztatja az összes fölötte lakó. Mert hangosabb az utca-, vagy kocsmazaj. Mert a focizó gyerekek befocizzák az ablakát. Mert közel van a betörőnek. Ilyenek miatt.
2010. máj. 30. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen földszinti lakásra gondolsz, de az én tapasztalatom a következő. Bp. belső részein lévő régi épitésű lakások földszintjén sokkal kevesebb a fény, általában udvarra nézők. Ezenkivül nagyrészük vizes, salétromos. Ezért is olcsóbbak.
2010. máj. 30. 15:07
 3/6 anonim válasza:

Csak tippek (legalábbis nekem ezek a fszt-i lakások negatívumai):

- alulról nincs szomszéd, tehát hidegebb

- mind legalsó lakás, a lépcsőház előtte a legzajosabb és legkoszosabb (mindenki ott megy el előtte)

- behallatszik a lépcsőház ajtajának csapkodása

- sötétebb, mint az emeleti lakások

- betörés szempontjából is védtelenebb mint egy emeleti lakás (ablakok, erkély, stb.)

Nagyjából ezek miatt az én megítélésem szerint is kevesebbet ér egy fszt-i lakás.

2010. máj. 30. 15:08
 4/6 anonim ***** válasza:

ha valaki ott bagózik az ablakod alatt az biztos nem fogod megköszönni. esetleg még a csikk is az ablakod alatt landol.

vagy ha ott pofáznak hangosan.

jóval hidegebb mint egy emeleti, kicsit sötétebb is, ha sok a bokor és a fa, akkor pedig nagyon sötét.

mindenki belát, szóval a függönyt mindig el kell húzni.

sokkal több a por és bogarak is könnyebben bemennek.

ha büdös a kukatároló, akkor lehet, hogy azt is kénytelen vagy szagolni.

meg egyszerűen kisebb a presztízse.

lehet, hogy szépen ki van pofozva, fullos a konyhabútor, csempe, parketta, de akkorsem olyan, mintha emeleten laknál.

2010. máj. 30. 15:16
 5/6 anonim válasza:

Én földszintibe lakom, wz mind igazak..

hidegebb, hallodd ha valaki becsapja a liftajtót, vagy hazaér, a kukatároló büzölög..

2010. máj. 30. 17:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Én azért nem vennék földszinti lakást, mert:

- utána szinte lehetetlen eladni, vagy ha lehet is csak nevetséges áron, hogy végre vigye már valaki,

- büdös van, kosz van (kipufogógáz, a kutyákat az ablakod alá sz..atják, a szemetet, csikkeket fentről odadobják),

- hangoskodnak (Nem túl kellemes hajnalban fél 3-kor arra ébredni, hogy egy részeg az ablakod előtt ordibál. Sajnos tapasztalat, pedig m az 1. emeleten laktunk)

- könnyebb célpont a betörőknek, az ablakot nyáron s csukva kell tartani, vagy pedig berácsozod, mint egy börtönt,

- az utcáról minden bámészkodó bebámul az ablakon.Este állandóan be kell húzni a sötétítőfüggönyt, vagy lehúzni a redőnyt, ha nem akarod úgy érezni magadat, mint egy reality-show-ban.

Nekem most hirtelen ezek jutnak eszembe.

2010. máj. 30. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!