Mit csináljak át akár vágni a tulaj?
Először is kérd el az utolsó számlalevelet. Azon rajta kell lennie az óraállásnak is. Így első körben össze tudjátok hasonlítani az óra szerinti fogyasztást a számlán levővel. Ezen felül mutassa meg a felszólító levelet. Azon szerintem rajta kell lennie, hogy a tartozás mikori. Ha nincs, akkor menjetek be együtt a szolgáltatóhoz, és kérdezzétek meg, hogy mielőtt beköltöztetek, vagy miután beköltöztetek, ehhez képest mikori a tartozás.
A következő albérletetekben pedig ne fizessetek ki semmi számlát amíg azt nem láttátok. Én mindig a számlalevéllel és a csekkel megyek az albérlőhöz elkérni a rezsi árát. Alapvetőnek tartom, hogy érdekli mire mennyit fizet, és alapvetőnek tartom azt is, hogy lássa, nem csak kitalált összeget kérek, hanem a valódit. Persze nem mindig nézi meg, de a lehetősége megvan rá.
Lehet csak én nem értem az egészet.
Ne foglalkozz semmiféle számlalevéllel meg hátralék papírral. Ott a villanyóra a lakásban, tudod mennyit mutatott mikor beköltöztetek és tudod mennyit mutat most. Átlagosan lehet 48 forintot számolni egy KWO-ra. Ha ti 1050 KW_ot használtatok akkor az ~50.000 forint. Fizettetek neki ennyi villanyszámlát? Ha igen, nincs miről tovább beszélni.
Hát akkor csak neki kell szegezni a kérdést: HOGY JÖTT KI?!
És ha erre nem tud semmi értelmes érvet felhozni akkor nem kell kifizetni... Nem szabad hagyni magatokat lehúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!