Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik fűtési technika olcsóbb?

Melyik fűtési technika olcsóbb?

Figyelt kérdés
Villany hősugárzó ventilátorral vagy gázfűtés.
2011. okt. 10. 10:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Tettem már fel én is olyan kérdést, hogy Kinek mennyi a fűtésszámlája? Ott adnak tippet az olcsóbb fűtési megoldásokra. http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__149041..
2011. okt. 10. 11:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Villanyfűtés nagyon drága és kevés a hő értéke tehát nem éri meg. A gázfűtés sem a legjobb manapság már mert nagyon drága a gázszámla sajnos.

Mostanában fával éri meg fűteni persze vízforgatós változatban szerintem ez éri meg a legjobban.

2011. okt. 10. 11:09
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

Mi gázzal fűtűn. Padlófűtésünk van (cirkó) és egy kondenzációs kazánunk.

Ha hiszitek, ha nem, de a fűtésszámlánk sose több, mint a hugoméké, akik fával fűtenek. Sőt, míg náluk csak 23 fok van, addig nálunk 25.

2011. okt. 10. 11:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! :)
2011. okt. 10. 11:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja, de hogy a kérdésre is válaszoljak... Szerintem semmikép se villannyal fűtsetek!! :/ Borzasztóan drága, és szinte mindig csak a rosszat hallom róla..
2011. okt. 10. 12:13
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazság szerint úgy van hogy gázfűtéssel is tudunk fűteni és fával is de minden télen megfagyok mert a család összes tagja melegvérű és soha nem fáznak ezért 18 max 20 fok van télen is nálunk és ehhez vennék magamnak a szobámba néha kicsit megtolni.
2011. okt. 10. 12:42
 7/9 anonim ***** válasza:

A legolcsóbb megoldás, ha a te szobádban maximumra tekered a radiátort, a többi helyiségben pedig lejjebb, vagy legalábbis ahol a termosztát van. Így ha eddig úgy volt beállítva, hogy mindenhol 20 fok van, utána a te szobádban melegebb lesz a radiátor, mint a többi helyiségben, tehát mindenkinek jó.

Ha nem szabályozható a radiátor, akkor érdemes tenni rájuk ilyen szelepet. Ehhez lehet, hogy le kell engedni a rendszert sajna.

Az biztos, hogy ne villannyal fűts. Nekem sajna néha kell hősugárzóznom, mert távfűtés van, és tavaly kiszámoltam, egy éjszakára a plusz fűtés kb. 2 ezer Ft-ba került. Gondolj bele, ha egész télen ilyet játszol! 50 ezres villanyszámlátok lehet.

2011. okt. 10. 14:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyértelműen a villany sokkal drágább a gáznál. Ha nem így lenne, mindenki árammal fűtene, hiszen jóval olcsóbb venni egy elektromos hősugárzót, mint kiépíteni egy központi fűtéses rendszert.

A radiátorokat nem lehet esetleg szabályozni nálatok? Akkor be lehetne állítani, hogy nálad melegebb legyen, míg a többi helységben csak az a 18-20 fok.

11:43! Én elhiszem, mert nyilván ház és ház között is lehet óriási különbség.

2011. okt. 10. 14:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Maxon volt mindig a radiátor, az a baj hogy úgy van beállítva hogy bekapcsol a gáz felfűt 18-19 fokra és ha elérte kikapcsol aztán ha lehűlt a ház megint bekapcsol, ezt gondoltam kiegészítésnek néha a villanyt.
2011. okt. 10. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!