A szomszédom fenyőfái eltakarják a kilátást és még a nap sem süt be az udvarba. Békés úton nem tudok vele erről sem tárgyalni. Mi tévő legyek? Van erre valami megoldás?
Ha a szomszéd és a fái hamarabb ott voltak, mint ahogy Te ott laktál nem hiszem, hogy dűlőre fogsz vele jutni. Hogy jogi útra érdemes-e terelni arra nem tudok választ adni. De egy vitatkozós, ellenséges szomszédi viszony nagyon zavaró lehet.
Valószínű engem is idegesítene, ha a szomszéd fái miatt nem jönne fény a lakásomba.
Szerintem próbálj meg segítséget kérni az önkormányzattól, hiszen papírokkal tudod igazolni, hogy ti laktatok ott korábban.
Ha nem válik be, mert nem foglalkoznak veletek, akkor én a helyedben megmondanám a szomszédnak, hogy csak 1 fát szeretnétek kivágni és ti mindent megcsináltok, neki semmi dolga nincs, csak menyjen bele, mert titeket ez nagyon zavar.
Mondd meg, hogy képzelje magát a ti helyetekbe, egyszerűen nem megy be a helységbe a fény.
Hogy egálba legyetek, ti is tesztek az ő ablakára egy fekete függönyt.
Mert úgy az igazságos.
Sajnos csak ennyit tudok tanácsolni.
Komoly problémáid vannak, mit ne mondjak... :S
1. Az az ő kertje. Ha 300 méteres felhőkarcolót épít oda, akkor sincs semmi közöd hozzá.
2. A fa mit ártott neked? Vagy az nem zavar, hogy a látvány és a napsütés érdekében fákat vágatnál ki? ... Gondolom egy cseppet sem. :((
Vedd meg tőle m3 áron, kivágásostul mindenestül, esetleg ültess neki valami tuját a helyére.
Az a lényeg hogy neki is megérje, bár ez neked valószínű nem lesz olcsó, de kérdés mennyit ér meg neked a napfény.
Szia!
Ha békés úton nem tudsz vele megegyezni, akkor fordulhatsz az önkormányzathoz ha korhadt, veszélyes a te házadra, de azért mert eltakarja a napot? Egy próbát megér.
Kellemetlen lenne a 300 méteres felhőkarcoló, de azért tiszteletben tartanám. ugyanis az az ő telke. Ugyan hagy csináljon már ott azt, amit akar!
Mellesleg szép kitérés volt a fakivágással kapcsolatban. Láthatólag egyáltalán nem probléma egyeseknek egy élet elpusztítása, ha némi napfényről van szó... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!