Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nem lehet tenni ezek...

Miért nem lehet tenni ezek ellen semmit?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az a helyzet,hogy van pár faluval arrébb egy hegyünk.Elég szép,régi ház pincével és mögötte egy erdő. Régi bútorok és régiségek voltak/vannak benne. Már sajnos háromszor betörtek és sajnos se rendőrök se senki nem tud ez ellen semmit sem tenni.Azt tanácsolták,hogy vigyünk el belőle mindent,hogy ne tudjanak mit elvinni.(főleg vasból készült dolgokat vittek) Ennyit ért egy telek? Bárki bemehet oda semmi következmény nélkül? Nem az bánt,hogy most annyi sok értékű dolgokat vittek el,hanem ,hogy erkölcsi értékű dolgokat,ami a MIÉNK volt. Volt pl. egy régi szépen kifaragott szék,amiben a nagypapám,aki már meghalt szokott üldögélni ép ma akartuk haza hozni erre már sehol sem volt. Mi a véleményetek erről? Ilyen világban vagyunk kötelesek élni???
2011. ápr. 18. 20:12
1 2
 11/15 anonim válasza:
89%
Hát igen,sajna. :S Ilyen világban élünk.Láttam az egyik előttem szóló azt írta,hogy ez Magyarország. Igen ez Magyarország,de nem csak itt annak ilyenek. Sőt,mi még talán jobb helyzetbe vagyunk mint más némely ország. :S Már ilyen a világ. Az a baj,hogy a legtöbben nem is akarnak tenni ez ellen. :S Egyébként ha mindenképp tudni akarjátok,hogy kik a betörők, lehet olyat csinálni,hogy dugiba kamerákat elrejteni és ha betörés történt,visszalehet nézni.Ez persze akkor válik be,hogyha nincs eltakarva az arcuk. Lehetne tenni kapu közelébe,bejárati ajtóhoz,meg 1-1 szobába. Én ezt tudom javasolni. ;) Szerintem 1 próbát megér. :)
2011. ápr. 18. 20:33
 12/15 napietus ***** válasza:
100%
esetleg ha találnátok valakit abban a faluban, aki néha elnéz arra, esetleg ott alszik, nem mernének bemenni. jobb nem jut eszembe. le kéne lőni az ilyeneket.
2011. ápr. 18. 20:34
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hát igen,ez Magyarország! Többször belakatoltuk az ajtót,a legdrágább zárakat vettük meg,de nem használt. Azt értük el vele,hogy csak tönkretették az ajtót.:S Most már be sem nagyon zártuk,mert csak nagyobb kárunk lesz belőle. A kamerás dolog jó ötlet,lehet,hogy szerelünk be párat. Az a baj,hogy akit megkértünk,hogy el-el nézzen a birtokunkra sajnos ő is meglopott,bár igaz,hogy fával,de akkor is.Elég sok fát kivágott meg minden,szóval maradok annál,hogy senkiben sem szabad megbízni. Szörnyű ez a helyzet.
2011. ápr. 18. 20:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én azért kitalálnék valami jó szivatást a következő lopónak.Nem is tudom,mit,pld direkt kivinnék valami értékesnek tűnő dolgot,amit olyan módon jelölnék meg,hogy ne lehessen látni,de kiszedni se belőle,lefényképezném,és várnám a hatást,szerintem ezzel remekül le lehetne buktatni.Vagy az ajtó fölé felraknék egy vödör vizet.Vagy nem tudom mit,akár durvább dolgokat is.Muszáj valamit csinálni,az nem lehet,hogy a mocsok kerüljön fölülre.Nem engedhetjük.
2011. ápr. 22. 22:13
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is a riasztórendszert javaslom távfelügyelettel. A legtöbb kisstílű betörőt már az elriasztja, hogy látja a szirénát és a távfelügyelet feliratos matricáját.
2011. ápr. 23. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!