Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a ház...

Mi a véleményetek a ház alatti kútról?

Figyelt kérdés
Vettünk egy falusi házat, ahol a hozzáépítés miatt a konyha alatt van a kút. Azt hallottam hogy mivel mindig visz be a víz magával egy kis finom lösz vagy valami finom anyagot. És mit javasoltok használhatnám?
2011. márc. 29. 16:19
 1/5 Olga néni ***** válasza:
100%
Gyűrűs kút, vagy fúrt kút? Én használnám, ha már ott van, nem hiszem, hogy ettől mozogna a föld (mozog anélkül is).
2011. márc. 29. 16:22
 2/5 A kérdező kommentje:
nem tudom így megkülönböztetni!
2011. márc. 29. 16:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hogy visz-e be finom löszt vagy bármit, annak semmi köze ahhoz, hogy hol van a kút.

Csak attól függ milyen talajba fúrták, azt meg nemigen lehet egy adott területen megválasztani.

Használd nyugodtan, maximum tegyél fel egy szűrőt, természetesen nem bakteriális szennyezésről beszélek..

2011. márc. 29. 16:40
 4/5 anonim válasza:
18%
Ne használd nagyon veszélyes!
2011. márc. 29. 17:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ha fúrt kút van akkor egy vékony műanyag cső áll ki a földből(az lehet elágazik két felé,de olyan is van,ami csak egy kis csőnek néz ki) Általában 5-8 centi átmérőjű lehet.Régebben volt olyan fúrt kút is,ami vascsőből volt,az átmérője hasonló.

Ha meg ásott kút(gyűrűs) akkor nagyobb lényegesen az átmérője és általában van egy ú.n. kútgyűrű körülötte általában betonból.Átmérője olyan 1 méter lehet szerintem.

Nekünk fúrt kút van,de ha inni is akarod a vizét,be kell vizsgáltatni mindenképpen(mi isszuk,főzünk belőle,mert erre nincs vezetékes víz) Semmi baja,iható,mi is bevizsgáltattuk.Illetve víztisztítót használunk.

Ha viszont csak locsolni,mosni,felmosni kell,akkor arra jó úgy ahogy van szerintem(bár így nem látok bele,hogy esetleg mennyire vasas a víz,vagy mennyire "homokol" a kút.)

2011. márc. 29. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!