Mik a tapasztalataitok földszinti lakással kapcsolatban? Miért adják olcsóbban azokat?
Csak tippek (legalábbis nekem ezek a fszt-i lakások negatívumai):
- alulról nincs szomszéd, tehát hidegebb
- mind legalsó lakás, a lépcsőház előtte a legzajosabb és legkoszosabb (mindenki ott megy el előtte)
- behallatszik a lépcsőház ajtajának csapkodása
- sötétebb, mint az emeleti lakások
- betörés szempontjából is védtelenebb mint egy emeleti lakás (ablakok, erkély, stb.)
Nagyjából ezek miatt az én megítélésem szerint is kevesebbet ér egy fszt-i lakás.
ha valaki ott bagózik az ablakod alatt az biztos nem fogod megköszönni. esetleg még a csikk is az ablakod alatt landol.
vagy ha ott pofáznak hangosan.
jóval hidegebb mint egy emeleti, kicsit sötétebb is, ha sok a bokor és a fa, akkor pedig nagyon sötét.
mindenki belát, szóval a függönyt mindig el kell húzni.
sokkal több a por és bogarak is könnyebben bemennek.
ha büdös a kukatároló, akkor lehet, hogy azt is kénytelen vagy szagolni.
meg egyszerűen kisebb a presztízse.
lehet, hogy szépen ki van pofozva, fullos a konyhabútor, csempe, parketta, de akkorsem olyan, mintha emeleten laknál.
Én földszintibe lakom, wz mind igazak..
hidegebb, hallodd ha valaki becsapja a liftajtót, vagy hazaér, a kukatároló büzölög..
Én azért nem vennék földszinti lakást, mert:
- utána szinte lehetetlen eladni, vagy ha lehet is csak nevetséges áron, hogy végre vigye már valaki,
- büdös van, kosz van (kipufogógáz, a kutyákat az ablakod alá sz..atják, a szemetet, csikkeket fentről odadobják),
- hangoskodnak (Nem túl kellemes hajnalban fél 3-kor arra ébredni, hogy egy részeg az ablakod előtt ordibál. Sajnos tapasztalat, pedig m az 1. emeleten laktunk)
- könnyebb célpont a betörőknek, az ablakot nyáron s csukva kell tartani, vagy pedig berácsozod, mint egy börtönt,
- az utcáról minden bámészkodó bebámul az ablakon.Este állandóan be kell húzni a sötétítőfüggönyt, vagy lehúzni a redőnyt, ha nem akarod úgy érezni magadat, mint egy reality-show-ban.
Nekem most hirtelen ezek jutnak eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!