Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit csináljak át akár vágni a...

Mit csináljak át akár vágni a tulaj?

Figyelt kérdés
Albérletbe lakók most a tulaj vissza költözik így el kell mennünk.most megy a huza vona a számlák miatt.holott mindent órától óráig az aktuális árakkal számoltunk.de hogy neki a villanynál ki küldtek hogy elmaradás van.hogy lehetséges hogy 1050kw áramra (ez 6hónap alatt és havonta oda adtunk 10ezer forintot) pluszba akar 55ezer forintot tehát az már 115ezer forint a 1050kw áramra.elmüsök vagyunk egy darab számlát nem láttam a tulaj néven van ugye minden .nekem aláírta hogy ennyit és ennyit vett át erre meg arra részletesen.pont ezért hogy ne legyen ez de mégis követelőzni akarna.
2011. jún. 3. 21:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ha aláírta az elején, hogy mennyi az óraállás, akkor szívózzon csak, úgyis nektek lesz igazatok.
2011. jún. 3. 21:08
 2/14 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá, hogy adózott-e a bérleti díjból származó jövedelemből? Mert ha nem, akkor nem igen kellene ugrálnia, hiszen egy bírósági ügy elég kellemetlen lenne számára.
2011. jún. 3. 21:10
 3/14 A kérdező kommentje:
igen aláírta.a bérleti szerződeshez lett írva a kezdő óra állásunk.
2011. jún. 3. 21:11
 4/14 A kérdező kommentje:
biztos nem adózott.be se mert jelenteni legalább engem hogy kérhessek gáz ár támogatást
2011. jún. 3. 21:12
 5/14 A kérdező kommentje:
jaj egyedül a gáz amit átlagba fizettük vagy általány díjba ugye mivel a nyári időszakba behoztuk volna amit télen többlet fogyasztottunk.de most hogy mehetünk innen egybe akarja kifizettetni az összeget.
2011. jún. 3. 21:24
 6/14 anonim ***** válasza:

Először is kérd el az utolsó számlalevelet. Azon rajta kell lennie az óraállásnak is. Így első körben össze tudjátok hasonlítani az óra szerinti fogyasztást a számlán levővel. Ezen felül mutassa meg a felszólító levelet. Azon szerintem rajta kell lennie, hogy a tartozás mikori. Ha nincs, akkor menjetek be együtt a szolgáltatóhoz, és kérdezzétek meg, hogy mielőtt beköltöztetek, vagy miután beköltöztetek, ehhez képest mikori a tartozás.

A következő albérletetekben pedig ne fizessetek ki semmi számlát amíg azt nem láttátok. Én mindig a számlalevéllel és a csekkel megyek az albérlőhöz elkérni a rezsi árát. Alapvetőnek tartom, hogy érdekli mire mennyit fizet, és alapvetőnek tartom azt is, hogy lássa, nem csak kitalált összeget kérek, hanem a valódit. Persze nem mindig nézi meg, de a lehetősége megvan rá.

2011. jún. 3. 22:45
 7/14 A kérdező kommentje:
hát így lesz majd.azért nem cicóztunk hisz kw-ra pontosan kiszámoltuk mindig hogy mennyit használtunk és azt kifizettük.plusz az alapdíjat természetesen.ezért nem értem mit akar még pluszba.
2011. jún. 3. 23:11
 8/14 anonim ***** válasza:

Lehet csak én nem értem az egészet.

Ne foglalkozz semmiféle számlalevéllel meg hátralék papírral. Ott a villanyóra a lakásban, tudod mennyit mutatott mikor beköltöztetek és tudod mennyit mutat most. Átlagosan lehet 48 forintot számolni egy KWO-ra. Ha ti 1050 KW_ot használtatok akkor az ~50.000 forint. Fizettetek neki ennyi villanyszámlát? Ha igen, nincs miről tovább beszélni.

2011. jún. 4. 09:43
 9/14 A kérdező kommentje:
utólsónak : igen ennyit fizettünk hisz minden hónapba fogyasztás alapján kiszámoltuk a tulajjal és ugy adtuk oda a pénzt pont amennyi kw volt.ezért nem értem hogy jött neki ki még plusz 55ezer forint
2011. jún. 4. 11:43
 10/14 anonim ***** válasza:

Hát akkor csak neki kell szegezni a kérdést: HOGY JÖTT KI?!

És ha erre nem tud semmi értelmes érvet felhozni akkor nem kell kifizetni... Nem szabad hagyni magatokat lehúzni.

2011. jún. 4. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!