Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Így néz ki reggelre a padló!...

Így néz ki reggelre a padló! Mit tegyek a hangyákkal?

Figyelt kérdés

[link]

Ráadásul pont a gyerekszobában. Adjatok tanácsot, mert már semmi ötletem nincs! Köszi!

2011. máj. 13. 09:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyanyám forró vizet öntött a bolyra, illetve szódabikarbónát szórt a fal mellé.

Mi viszont vettünk hangyairtót, kis műanyag kazetta, a sarokba kellett tenni. Azonnal rávetették magukat a hangyák, fekete volt a sarok! Nagy részüket apukám felporszívózta (biztos ami biztos), a maradék megdöglött 1-2 nap alatt. Szerintem nem is kellett volna porszívózni, mert akkor bevitték volna a mérget a bolyba.

Sajnos a márkájára nem emlékszem, talán Raid volt, de biztosan tudsz venni bármelyik illatszerben vagy Tescoban.

2011. máj. 13. 09:53
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ugyanez a helyzet. Az ajtófélfáról látszik hogy öreg házban laktok hiába is van letéve új járólap, laminált parketta. le van betonozva alatta?

Én hangyairtó port használok, de nem nagyon használ...

2011. máj. 13. 09:56
 3/14 anonim ***** válasza:

A hangyairtó poron vidáman sétálnak nálam is, a csapda lehet, hogy jó, de rettentő lassú.

Nálunk ott kezdődött a baj, hogy idén minden helyiségben megjelentek, a fürdőtől a konyháig, sehol se lehetett élelmiszert tárolni, pl. kenyeret, mert belepték. Amit lehetett, eddig is jól zárható befőttes üvegekben tároltam. (Bab, prézli, búzadara, stb.)

Se a molyok, se a hangyák, se az egerek nem férnek hozzá, és nem is vonzza őket a szaga.

Mi sok mindent kipróbáltunk, ami úgy tűnik, a legjobban bevált, az a spré (talán Raid?) ami 6 hétig távoltartja a hangyát és a csótányt is. Mindent befújtunk vele, amit lehet, az összes sarkot, kívül-belül, az ajtókat körben, az ablakokat, a vonulási útvonalat. Kiadós, még maradt is a flakonban, pedig használtuk rendesen.

Kiszellőzött a szaga is hamar, és azóta nem jöttek elő.

Felmosáskor újra fújok a küszöbökhöz, és azóta talán elvétve van egy-egy hangya a lakásban.

A nagyobb gond nálatok, hogy ez sajnos arra utal, hogy a ház alatt, a falak között van valahol a boly, onnan ásnak be a lakásba. Sajna ez is ismerős, gyakorlatilag elbontják a fugát a járólapból a teraszon, a fal mellett centis réseket fúrtakat, bemegy a víz, nem győzzük javítani.

2011. máj. 13. 10:17
 4/14 anonim ***** válasza:
Mi is szenvedtünk tavaly! Már mindent kipróbáltunk a cukros sütőporon át, a különböző szerekig, de semmi. Egyetlen egy vegyszer vált be. Egy bio kill nevű! Ráfújtam a bolyra, döglöttek rögtön, amelyik meg nem az elvitte "haza"! Azóta semmi gond. Viszont a gyerekek miatt, óvatosan kell használni.
2011. máj. 13. 10:23
 5/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ilyen. Minden nap, bő Domestosos vízzel felmostunk, és egy idő után eltűntek.
2011. máj. 13. 10:29
 6/14 anonim ***** válasza:
nálam a chemotox hangyaírtó vált be, az a fehér por. egyszer beszórtam vele szobámat, azóta nyomát sem látom hangyáknak.
2011. máj. 13. 11:05
 7/14 anonim ***** válasza:

Én ezt használom, pillanatok alatt meghalnak és egy ideig elő sem kerülnek.

[link]

De találtam egy ilyet is:

[link]

2011. máj. 13. 11:13
 8/14 anonim ***** válasza:

Piret-Mix nevezetű irtóval szoktam beszórni a fal tövét, már a szezonjuk kezdetén. Nálunk ez bevált.

Próbáltam a sütőporos mókát is, az is hatott.

2011. máj. 13. 11:26
 9/14 anonim ***** válasza:

Nálunk ez vált be: Protect hangyairtó aeroszol

[link]

2011. máj. 13. 11:43
 10/14 anonim ***** válasza:
én megnéztem, hogy honnan jönnek, és oda fújtam a sima hangyairtó sprayt... aztán próbálkozak máshol előjönni, de oda is fújtam, és utána nem jöttek többet.
2011. máj. 13. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!