Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen házak a "betörő csaloga...

Milyen házak a "betörő csalogatók"? Hogyan lehet védekezni?

Figyelt kérdés
A keresztanyám egyedül lakik egy kertes házban. Jó környéknek mondható (nem a nyócker) de hullámszerűen gyakoriak a betörések arrafelé. Belülről szép a ház, de kívülről nagyon lepukkant volt, most csináltatja meg: külső festést kap a ház, a háztető is 2 éve lett kicserélve, az is szép. Egy "pofás" házikó lesz. Van egy kutyája, de az nem házőrző, mindenkivel bratyizik. Nagyon fél(tjük). Hogyan tudna védekezni? Riasztó van.
2011. ápr. 27. 22:14
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
61%
mozgásárzékle lámpa néhány elszólás olyan helyen,önvédelmifegyver,nem hivalkodni,zárni mindent,de nem úl zárni,mert az is felhívja a figyelmet hogy mit kell ennyire zárni,és messzire kerülni a cigányokat.
2011. ápr. 27. 22:31
 12/21 anonim ***** válasza:
83%
A riasztó és a kutya jó, de az nem baj ha ki van rakva az is a kerítésre hogy "Vigyázz! A kutya harap!" vagy valami hasonló, igaz aki komoly betörő az előtte úgyis alaposabban körbeszimatol, tehát ha látja hogy valaki úgymond figyeli a házat akkor nem árt ha fokozottan figyel arra hogy ne legyen elől semmi, tehát az udvaron ne áljanak szerszámok, bicikli, értékek. Ha látszik hogy van élet a ház körül, tehát virágok, növények vannak, gondozva van minden és a kerítést (apropó kerítsé: ne valami drótháló legyen, hanem rendes betontalpazatú fém, magasság nem számít, aki akar úgyis átmászik, de a tetején legyenek kerítésdíszek, abból a jó hegyes fajtából) nem eszi szét a rozsda akkor megint közelebb kerültünk a biztonságos házhoz. Azt írtad hogy egyedül lakik ami elég nagy gond, szükséges hogy jó kapcsolat legyen a szomszédokkal és az sem baj ha gyakran van látogatója. Hogyha nagyon akartok védelemre költeni akkor kódzáras vagy kártyás biztonsági ajtó beszerzése ajánlott, de ezek nagyon drágák, tehát csak bejárati és/vagy garázsajtónak érdemes ilyet venni.
2011. ápr. 27. 22:32
 13/21 anonim ***** válasza:
16%
Én úgy jártam hogy jött az ingatlan közetítő és a fiam telefonja ott volt a konyhapulton a mosogatógépnél és aznap délelőtt és délután is hozott ügyeleket a közvetítő és eltünt a telefo egy jó drága vadi uj i-phone ...és persze hogy letagadták de nekem felse tűt csak a fiam mikor este 11 kor jött haza kereste és én rggel mikor pakoltam a mosogatógépet akkor tisztán emlészem rá hogy ott volt szal tardsd nyitva a szemed!!!! utána meg készüllj fel betöésre mert vannak akik habi lakást akarnak venni"habisztiguszti" és így figyelnek ki mindent ezek után elveszett a telefon és a házamat sem adtam el igaz késsz szerencse mert a nagyobb telekrészt eladtam és így lett annyi pénzem és így megmaradt a gyönyörű nagy 4 éves vadiuj házam
2011. ápr. 27. 22:36
 14/21 anonim válasza:
83%

Egy pár jó ötlet már érkezett.Minket kiraboltak,nyugodt,kulturált környéken lakom,kertes házak stb.Egy kertésznek öltözött férfi járta az utcákat,ő volt a megfigyelő.Elromlott az elektromos garázskapunk,kézzel is fel lehetett nyitni.Egyik hajnal felnyitották kézzel,bejöttek a házba!! elvittek mindent,ami csak érték volt.Szerencsére nem ébredtünk fel.

-hatásos dolgok lehetnek:

-mozgásérzékelős reflektor,álkamera,belső riasztó,programozható kapcsoló,ami egy lámpát kapcsol be(be lehet állítani,hogy a hét melyik napján,hány órakor,meg random..)

+Egy vascső a párna alá.

