Melyik fűtési technika olcsóbb?
Villanyfűtés nagyon drága és kevés a hő értéke tehát nem éri meg. A gázfűtés sem a legjobb manapság már mert nagyon drága a gázszámla sajnos.
Mostanában fával éri meg fűteni persze vízforgatós változatban szerintem ez éri meg a legjobban.
Mi gázzal fűtűn. Padlófűtésünk van (cirkó) és egy kondenzációs kazánunk.
Ha hiszitek, ha nem, de a fűtésszámlánk sose több, mint a hugoméké, akik fával fűtenek. Sőt, míg náluk csak 23 fok van, addig nálunk 25.
A legolcsóbb megoldás, ha a te szobádban maximumra tekered a radiátort, a többi helyiségben pedig lejjebb, vagy legalábbis ahol a termosztát van. Így ha eddig úgy volt beállítva, hogy mindenhol 20 fok van, utána a te szobádban melegebb lesz a radiátor, mint a többi helyiségben, tehát mindenkinek jó.
Ha nem szabályozható a radiátor, akkor érdemes tenni rájuk ilyen szelepet. Ehhez lehet, hogy le kell engedni a rendszert sajna.
Az biztos, hogy ne villannyal fűts. Nekem sajna néha kell hősugárzóznom, mert távfűtés van, és tavaly kiszámoltam, egy éjszakára a plusz fűtés kb. 2 ezer Ft-ba került. Gondolj bele, ha egész télen ilyet játszol! 50 ezres villanyszámlátok lehet.
Egyértelműen a villany sokkal drágább a gáznál. Ha nem így lenne, mindenki árammal fűtene, hiszen jóval olcsóbb venni egy elektromos hősugárzót, mint kiépíteni egy központi fűtéses rendszert.
A radiátorokat nem lehet esetleg szabályozni nálatok? Akkor be lehetne állítani, hogy nálad melegebb legyen, míg a többi helységben csak az a 18-20 fok.
11:43! Én elhiszem, mert nyilván ház és ház között is lehet óriási különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!