Milyen házak a "betörő csalogatók"? Hogyan lehet védekezni?
Egy pár jó ötlet már érkezett.Minket kiraboltak,nyugodt,kulturált környéken lakom,kertes házak stb.Egy kertésznek öltözött férfi járta az utcákat,ő volt a megfigyelő.Elromlott az elektromos garázskapunk,kézzel is fel lehetett nyitni.Egyik hajnal felnyitották kézzel,bejöttek a házba!! elvittek mindent,ami csak érték volt.Szerencsére nem ébredtünk fel.
-hatásos dolgok lehetnek:
-mozgásérzékelős reflektor,álkamera,belső riasztó,programozható kapcsoló,ami egy lámpát kapcsol be(be lehet állítani,hogy a hét melyik napján,hány órakor,meg random..)
+Egy vascső a párna alá.
naja, az ügyes betörő úgy dolgozik, h kifigyeli a házban élőket, pláne ha nagy zsákmányra számít, és biztosra akar menni.
időkapcsolós lámpa, jól megszerkesztett kerítés, jófajta ajtók, és biztonságos redőnyök.
Nem túl szép, de nagyon hatékony megoldás berácsozni az ablakot, ajtót. Ha jól tudom, kb. egy centi vastagságú ráccsal már nem tud mit kezdeni a rabló, azt már fűrészelni kell, ami hangos és sokáig tart.
Persze az is fontos, hogy jó fixen rögzítsétek a rácsot a falba, ez akár bontással is járhat, szóval festés előtt érdemes vele foglalkozni. Az ajtóra is lehet tenni, vagy biztonsági ajtó.
Napközben,ha valaki tud a családból látogassa meg! Kérjétek meg a szomszédokat, hogy menjenek át néha. Így,ha figyelik, talán kicsit megzavarodnak,mert azt látják,hogy van jövés-menés. Én van,hogy napközben, ebédidőben hazaszaladok egy percre. Így legalább nem azt látják,hogy reggel elmegyünk és csak este megyünk haza!
Mi éjjelre is beriasztjuk a házat. A folyosót és hálót nem, így a fürdőbe ki tudunk menni! Ja, és nem csak néma riasztónk van, hanem sziréna is. Így,ha bekapcsol, nem hiszem, hogy tovább pakolna a betörő, egyből elszalad!
Jó ötlet még a időzítős lámpa! Bizonyos időközönként felkapcsol. Ismerősék a tv-t is rá tudták kötni. Le van halkítva, de akár éjjel 2kor is bekapcsol pár percre!
nagy kerítés tűhegyes véggel sőt a duplakerítés sem lenne hülyeség jó magas legyen
ezenkívül riasztó kamera és pitbullok vagy rotik de az lenne a jó ha valaki lakna vele ezek lehet őrültségnek hallható de mindenki úgy véd mindenét ahogy tudja nekemis van panelom meg egy kertesházam és itthon a panleba látták hogy a család összes tagja elment én nemrég kültöztem haza és számítógépeztem az emeletről elment az összes szomszéd nyaralni és befeszítették az ajtót én marha még a hevedert sem zártam be
csak elbújtam a szekrénybe és hivtam a rendőröket az ajtot am kb 10 perc alatt kinyitották
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!