Így néz ki reggelre a padló! Mit tegyek a hangyákkal?
Ráadásul pont a gyerekszobában. Adjatok tanácsot, mert már semmi ötletem nincs! Köszi!
Nagyanyám forró vizet öntött a bolyra, illetve szódabikarbónát szórt a fal mellé.
Mi viszont vettünk hangyairtót, kis műanyag kazetta, a sarokba kellett tenni. Azonnal rávetették magukat a hangyák, fekete volt a sarok! Nagy részüket apukám felporszívózta (biztos ami biztos), a maradék megdöglött 1-2 nap alatt. Szerintem nem is kellett volna porszívózni, mert akkor bevitték volna a mérget a bolyba.
Sajnos a márkájára nem emlékszem, talán Raid volt, de biztosan tudsz venni bármelyik illatszerben vagy Tescoban.
Nálunk is ugyanez a helyzet. Az ajtófélfáról látszik hogy öreg házban laktok hiába is van letéve új járólap, laminált parketta. le van betonozva alatta?
Én hangyairtó port használok, de nem nagyon használ...
A hangyairtó poron vidáman sétálnak nálam is, a csapda lehet, hogy jó, de rettentő lassú.
Nálunk ott kezdődött a baj, hogy idén minden helyiségben megjelentek, a fürdőtől a konyháig, sehol se lehetett élelmiszert tárolni, pl. kenyeret, mert belepték. Amit lehetett, eddig is jól zárható befőttes üvegekben tároltam. (Bab, prézli, búzadara, stb.)
Se a molyok, se a hangyák, se az egerek nem férnek hozzá, és nem is vonzza őket a szaga.
Mi sok mindent kipróbáltunk, ami úgy tűnik, a legjobban bevált, az a spré (talán Raid?) ami 6 hétig távoltartja a hangyát és a csótányt is. Mindent befújtunk vele, amit lehet, az összes sarkot, kívül-belül, az ajtókat körben, az ablakokat, a vonulási útvonalat. Kiadós, még maradt is a flakonban, pedig használtuk rendesen.
Kiszellőzött a szaga is hamar, és azóta nem jöttek elő.
Felmosáskor újra fújok a küszöbökhöz, és azóta talán elvétve van egy-egy hangya a lakásban.
A nagyobb gond nálatok, hogy ez sajnos arra utal, hogy a ház alatt, a falak között van valahol a boly, onnan ásnak be a lakásba. Sajna ez is ismerős, gyakorlatilag elbontják a fugát a járólapból a teraszon, a fal mellett centis réseket fúrtakat, bemegy a víz, nem győzzük javítani.
Piret-Mix nevezetű irtóval szoktam beszórni a fal tövét, már a szezonjuk kezdetén. Nálunk ez bevált.
Próbáltam a sütőporos mókát is, az is hatott.
Nálunk ez vált be: Protect hangyairtó aeroszol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!