Ez meg miféle ablak?
Most költözünk be egy panelházba, és nem tudunk rájönni, hogy mégis miért van még egy ablak beszerelve a másik mögé:
Nem lehet kinyitni, nincsenek rajta furatok, amely arra utalna, hogy valaha is egybe volt a belső ablakkal.
Van egy nagyobb ablak is, ami ilyen(csak azt elfelejtettem lefényképezni), ott a két ablak között még szigetelés is volt, bár a belső úgy néz ki, mintha együtt lenne a kerettel, de mi arra gyanakszunk, hogy a festék takarja a rést köztük.
Gondoltuk hangszigetelés lehet a funkciója, de akkor a többi ablakon miért nincs, miért csak pár kicsi meg egy nagy ablakon?
Nektek is van ilyen ablakotok? Mi a lényege?
Nem vagyok biztos benne, de lehet, hogy az ablak kerete valójában dupla falú ablaknak lett megcsinálva (mint pl. a régi tipusú erkélyajtók). Ezeket ált. 2 csavar tartja össze, amit ki lehet szedni nyitott állapotában az ablakban vagy ajtónak és belülről is könnyen lehet takarítani. Összecsavarozva pedig ugyanúgy nyílik, mint bármely más ablak v. ajtó.
Na, szerintem ilyet nem kaptak a kerethez és fixre lett megcsinálva az egyik fele, a másik fele meg nyithatóra...
Gondolom tettek rá magasról, hogy esetleg ki szeretnétek nyitni rendesen azt az ablakot....
Más ötletem nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!