Süllyesztett garázs előnye, hátránya? Tapasztalat? A terepszinttől kb.150 cm-re lenne az alja.
Utóbbi években valóban nagyon megemelkedett a talajvíz szintje. Hacsak nem medenceszerűen építed (gondolok itt a szigetelésre) biztosan beázik - ha nem az esővíztől akkor majd a talajvíztől. El tudod képzelni milyen nyomása van a víznek 150 cm mélyen? Nálunk is új házat építettek, olyan egy szinteset de pincével. A pince szigetelése a vártnál is jobban sikerült, mert mikor "feljött" a talajvíz nem öntötte el a pincét, de megemelte az egész házat mint egy hajót.
Továbbá nem értem minek építenek ilyen süllyesztett garázsokat olyan házak alá, melyek az úttól 3-4 méterre vannak felépítve. Ugyanis az utat vagy a járdát nem bonthatod meg, a 4 méter viszont kevés a megfelelő garázslejáratnak 150 cm mélyre. Nem csak a téli csúszkálásra gondolok mikor a havas-jeges feljárón lehetetlen feljönni a garázsból, de főleg arra hogy hacsak nem kis Suzukid van hanem kissé komolyabb járgányod ami hosszabb, akkor biztosan fennakadsz az autód aljával a járdaszélen lemenetkor.
Mindenesetre én a garázst az út szintjére tenném pl. azért is mert ha zuhogó esőben hazajövök a nagybevásárlásról, kényelmesen behajtok a garázsba és az autóból a cuccot szárazon tudom behordani a spájzba vagy konyhába a belső ajtón, s nem kell pl. lépcsőn hurcolni a sok üdítőt meg krumpliszsákot.
Hát igen, ha majd jön a talajvíz, akkor azon az aknán nem lefele de felfelé fog jönni a víz. Soha az életben nem tudod majd elszigetelni, mert ha nem a falon akkor a padlóból fog feltörni a víz akár szökőkútként. A ház alatt meg ugye lehetetlen szigetelni. A haveromnál is pont ez a probléma (ugyanilyen garázs) hogy az alagsorban az összes fal alja nedves és penészes. Igen ő is "készen" vette a házat.
Meggondolnám még.
A víz ellen nincs megoldás.
Van még egy óriási hátránya: a feljáró síkosságmentesítése.
Reggelente kezdőprogram kiállás előtt, hacsak nem fűtött a kijáró.
Nagyon meggondolandó. A jó pince áldás, a vizes idegölő.
Nekem talajszinti garázsom van épületen belül. Hálistennek.
Dombon lakom, de vizes a pince. Ezen a télen volt, hogy 30 cm víz állt benne. Ha szivattyúzom újra megtelik, félő, hogy közben mossa is a talajt, ha benne hagyom, kiegyenlítődik a nyomás.
A magam részéről 0 % pont alatt csak alap!
Nálam az egész ház alatt pince van, de jól lett leszigetelve annak idején, így nem is jön fel a víz!!!
(A vízóra magasabban van és áll benne a talajvíz.)
Amennyiben időnként feljön a talajvíz, annak látható jelei vannak a falakon!
A garázs előtti aknába, meg egy szivattyút kell tenni a biztonság kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!