Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Reggelre ömlik a víz az...

Reggelre ömlik a víz az ablakokon?

Figyelt kérdés
Májusban költöztünk be a lakásunkba, tetőtéri, sajnos teraszunk nincs, így a szobában vagyok kénytelen teregetni. Ez nagyon sok párát termel és reggelre ömlik a víz az ablakon. A problémám még az, hogy nem indul el a fűtés, pedig beállítottam a termosztátot 23 fokra, hajnalban már csak 21 fok van a lakásban, mégsem indul el, csak, ha feljebb tekerem 24-25 fokra. Van radiátorokon termofej is, azok is csak 3.5 -en állnak, tehát 22-23 fokon. Lehetséges, hogy a magas páratartalom miatt a termosztát úgy érzékeli, mintha melegebb lenne a szobában és ezért nem indul be 23 fokon a fűtés? A lakás vadiúj, remélem nem rossz a termosztát :((
2011. okt. 17. 14:03
 1/8 anonim ***** válasza:

A következő az lesz, hogy itt-ott penészedni fog, nálunk is ez van sajnos. Csak az éjjel-nappali szellőztetés segítene, de akkor meg az utcát fűtöd. Új lakásoknál sajnos ez mindig probléma. Nálunk már több éves, és még mindig, a fémkeretes ajtóról lepergett a festék és rozsdásodik, mert azon csapódik le a pára.

Lehet kapni 60 ezer Ft körül párátlanító berendezést, de zabálja az áramot, baromi hangos, melegít és csak abban a helyiségben érzékelhető változás, ahova éppen teszed, és ha kiviszed, visszaemelkedik a páratartalom. Szerencsére mi csak béreltük, nem vettük meg. 2 napig bírtuk elviselni, aztán visszavittük, pedig 1 hétre béreltük.

Nálunk a ruhák sem száradnak, még 5-6 nap múlva is nyirkosak kicsit. Ezért vettünk szárítógépet, az legalább a ruhákra megoldás volt, és a teregetéssel nem növeljük a páratartalmat.

A termosztát nálunk sem jelent semmit, én 1-esre szoktam állítani, aztán ha éppen vázom, feltekerem max-ra, és akkor fűt, aztán egy idő múlva letekerem. Van, hogy még így is túl van fűtve a lakás, mert nem érzékeli, hogy pl. besüt a nap, és melegebb van. Nincs rá megoldás, ezek ilyenkek. Megnézték, azt mondták, jól működik. :(

2011. okt. 17. 14:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Most látom, te is írtad a teregetést. Ha nem teregetnél bentre, akkor is folyna a víz. :( Legalábbis nálunk folyik.
2011. okt. 17. 14:34
 3/8 anonim ***** válasza:

a fűtésnél ne azzal foglalkozz, h hány fok van ráírva a termosztátra.

az sohasem lesz teljesen pontos.

Egy hőmérővel mérheted a belső hőmérsékletet, és ehhez képest tekerd oda a termosztátot ahol pont jó. az teljesen mindegy, h hány fok van odaírva... ;-)

Pára ellen szellőztetés. Még inkább kereszthuzat.

2011. okt. 17. 14:58
 4/8 Antimod ***** válasza:

Hallottam beépített páraszabályzóról is, amely bizonyos páratartalomnál megnyit néhány redőt, és kiengedi a fölös párát a lakásból. Persze némi hőt is.

Nyílászáróra lehet rászerelni.

2011. okt. 17. 16:33
 5/8 A kérdező kommentje:
Amikor mégcsak megnéztük a lakást, akkor már 2 éve készen volt a ház, ráadásul tetőtéri a lakás, semmiféle penészjelet nem láttunk, nagyon fűtve sem volt. Remélem azért nem jelenik meg a penész. Először páramentesítő készüléket akartunk venni, de aztán olvastunk sok ellentmondást, így mi is a ruhaszárítógép mellett döntenénk, addig meg egész nap nyitva az ablak. Szerencsére a gyerekek szobájában nincs az ablakon pára, csak itt a nappaliban, ahol teregetek és főzök. Ezért gondoltam, hogy inkább a teregetés, az ami a párát okozza főleg. Mi eddig albérletben laktunk, több helyen is, sehol nem volt probléma a termosztáttal. Kb.24 foknál indul el, de viszont akkor fűt, mint a gép és le sem áll. :( Én is csavargatom. Azért megnézetem a műszakissal, mert még garanciális a lakás, csinálják meg, ha gázos, az a dolguk. Köszönöm a válaszaitokat, nagyon kedvesek vagytok! Szép napot! :)
2011. okt. 18. 08:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Az ablakra szerelhetős kütyüvel is van gond: ha bezárod, akkor sem 100%-osan zár. Az egy dolog, hogy kimegy a meleg, de ha valaki dohányzik a környéken, bejön a dohányfüst.
2011. okt. 18. 08:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne hagyd nyitva egész nap az ablakot, mert attól csak feleslegesen kihűl a lakás és az utcát fűtöd. Inkább naponta minimum 2-3× csinálj huzatot max. 5 percre, de tényleg ne többre. Így ki lehet csapatni a párát a lakásból, egy ilyen szellőztetés alatt képes 10-20%-ot is esni a levegő páratartalma. Viszont a falak, bútorok nem hűlnek át.
2011. okt. 18. 10:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Tetőtériben lakunk, a velux ablakok szellőzöi éjszaka nyitva vannak..és van egy kicsi ablak a nappaliban, ami kb.70*90-es, azon is van 1 szellőztető és tilos eltömni az van ráírva! Egyébként tényleg a rengeteg mosás a bűnbak, napi 2-3 minimum.. és a fôzés (leves pl.minden nap). Most még nyitva tudom hagyni az ablakokat, mert süti a tetőt a nap, 22 fok van itthon, csak estefelé fűtünk és azért van reggelre pára, mert ugye éjjel már zárva az ablak! Megfogadom huzatot is fogok csinálni! köszi :)
2011. okt. 18. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!