2011. ápr. 27. 22:40
 15/21 anonim ***** válasza:
83%
Én vidéken lakom, luxusnak mondható házban. Olyan riasztót szereltettem be, ami csak a rendőrségen jelez, így a betörőt igen kellemetlen meglepetések érhetik. Ugyanis fogalma nincs, hogy tudják hogy ott van. Ráadásul minden helységet kamera rögzít, ami természetesen hitelesítve van a rendőrség által. Legtöbb esetben úgyis akkor akarnak betörni, amikor nincs senki otthon. Eddig még nem volt rá példa szerencsére, de a jómódúak nagyobb veszélynek vannak kitéve, mert ott nagyobb értékek vannak általában. Olyan volt már hogy megszólalt a telefon, és nem szólt bele senki, nem is egyszer. Ez is gyanús, mert akár kíváncsi is lehet a rabló hogy van e otthon valaki.
2011. ápr. 28. 00:17
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

naja, az ügyes betörő úgy dolgozik, h kifigyeli a házban élőket, pláne ha nagy zsákmányra számít, és biztosra akar menni.

időkapcsolós lámpa, jól megszerkesztett kerítés, jófajta ajtók, és biztonságos redőnyök.

2011. ápr. 28. 00:29
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem túl szép, de nagyon hatékony megoldás berácsozni az ablakot, ajtót. Ha jól tudom, kb. egy centi vastagságú ráccsal már nem tud mit kezdeni a rabló, azt már fűrészelni kell, ami hangos és sokáig tart.

Persze az is fontos, hogy jó fixen rögzítsétek a rácsot a falba, ez akár bontással is járhat, szóval festés előtt érdemes vele foglalkozni. Az ajtóra is lehet tenni, vagy biztonsági ajtó.

2011. ápr. 28. 11:05
 18/21 anonim válasza:
100%

Napközben,ha valaki tud a családból látogassa meg! Kérjétek meg a szomszédokat, hogy menjenek át néha. Így,ha figyelik, talán kicsit megzavarodnak,mert azt látják,hogy van jövés-menés. Én van,hogy napközben, ebédidőben hazaszaladok egy percre. Így legalább nem azt látják,hogy reggel elmegyünk és csak este megyünk haza!

Mi éjjelre is beriasztjuk a házat. A folyosót és hálót nem, így a fürdőbe ki tudunk menni! Ja, és nem csak néma riasztónk van, hanem sziréna is. Így,ha bekapcsol, nem hiszem, hogy tovább pakolna a betörő, egyből elszalad!

Jó ötlet még a időzítős lámpa! Bizonyos időközönként felkapcsol. Ismerősék a tv-t is rá tudták kötni. Le van halkítva, de akár éjjel 2kor is bekapcsol pár percre!

2011. ápr. 28. 11:13
 19/21 Olga néni ***** válasza:
84%
Felkapcsolt lámpáról tudják, hogy kamu, kifigyelik. Kutyát lefújják. Riasztót leverik, hacsak nem valahova bekötött, az sem ér semmit. Ha megszólal, tudja, hogy úgy is van pár perce, gyorsan összeszed néhány értéket: táska, igazolványokkal, pénztárcával, bankkártyával, stb. A legjobb a figyelő szomszéd, állandó mozgás, váratlanul, kiszámíthatatlanul megjelenő látogatók, rokonok, tulajdonosok! Én kutyák helyett viperákat tartanék, és ki is írnám a kapura. Azt nem lehet lefújni...
2011. ápr. 28. 12:48
 20/21 anonim ***** válasza:

nagy kerítés tűhegyes véggel sőt a duplakerítés sem lenne hülyeség jó magas legyen

ezenkívül riasztó kamera és pitbullok vagy rotik de az lenne a jó ha valaki lakna vele ezek lehet őrültségnek hallható de mindenki úgy véd mindenét ahogy tudja nekemis van panelom meg egy kertesházam és itthon a panleba látták hogy a család összes tagja elment én nemrég kültöztem haza és számítógépeztem az emeletről elment az összes szomszéd nyaralni és befeszítették az ajtót én marha még a hevedert sem zártam be

csak elbújtam a szekrénybe és hivtam a rendőröket az ajtot am kb 10 perc alatt kinyitották

2011. ápr. 28. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!