Hogyan számolhatnám ki a fogyasztást, gáz, villanyt hogy mennyi havonta? (albérlet) 19/L
Egy ismerőstől bérlem a lakást nem hivatalosan. Ő azt mondta, hogy nagyon kevés a rezsi, meg a bérleti díj se sok ezért beköltöztem. Most eltelt 6 hónap és elég soknak tűnik.Idáig fix 20.000 ft volt a rezsi. Aztán mondta, hogy inkább számoljunk el. Megbeszéltük, hogy átállítja havi elszámolásra, de nem tette, maradt átalányba. meg van az óraállás a költözéskor és most. Hogyan tudnám kiszámolni?
A lakás 45m2. Két konvektor van. Főzés: gáz. A melegvíz bojlerből jön. Heti 5 napot vagyok ott. Hétközbe csak este érek haza a munkából. Mindent kihúzok, energiatakarékos hütő van csak az megy. Az ablakok stb új, nem megy ki a meleg. Az ő számolása alapján: Gáz havi 14.000. Villany havi 7500 Ft. Szerintem ez elég sok. a bojler is csak 2-3 naponta kapcsolom be.Előre is köszönöm!
nyuszika, adok pár tanácsot_
1 minden szolgáltató honlapján megtalálod a számlamagyarázatot
2 ha nem érted, akkor írsz az ügyfélszolgálatuknak egy e-mailt megírod, hogy mennyit fogyasztottál és mennyi idő alatt és kéred, hogy számolják ki neked, mert elszámolnál az albérletben
3 amíg nem látsz számlát, addig minek fizetsz bemondásra?
4 legközelebbi albérletnél írasd át a nevedre az órákat beköltözéskor ill kiköltözéskor le (igen, ehhez kell a tulajdonos)...DE minimum havidíjas elszámolást kell kérni és a beköltözés napja előtt egy nappal lekéretni a tulajjal az előző időszakok elszámoló számláit, amihez ugye neked semmi közöd
5 beköltözéskor jegyzőkönyv képekkel a lakás állapotáról, aláírjátok mindketten + 2 tanú... 1-1 példány neked és a tulajnak is
6 köss szerződést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!