A hűtőben miért kell lefedve tárolni az ételeket, nyers húsokat?
Figyelt kérdés
Csak a szagok miatt, vagy valami baktériumok miatt is?2011. jún. 16. 13:11
1/7 anonim válasza:
A baktériumok miatt is, igen :) Ha valami van az edényben, hát maradjon is ott, amennyire ez lehetséges.
2/7 A kérdező kommentje:
A 60 éves anyósomnak nem tudom, hogy magyarázzam el, miért kell letakarni az ételeket. A levegőben átszállnak a bacik a nyershúsról a sülthúsra?? Vagy mit mondjak neki? :)
2011. jún. 16. 14:26
3/7 anonim válasza:
Nézd, valószínűleg ő 60 éve így csinálja, tehát ezt érzi beváltban. Miért akarod neki megmagyarázni? Közös a hűtőtök?Mert akkor megértem... :)
5/7 A kérdező kommentje:
igen közös, plusz a 11 hós kislányomnak is egyre többet főzünk, sokszor kerül a hűtőbe az étele. Anyósom simán beteszi a kajáját lefedetlenül, a szintén fedetlen nyershús mellé. Hiába látja, hogy én mindig letakarom, ő ne csinálja meg így sem. Hogy magyarázzam el neki? :)
2011. jún. 17. 12:01
6/7 anonim válasza:
gondolom hogy ne büdösödjön meg.
7/7 anonim válasza:
Meg azért is célszerű, hogy az ételek nedvességtartalma ne párologjon a hűtőtérbe.
Jó, persze ma már van "no frost"-os hűtő, amit nem kell manuálisan olvasztani, de az olyan ettől meg többet fog fogyasztani, mire lecsapja, kifagyasztja a kondenzátorfelületen a párát, aztán felolvasztja, hogy kicsöpögjön hátul arra a kis párologtató tálcára. Ehhez is mind áramot használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!