Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Talajvíz ellen lehet védekezni...

Huron kérdése:

Talajvíz ellen lehet védekeznie az építtetőnek pince garázs építéskor 100%-an?

Figyelt kérdés
(építési megoldások stb)
2010. dec. 4. 19:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem csak lehet, de kell is. Nagyon jó szigetelő anyagok vannak, beszélj egy építésszel!
2010. dec. 4. 20:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi
2010. dec. 5. 02:05
 3/10 A kérdező kommentje:
Állandó évi 2 belvíznél is?
2010. dec. 5. 02:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Jól leszigeteled a házad pincéstül s ha majd jön a belvíz felemeli az egész építményt mint egy hajót. Ez év júniusi árvizeknél volt rá példa. Ha nagyon magas a talajvíz én nem pincéznék.
2010. dec. 5. 02:28
 5/10 BlackSword ***** válasza:

Építész ugyan nem vagyok, de technikus már igan, és építésznek tanulok!

Megoldás:

-Az építésnél talajvízszintsüllyesztés... Kicsit drága, de ha nincs más megoldás, akkor ez van...

-Lemezalap

-Víznyomás elleni teknőszigetelt garázs, Vagy vízzáró monolit beton

2010. dec. 5. 15:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Es ez , mennyivel dragabb, mennyivel tobb alapozasi munka?
2010. dec. 5. 18:55
 7/10 P.Vik ***** válasza:

hát...a talajvízszint süllyesztéssel az a baj, hogy az csak a betonozás idejére szól, amúgy meg visszajön.

vagy agresszív talajvíz elleni szigetelsét rakatsz egy rtg-ben, vagy 3-2 rtg talajvíz elleni szigetelést. Be kellene vizsgáltatni a vizet, hogy milyen kémiai hatásai vannak...pl mennyire savas. De ezt a tervező építészed el fogja mondani, csak mindenképpen szólj neki hogy évente 2x vizet kapsz!

(pl:VILLAS bitumenes lemez szigetelés víznyomás ellen)

2010. dec. 6. 00:07
 8/10 A kérdező kommentje:

Oh,csodas, ezek jo hirek, a termeszted majd eldonti, hehe.

Nos, arakrol valami? Szted mennyivel tobb?

2010. dec. 6. 00:28
 9/10 BlackSword ***** válasza:

ma 00:07!

Én is leírtam, hogy az építés ideje alatt... 1 rtg szigetelés viszont víznyomás ellen nem lesz elég 3-4 trg-ben kell gondolkodni...

Vagy pedig a vízzáró földnedves betonból egybeöntött pince... Csak ott meg arra kell figyelni, hogy ne kerüljön több víz a betonbe, mint amennyi a kötéshez kell...

2010. dec. 6. 08:18
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen igen, koszi!

Beton pince lenne! Ez tuti!

2010. dec. 6. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!