Lehet-e föld alatti házat építeni?
Figyelt kérdés
Terveztem egy családi házat (persze csak látszati terv, amolyan home-made munka), de a két része között (nappali és többi lakrész) tulajdonképpen 1 méter szintkülönbség van, a második rész egy méterrel a föld alatt kezdődik. Elméletileg lehetséges így megépíteni, de a gyakorlatban hogyan működik ez? Gondolok itt: építési engedély, pozitívumok, negatívumok. Minden válaszolónak köszönöm.2011. ápr. 24. 18:46
1/3 anonim válasza:
A háború előtt sok villa alsó szintje, az un, szuterén a földfelszín alatt volt.
Ma nem hiszem,hogy engedélyeznék. Ha a területen magasan van a talajvíz,akkor állandóan víz alatt lenne,mint ma sok pince. Az esővíz is könnyen lefolyna.
2/3 anonim válasza:
Természetesen lehet. Akárt az egész házat építheted a föld alá. A legtöbb háznak van pincéje vagy alagsora.
ugyanaz a menetrend mint más engedélyeztetésnél.
3/3 anonim válasza:
Lehet. Azzal kell számolni, hogy lényegesen drágább (a szigetelés miatt), viszont hosszú távon megtérül egyrészt a fűtésszámlán, másrészt a hőérzetben (én nyáron le szoktam költözni a szuterénba, mert nem bírom a meleget, és az tök jó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!