Reggelre ömlik a víz az ablakokon?
A következő az lesz, hogy itt-ott penészedni fog, nálunk is ez van sajnos. Csak az éjjel-nappali szellőztetés segítene, de akkor meg az utcát fűtöd. Új lakásoknál sajnos ez mindig probléma. Nálunk már több éves, és még mindig, a fémkeretes ajtóról lepergett a festék és rozsdásodik, mert azon csapódik le a pára.
Lehet kapni 60 ezer Ft körül párátlanító berendezést, de zabálja az áramot, baromi hangos, melegít és csak abban a helyiségben érzékelhető változás, ahova éppen teszed, és ha kiviszed, visszaemelkedik a páratartalom. Szerencsére mi csak béreltük, nem vettük meg. 2 napig bírtuk elviselni, aztán visszavittük, pedig 1 hétre béreltük.
Nálunk a ruhák sem száradnak, még 5-6 nap múlva is nyirkosak kicsit. Ezért vettünk szárítógépet, az legalább a ruhákra megoldás volt, és a teregetéssel nem növeljük a páratartalmat.
A termosztát nálunk sem jelent semmit, én 1-esre szoktam állítani, aztán ha éppen vázom, feltekerem max-ra, és akkor fűt, aztán egy idő múlva letekerem. Van, hogy még így is túl van fűtve a lakás, mert nem érzékeli, hogy pl. besüt a nap, és melegebb van. Nincs rá megoldás, ezek ilyenkek. Megnézték, azt mondták, jól működik. :(
a fűtésnél ne azzal foglalkozz, h hány fok van ráírva a termosztátra.
az sohasem lesz teljesen pontos.
Egy hőmérővel mérheted a belső hőmérsékletet, és ehhez képest tekerd oda a termosztátot ahol pont jó. az teljesen mindegy, h hány fok van odaírva... ;-)
Pára ellen szellőztetés. Még inkább kereszthuzat.
Hallottam beépített páraszabályzóról is, amely bizonyos páratartalomnál megnyit néhány redőt, és kiengedi a fölös párát a lakásból. Persze némi hőt is.
Nyílászáróra lehet rászerelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!