Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen házak a "betörő csaloga...

Milyen házak a "betörő csalogatók"? Hogyan lehet védekezni?

Figyelt kérdés
A keresztanyám egyedül lakik egy kertes házban. Jó környéknek mondható (nem a nyócker) de hullámszerűen gyakoriak a betörések arrafelé. Belülről szép a ház, de kívülről nagyon lepukkant volt, most csináltatja meg: külső festést kap a ház, a háztető is 2 éve lett kicserélve, az is szép. Egy "pofás" házikó lesz. Van egy kutyája, de az nem házőrző, mindenkivel bratyizik. Nagyon fél(tjük). Hogyan tudna védekezni? Riasztó van.
2011. ápr. 27. 22:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Zárja mindig az ajtót, ne nyissa ki senki idegennek. Hát nem is tudom ez kezdésnek jò szerintem.
2011. ápr. 27. 22:21
 2/21 anonim válasza:
100%
Manapság már minden házba bemennek. Általában (visszahallot sztorik és logika alapján) kifigyelik a házakat és egyben lakóit, hogy mikor tartózkodnak a háztól távol. Ha nincs otthon keresztanyukád, akkor érdemes villanyt felkapcsolva hagyni valamelyik helységben. Vehet, vagy vehettek neki egy jobb házőrzőt is, ha gondoljátok. Ha hosszabb időt tölt el távol és a szomszédokkal jó viszonyban van, akkor akár ők is ránézhetnek egyszer-kétszer a házra. Sajnos csak ennyit tudok javasolni.
2011. ápr. 27. 22:21
 3/21 anonim válasza:
Előző hozzászóló: Annyit még kihagytam, hogy ti is nyugodtan ránézhettek a házra, nem csak a szomszédok. :)
2011. ápr. 27. 22:23
 4/21 anonim ***** válasza:
48%

Ha eddig nem látogatták meg, majd most hogy kipakolás lesz a ház csinálgatás miatt biztos bemennek szétnézni.

Riasztó se ér semmit, úgy kéne már hogy az őrsre jelentse be, ha baj van és kimenjenek a házhoz.

A kutyát lecserélném és legalább 2 dobermann-t vennék, pázsit nem lenne az udvaron hanem kavics mivel nem lennének megkötve csak ha vendégek jönnek.

18/F

2011. ápr. 27. 22:24
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Mozgásérzékelől lámpa a teraszra
2011. ápr. 27. 22:26
 6/21 anonim válasza:
100%

én nem vagyok jó tanácsadó, mi kétszer mentünk el úgy itthonról, hogy üres volt a ház (üzlet van a földszinten és zárva volt) kétszer törtek be hozzánk. csak arra tudok gondolni, hogy figyeltek minket.

van riasztónk, a szirénát egyszerűen leverték a ház oldaláról. felmásztak az erkélyre és benyomták az ajtót. elfelejtettük leengedni az erkélynél a redőnyt, az volt a baj, különben nem tudtak volna bejönni. az újabb fajta redőnyöket nagyon tudom ajánlani, bejárati ajtóra is lehet kapni, azt nem lehet kívülről felhúzni.

nem találták meg a betörőket, de pár utcára tőlünk van egy műszaki zaci, ott sok dolgunkat megtaláltuk.

2011. ápr. 27. 22:29
 7/21 anonim válasza:
76%
Lehet hülyeség: Hagyd felkapcsolva a lámpát és állíts az ablakba egy embernagyságú kartonbábut. Persze szerintem nincs 100%-os eredmény a ház védelmére.
2011. ápr. 27. 22:30
 8/21 anonim válasza:
előző vagyok, a kutyámat először megetették valamivel, szerencse, hogy túlélte, másodjára fejbe vágták :(((((
 9/21 anonim ***** válasza:

Sokan leengedik a redőnyt, ha elmennek. Egyesek meg ebből máris látják, hogy senki nincs otthon.

Egy gázpisztoly esetleg mindenkinek megnyugtató lehet a párna alatt, meg egy jó hangos személyi riasztó.

Sok értéket ne tartson otthon, se ékszert, se készpénzt, a többit meg bánja a kánya, csak ne essen az embernek baja.

10/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom mi a megoldás.. De amit az utsó irt egyetértek vele:) sokkal jobb a 8.kerület mint egyes külső kerületi. kispestet nem szidom mert párom,s családja ott él,mi meg most a 10.ben.Párommal lakunk itt,de mire bejutunk a blahára van vagy fél óra...
2011. ápr. 27. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!