Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Olcsobb épitetni házat?

Olcsobb épitetni házat?

Figyelt kérdés
2011. jún. 12. 19:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, hogy mi a foglalkozásod. Én például szellemi szabadfoglalkozású orvos vagyok. Írok néhány cikket azok árából kifizetem a kőművest. A téglarakáshoz ui. nem értek. Nekem úgy lehet olcsó a házépítés, ha én is a magam munkáját végzem és abból fizetem a szakembert. A kellően kemény fizikumú dolgozó vagy, netán értesz is a házépítéshez, a mesterséged is közel áll ehhez a tevékenységhez, akkor viszont a saját munkáddal spórolhatsz meg többet. Én úgy jártam jól, hogy már lakható, de korántsem befejezett házat vettem Budapesthez közel. Ahogy jött a pénzem, lépésről lépésre kicseréltem a nyílászárókat, parketta, festés, majd tetőtér. Minden éveben annyit, amennyit bírtam. Így nincs bedőlt devizahitel.
2011. jún. 18. 11:05
 12/14 anonim válasza:
Hát ez sok mindentől függ! Ha kifog az ember egy olyan házat amin csak minimális alakítás kell, hogy az igényeit kielégítse, akkor lehet, hogy olcsóbb venni, de ha komoly korszerűsítések kellenek, akkor már inkább olcsóbb lehet építeni. Persze egy kész háznál lehetnek olyan dolgok amik nem tetszenek, de nem lehet, vagy nem éri meg rajta változtatni, míg egy új házat az igényeink szerint alakíthatunk! Viszont a házépítés rengeteg stresszel jár, főleg annak aki még nem csinált ilyet, és nagyon kell figyelni, hogy ne húzzák be az embert! Kérdés az is, hogy ahol lakni akar az ember, van e reális áron eladó telek, vagy csak használt házak! Megkönnyíti a döntést, ha az embernek már van telke amire építkezhet! Szóval nehéz döntés, nagyon körül kell járni, és nem érdemes elkapkodni! Sok sikert hozzá, bármelyiket is választod!
2011. jún. 18. 21:24
 13/14 anonim válasza:

Mi épp benne vagyunk a házépítésben... :)

Mi is úgy álltunk neki,hogy így legalább olyan lesz,ami teljesen a mi igényeink szerint alakul, amiből tutira nem hiányzik az építőanyag és hogy mindenképpen olcsóbban jövünk ki,mintha veszünk egy újépítésűt. Bár ez utóbbi tényleg így van, de igazság szerint 90%-ban a párom és az apósom építették fel, egyedül az ácsoláshoz lett szakember hívva... Még messze van a 'kész',és így is 14M-nál tartunk az anyagokkal,a telek már megvan régóta.

De a bürokrácia útvesztőjében rendesen bolyongtunk,míg eljutottunk egyáltalán az építési engedélyig, majd kétszer kellett új tervdokumentációt beadnunk ici-pici változtatások miatt, a közüzemi hozzájárulásokról meg ne is beszéljünk... Bár most már csak a jogerős lakhatásit várjuk,és hamarosan költözünk,de így visszagondolva az elmúlt 2és fél évre...nem volt leányálom...

Természetesen minden könnyebb,ha az ember építteti,és nem építi azt a házat!Akkor csak a szakinak kell fizetni,és mindössze ellenőrizni kell kijárni! A szomszéd is ezt csinálta,neki úgy 40M-nál állt meg egy nagyjából ugyanakkora ház... Ja,telek nélkül...

Viszont a másik oldal: a mai ingatlanárak miatt nagyon olcsón lehet hozzájutni nagyon jó ingatlanokhoz. Mind a használtakhoz,mind az új építésűekhez. Alapvetően érdemes végignézegetni,hátha ráakad az ember egy olyanra,ami minden téren megfelelő...

Végigjárható,de rögös út az építkezés! Minden elismerésem annak,aki belevág... :)

2011. jún. 19. 12:06
 14/14 anonim válasza:
Minecraft
2011. jún. 25. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!