Vízóra mágnessel való manipulációja. Hogyan lehet kideríteni?
Jól látod!
Te felelsz érte, hiszen te vagy szerződve a vízművekkel.
A vízóra nem mágnesezhető, mivel nincs a belsejében más, mint műanyag fogaskerekek. Más módon lehet megállítani az almérőket (nem fogom ide leírni, hogy hogyan) és úgy, hogy észre sem veszik, illetve kárt sem okoz a vízórában.
A főmérőket (a Vízművek tulajdonát képező mérőt) is meg lehet állítani...
Valószínűsítem, hogy másképpen spórolnak a vízzel, ellenben ha esetleg valamiféle manipuláció kiderül, akkor azért az a személy felel, akinek a nevére jönnek a számlák.
Vízóra cserénél nem nézegetik át, semmi ilyesmi nem történik, leveszik a régit, felírják az állást, felteszik az újat (rendszeresen cserélek vízórákat) :)
Tehát részben meg lehet nyugodni, részben pedig nem :(
Nem hiszem,hogy másnessel manipulálták...
A szomszédom régi diszkós,a kiselejtezett hangszórómágnesekkel én szinte félig raktam a vízóránkat,semmi változás nem volt !
Mágnessel vigyázzatok, ne rakjátok mérőórák közelébe!! Ahol lehetne ezzel valamit elérni, ott vannak elhelyezve ellenőrző elemek amik kimutatják, ha mágnesezés történt és csúnyán megbüntet a szolgáltató ha kiderül - márpedig előbb-utóbb lesz mérő csere és akkor kiderül. (A kérdést kiírónak megnyugtatásul, nem a vízóráról beszéltem, csak általában a mérő órákról. A vízórát tudtommal sem lehet mágnesezni.)
Amelyik óránál ilyen védelmi elem nincs azt meg úgyis teljesen feleslegesen mágnesezed, mert úgysem érsz el vele semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!