Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyi nálatok a gázfogyasztás?

Mennyi nálatok a gázfogyasztás?

Figyelt kérdés
80 nm-es lakást bérelünk és elfogadhatatlan, hogy a múlt hónapra 25ezer forint a gázszámlánk (ketten lakunk a barátommal). Pár hónapja lakunk itt, idáig is mindig sokat fizettünk, de most már nem kell fűteni sem...a főbérlő lakására megy a számla egyébként. Holnap találkozunk, addigra szeretnék pár konkrétumot, hogy hol mennyi a gázfogyasztás. Köbmétert és fizetendő összeget is írjatok légyszives! Nagyon köszönöm!!!!
2011. jún. 15. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Én nem emlékszem mennyit fizettünk,de ha jól emlékszem 50m3-et fogyasztottunk(de lehet most hülyeségre emlékszem), ez télen volt és kisebb lakás,minden gázzal ment, a fürdőben a víz melegítés is.az árát a netről néztük és úgy számoltuk ki, h. ne tudjon átverni és minden nap figyeltük a gázóra állást.
2011. jún. 15. 13:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi 50nm-es lakásban lakunk a múlt havi fogyasztásunk 30köbméter volt és az nem volt 5000ft.Nekünk fütésszezonban max.25000ft a számlánk. Én a helyetekben minél előbb új albérletet néznék. Ti diktáljátok havonta az óraállást?vagy esetleg részszámlát kaptok azért lehet olyan sok. Én minden hónapban diktálok,és így sosem ér meglepetés még éves leolvasásnál sem.Mindig annyit fizetünk amennyit fogyasztottunk.
2011. jún. 15. 13:59
 3/5 anonim válasza:

25 ezer max a fűtési szezonban elfogadható,máskor nem. Egy kb 80 nm-es lakás fogyaszása valahol 200 m3 körül mozog egy decemberi téli hónapban, 20-21C° esetén.Persze sok mindentől függ, szigetelés, fűtés típusa (Nem csak konvektor meg távfűtés lehetséges), lakás helyzete a tömbön belül stb... Ha nincs tél, 5000 forintnál nem szabad lenne,hogy több legyen, de a nagyságrend ez.Számomra érthetetlen, hogy miért nem kértek számlát, csak így "pár hónap után". Van általány, minden hónapban ugyanannyi, ott nem kell leolvasgatni. A helyetekben:

-Csak gázfűtéses lakás, nem távfűtés

-Minden hónapban számlát kérek, az alapján fizetek

-Nem általány,diktálom. Lehet neten mindent,nem nagy kunszt.

2011. jún. 15. 14:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Azzal nem vagyok tisztába, hogy mi hány négyzetméteres lakásban lakunk, szal nem tudom a 80 az mekkora lakás. De nálunk úgy van, hogy átalányt fizetünk (lehet nem így kell írni, de sose írtam még le ezt a szót szal bocs ha nem jó). Ez azt jelenti, hogy évente 1X olvassák le a gázórát és elosztják egyenlően, így nyáron is 30 ezret fizetünk, de télen se jön ki 60 ezres gázszámla. Szal lehet hogy nem sok az a 25 ezer. Persze ha ti most költöztetek akkor szopacs, hogy az előző lakó gázfogyasztása alapján fizettek, de ha hosszútávra terveztek ottmaradni, akkor ez még télen jó lesz.
2011. jún. 15. 14:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Cirkós a lakás? A miénk is 80 nm, és mi átalányt fizetünk, havi 15 ezer ft-ot, télen,nyáron. Éves elszámoláskor nem szoktunk ráfizetni!

105 m3/hó, ennyi a 15 ezer Ft. (Az éves fogyasztásunk 105x12 = 1260 m3. Ez pénzben 15 ezer x 12 hónap = 180.000 Ft egy évre.

2011. jún. 15. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!