Szoktatok borravalót adni, mikor kiszállítják az interneten rendelt dolgaitokat, gépeiteket, stb? Illik? Mennyit?
Figyelt kérdés
2011. máj. 16. 22:51
1/9 anonim válasza:
én mindig felfelé kerekítve fizetek és nem kérem a visszajárót,kisebb összegnél 100asra kerekítve nagyobb összegnél ezresre
2/9 anonim válasza:
én szokatm. változó max 500 ft-ig megyek el
3/9 anonim válasza:
Szoktam. Kajánál felfelé kerekítek, nagyobb értékű holmiknál max. egy ezrest.
De ha bunkó a futár (találkoztam már néhány ilyennel), akkor egy fillért sem kap.
4/9 anonim válasza:
hát a te esetedben nem nagyon kell adni
5/9 anonim válasza:
nem épp elég az a 1500ft amiért kiszállítják
6/9 anonim válasza:
Minek???
A kiszállítós cégeknek előre megkötött szerződése van az interneten áruló boltokkal, ez általában ilyen 1000-1500 ft.
Ebben benne van a szállítási benzinköltség, a szállító bére is.
Ő nem szivességből hozza ki, hanem mert ez a munkája. Nem kell nekik borravalót is adni.
7/9 anonim válasza:
szoktam! mivel a tesóm is egy futárcégnél dolgozik, így tudom,h mennyit keresnek és mennyit dolgoznak. Legutóbb 1500.- Ft-ot adtam és a srác még vissza is kérdezett, hogy biztoooos??? :) Jelzem majdnem 40ezerért rendeltem, tehát így nem olyan hűű de sok az 1500.
9/9 anonim válasza:
Csak jelzem, hogy az interneten látott ár _nem_ tartalmazza a futárnak semmilyen költségét. Két eset lehetséges: a futár vagy egész jó napidíjat kap (8-10000 Ft), ilyenkor nem adnak címpénzt, vagy alacsony a napidíja (3-5000 Ft) és címpénzt is kap (150-300 Ft). Ha robogóval van és csak napi 150-200 km-t megy, akkor olyan 2-4000 Ft-ot tankol, értelemszerűen autóval ennél több. Tehát a borravaló mindenképpen jól jön neki. 10% körül már örülni szoktak, ami azt jelenti, hogy egy 1400 Ft-os pizzára adsz 1500-at, ami nem egy olyan nagy összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!