Hogy tudom bebizonyítani, hogy felmondtam a T-HOME szerződésem?
Először telefonon mondtam le a szolgáltatást,majd mikor erre nem szüntették meg, akkor levélben de sajnos nem ajánlva küldtem és így sem történt semmi.Mindíg csak jöttek a csekkek az előfizetésről.Köteles vagyok fizetni nekik?Ha végrehajtásra kerül a sor mit csináljak,ugyanis már azzal fenyegetőznek.15 ezer Ft-ot is behajtanak? Ez nem évül el?Ugyanis ez tavalyi követelés.
,
?
Egészen addig él a szerződésed amíg ők nem állítják ki a lemondó nyilatkozatot amit mindketten aláírtok!
Sem telefonbeszélgetés sem levél ajánlószelvénye nem bizonyító erejű.(hasonló szolgáltatónál dolgoztam)
Tehát a sajnálatos teendő:
Fizesd be az elmaradt díjakat(kamatot is kérhetnek), ugyanis amíg díjtartozásod van nem állítják ki a lemondást.
Személyesen fáradj be az irodájukba és ott helyben mondd le-írd alá és már kész is.
Akárhogy küzdesz a díjtartozást be kell fizetni(ritka kivétel amikor hosszadalmas ügyintézések árán visszamenőleges dátummal szüntetik meg a szerződést).A tartozás nem évül el és végrehajtó által is beszedhető ami többszöröse a tartozásnak mert ott minden eljárási költséget és kamatot rádterhelnek.
Nem évül el, mert folyamatosan kaptad a csekkeket. Gondolom, a számlákon rajta volt a tartozás összege is, nem csak az aktuális havidíj. (a csekkeken nem feltétlenül van rajta mind a kettő)
Telefonon nem mondhatod le a szolgáltatást, csak írásban (benne van az ÁFSzben)
Ha nem ajánlva adtad fel, nem tudod bizonyítani, hogy valóban adtál fel nekik levelet.
Ha ajánlva adod fel, nekik iktatni kell, és akkor már hivatkozhatnál az általuk iktatott levélre.
Amikor a lemondás után is kaptad a csekkeket nem csináltál semmit? Se nem írtál, se nem telefonáltál nekik?
Annak alapján, amit leírtál, nem tudod bizonyítani, hogy felmondtad a szerződést, és a kiküldött számlákat is rendezned kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!