Milyen házak a "betörő csalogatók"? Hogyan lehet
védekezni?
Figyelt kérdés
A keresztanyám egyedül lakik egy kertes házban. Jó környéknek mondható (nem a nyócker) de hullámszerűen gyakoriak a betörések arrafelé. Belülről szép a ház, de kívülről nagyon lepukkant volt, most csináltatja meg: külső festést kap a ház, a háztető is 2 éve lett kicserélve, az is szép. Egy "pofás" házikó lesz. Van egy kutyája, de az nem házőrző, mindenkivel bratyizik. Nagyon fél(tjük). Hogyan tudna védekezni? Riasztó van.
Zárja mindig az ajtót, ne nyissa ki senki idegennek. Hát nem is tudom ez kezdésnek jò szerintem.
2011. ápr. 27. 22:21
2/21 anonim válasza:
Manapság már minden házba bemennek. Általában (visszahallot sztorik és logika alapján) kifigyelik a házakat és egyben lakóit, hogy mikor tartózkodnak a háztól távol. Ha nincs otthon keresztanyukád, akkor érdemes villanyt felkapcsolva hagyni valamelyik helységben. Vehet, vagy vehettek neki egy jobb házőrzőt is, ha gondoljátok. Ha hosszabb időt tölt el távol és a szomszédokkal jó viszonyban van, akkor akár ők is ránézhetnek egyszer-kétszer a házra. Sajnos csak ennyit tudok javasolni.
2011. ápr. 27. 22:21
3/21 anonim válasza:
Előző hozzászóló: Annyit még kihagytam, hogy ti is nyugodtan ránézhettek a házra, nem csak a szomszédok. :)
2011. ápr. 27. 22:23
4/21 anonim válasza:
Ha eddig nem látogatták meg, majd most hogy kipakolás lesz a ház csinálgatás miatt biztos bemennek szétnézni.
Riasztó se ér semmit, úgy kéne már hogy az őrsre jelentse be, ha baj van és kimenjenek a házhoz.
A kutyát lecserélném és legalább 2 dobermann-t vennék, pázsit nem lenne az udvaron hanem kavics mivel nem lennének megkötve csak ha vendégek jönnek.
18/F
2011. ápr. 27. 22:24
5/21 anonim válasza:
Mozgásérzékelől lámpa a teraszra
2011. ápr. 27. 22:26
6/21 anonim válasza:
én nem vagyok jó tanácsadó, mi kétszer mentünk el úgy itthonról, hogy üres volt a ház (üzlet van a földszinten és zárva volt) kétszer törtek be hozzánk. csak arra tudok gondolni, hogy figyeltek minket.
van riasztónk, a szirénát egyszerűen leverték a ház oldaláról. felmásztak az erkélyre és benyomták az ajtót. elfelejtettük leengedni az erkélynél a redőnyt, az volt a baj, különben nem tudtak volna bejönni. az újabb fajta redőnyöket nagyon tudom ajánlani, bejárati ajtóra is lehet kapni, azt nem lehet kívülről felhúzni.
nem találták meg a betörőket, de pár utcára tőlünk van egy műszaki zaci, ott sok dolgunkat megtaláltuk.
2011. ápr. 27. 22:29
7/21 anonim válasza:
Lehet hülyeség: Hagyd felkapcsolva a lámpát és állíts az ablakba egy embernagyságú kartonbábut. Persze szerintem nincs 100%-os eredmény a ház védelmére.
2011. ápr. 27. 22:30
8/21 anonim válasza:
előző vagyok, a kutyámat először megetették valamivel, szerencse, hogy túlélte, másodjára fejbe vágták :(((((
9/21 anonim válasza:
Sokan leengedik a redőnyt, ha elmennek. Egyesek meg ebből máris látják, hogy senki nincs otthon.
Egy gázpisztoly esetleg mindenkinek megnyugtató lehet a párna alatt, meg egy jó hangos személyi riasztó.
Sok értéket ne tartson otthon, se ékszert, se készpénzt, a többit meg bánja a kánya, csak ne essen az embernek baja.
10/21 anonim válasza:
Nem tudom mi a megoldás.. De amit az utsó irt egyetértek vele:) sokkal jobb a 8.kerület mint egyes külső kerületi. kispestet nem szidom mert párom,s családja ott él,mi meg most a 10.ben.Párommal lakunk itt,de mire bejutunk a blahára van vagy fél óra...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!