Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnánk jobban spórolni?

Hogyan tudnánk jobban spórolni?

Figyelt kérdés

Jó hónapban a bevételünk nettó 200.000Ft+90.000Ft. Ebből 37.000Ft albérlet, 30-40ezer forint rezsi,10.000Ft hitel, plusz útiköltségek, étkezés.

Van, hogy alig marad 70-80ezer forint ebből. Az kevés, ugye?

Kicsit rosszabb hónapban 200.000forint nettó összesen a bevételünk. Akkor szinte nem is marad. Tudnátok néhány spórolási praktikát adni?

2011. jún. 3. 14:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

heti 1 nagy bevásárlás, mindig írd össze, h mi kell, és csak azt vedd meg. nézz szét a konyhában, h miből van kevés, mi az, ami még elég a következő alkalomig.

én pl évek óta nem járok kisközértbe, mert felesleges, és tudom, h megvennék vmi kis hülyeséget mindig :D egyébként is utálok sorba állni pár vacak miatt.

ha kézzel mosogatsz, akkor érdemes álló vízben. először a kevésbé koszos dolgokat, aztán pl az odaégett edényeket a teli mosogatóba beáztatod, pár óra alatt szinte magától leoldódik a kosz, és nem kell folyó vízben sikálni fél órát.

fürdés: vegyél takarékos zuhanyrózsát, ami csökkenti a kiáramló víz mennyiségét, viszont elég erős a vízsugár ahhoz, h hamar lecsapasd a habot magadról :D

villany: en.tak. égő, abból is csak egyet égess. nekünk van 1 állólámpánk, a mennyezeti lámpát csak nagyon ritkán használom. egyrészt, mert utálom, mikor a képembe tűz a fény, másrészt, mert felesleges.

ami nálam még nagyon bevált: megtakarítási számla, amiből fizu utáni napon levonnak X összeget. így kb úgy kezelem, mintha nem is lenne, és a maradékból gazdálkodok. egy év alatt nagyon szép pénz összejöhet, ha mondjuk 20-30 ezret elkülönítesz minden hó elején.

ha még eszembe jut valami, akkor írok :D

2011. jún. 4. 13:35
 12/13 anonim válasza:
100%

Két ötlet:

1. Hónap elején tedd félre azt az összeget, amit meg szeretnél spórolni, és próbálj meg csak a maradékból gazdálkodni.

2. Az örök klasszikus, macerás, de szerintem működik. Legalább egy hónapon keresztül minden nap írd fel, hogy mire mennyit költöttetek. A hónap végén összesítheted, hogy mennyi volt a tényleg szükséges kiadás és mennyi ment el egyebekre, pl. pogácsára, egyéb nasikra, sörre stb. - amit soknak tartasz, abból a következő hónapban próbálj meg lefaragni.

2011. jún. 4. 14:31
 13/13 anonim válasza:

Szia.Én a második vagyok.Bocsi, nem te irtad le rosszul, én értettem félre.Még egyszer bocsi.Igen már nagyon jól leirták.és ez tényleg fontos hogy 2-3 hetente menjetek el nagyobb bevásárlásokra, tesco meg ilyenek sokkal olcsóbb mint a helyi boltok.Bocsi, én nem offolni akartam, meg rajoskodni h sokkal kevesebből élünk, csak uff... minndegy xD

Bocsi 3. vagy 4. kommentelő aki irta hogy 15 a cigi.Hát igen.Úgy hívják leszokás.vagy kevesebbet szívni.gyerektartás? ejnye... xD de egyébként bocsi válaszoló, meg tudom hogy nem kellene aa válaszra válaszolni de most nem birom megálni. Nem neked mondom hanem a 15k cigisre.Én 13 éves vagyok tesóm 6 éves és anyával vagyunk kb mi is 100k ból élünk de azért amit te irtál ez...Nem kellene ennyire sajnáltatni magad halod ez egy kérdés volt, és mégegyszer bocsi mindenkinek hogy offolok de ez azért... erre mondják hallgatni arany

2011. jún. 8. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!