Mennyibe kerülne, egy kb 8x5 garázs építése a legolcsóbb építőanyagból, de tégla vagy blok anyagot használva?
Figyelt kérdés
2009. márc. 22. 14:14
1/2 anonim válasza:
Az attól függ, hogy milyen olcsón tudod megvenni az építőanyagokat és hogy mennyi mindent tudsz saját magad megcsinálni. A munkadíjon iszonyatos összegeket meg lehet spórolni. Én amikor garázst építettem, nem ragaszkodtam a téglaépülethez. Az egyedüli előnye a nagyobb védelem lehetne, de egy bizonyos ponton túl úgyis csak az ajtó minőségén múlik, hogy mennyire tartja vissza a bűnöző hajlamúakat. Szóval én könnyűszerkezetesre csináltam, bontott faanyagból, és hullámpalából. Az ajtót úgy terveztem meg, hogy egyedi nyitási megoldása legyen, így ne lehessen olyan könnyen kinyitnia a "próbálkozónak". És aztán zártszelvényből, meg alu hullámlemezből megcsináltattam apósommal, aki nagyon jól tud heggeszteni. Lehetett volna az egésznek heggesztett fém-váza, de nekem így volt egyszerűbb. A lényeg, hogy kb. 55.000 Ft-ból kijött 8 éve. Ha téglából akarod építeni, akkor is lehet bontott anyagban gondolkodni, ami sokkal olcsóbb, de több munka van vele. Szóval szerintem optimális esetben, vagyis ha sok szabadidőd van, sokmindent meg tudsz csinálni egyedül, vagy baráti segítséggel és be tudsz szerezni bontott téglát is, akkor 80.000 Ft környékén megállhat az épület alapozással együtt. Ehhez jön még hozzá az ajtó, amiből egy gyári új elég húzós lehet. Ha ezt is meg tudod csinálni, vagy csináltatni, akkor is tuti belekerül 40-50 ezerbe. Szóval nem igazán éri meg. Nem véletlenül kínál annyi vállalkozás - interneten is - könnyűszerkezetes, ún. mobil garázst, ami gyakorlatilag fémvázas, hullámlemez bevonatú épület, ami bármikor visszabontható és elvihető máshová. Egy könnyűszerkezetes garázshoz alapozás sem kell olyan masszív, mint egy téglaépülethez.
2/2 anonim válasza:
Jó amiket írsz előttem szóló, de egy dolog nagyon zavar! Az nem heggesztés hanem hegesztés. üdv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!