Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hányszor szellőztetsz egy nap?

Hányszor szellőztetsz egy nap?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy hányszor és hogyan szellőztetsz ? Kereszthuzattal vagy kis ablak illetve nagy ablak kinyitásával hány percig. Milyen időközönként, ha gázzal főzöl vagy sütsz, akkor utána mindíg vagy általában soha.
2011. márc. 23. 17:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Pont úgy aHOGY írod. Ellenben ha tésztát főzök vagy olyat csinálok ami gőzzel jár, akkor gyakrabban és hatékony kereszthuzat !
2011. márc. 23. 17:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Kereszthuzat főzés után. Télen minden ablakot teljesen kinyitok kb 2-3 perc. Ha már jön a jó idő akkor persze hosszabb ideig. Ha este főzök vmit,akkor becsukom a konyhaajtót és csak ott nyitok ablakot.
2011. márc. 23. 17:56
 3/12 anonim ***** válasza:

Minden reggel néhány perc (évszaktól függően, télen csak épphogy, ahogy melegszik, egyre tovább hagyom nyitva, nyáron pedig szinte nonstop nyitva van).

Főzés közben igyekszem nyitva tartani az ablakot (szintén időjárástól függ), és minél többet szellőztetni. Mikor főzök, az ajtót becsukom, hogy a lakásba ne menjen át a szag.

2011. márc. 23. 18:06
 4/12 anonim ***** válasza:
76%

Télen csak amikor hazaérek, akkor 10-15 percet szellőztetek, valamint lefekvés előtt 20-30 percet.

Most elég sokat vagyok itthon és jó az idő, ráadásul panelban lakom és délután pont idesüt a nap, 11-től este 7-8-ig nyitva van minden.

Nyáron a külső üveget letakarjuk, és csak éjszaka szellőztetünk, reggel 7-8 körül becsukok mindent és csak este 9 után nyitom ki (ugyanis addig idetűz).

A konyhában szellőző van, ablak nincs, így ha főzök, és épp nem szellőztetk amúgy, akkor becsukom a szobaajtót, egy óra alatt amúgy is kiszellőzik.

2011. márc. 23. 18:26
 5/12 anonim válasza:
100%

Téli időszakba: Ahogy felkelünk reggel,kinyitom 5 percre legalább.Mikor főzök,akkor a konyhaablak van bukóra nyitva..

Takaritás,ill felmosásnál csinálok kereszthuzatot.

Nyáron: Non stop nyitva van.Csak akkor zárom be ha elmegyünk otthonról,vagy ha nagyon esik az eső.

2011. márc. 23. 18:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

2-3x.

ha gyorsan kell, akkor kereszthuzat: konyha bukóra, erkély teljesen.

ha csak a szobában szeretném felfrissíteni a levegőt, akkor az erkélyt nyitom ki.

a hálót lefekvés előtt és felkelés után pár percre kinyitom, ez pont elég.

szerencsére nem hajlamos a lakás a penészedésre.

2011. márc. 23. 21:26
 7/12 anonim ***** válasza:

Télen kereszthuzat, 1 perc (azért csak ennyi, mert a levegőnek kell kicserélődni, a falaknak nem szabad lehűlni). Hétvégén naponta, hétköznap csak 2-3 naponta, mert úgysem vagyunk itthon.

Tavasszal meg ősszel, ha kint melegebb van, mint bent, akkor kinyitom a szokásos egyperces szellőztetésen túl.

Nyáron szerencsés lenne éjjel, a hidegben szellőztetni, viszont akkor a legmagasabb a pollenkoncentráció. Nem lehet jól dönteni. De általában estétől hajnalig nyitva az ablak, a hideg a fontosabb szempont.

2011. márc. 27. 16:13
 8/12 anonim ***** válasza:

Na akkor én kivétel vagyok. Szinte sohasem szellőztettünk otthon, így nem szoktam meg, most meg hetente 1x úgy kell kiírnom magamnak, hogy el ne felejtsek szellőztetni, általában takarítás után. Akkor jól is esik, de amúgy nem érzem jelentőségét. Ez káros? Vagy valamit nem jól csinálok?

Nyáron szoktam néha picit többször, de ha nagy meleg van, nem engedem be a meleget. Reggel abszolút nem, soha, ki se bírnám, szinte fel se ébredek még akkor. Viszont egy esetben rendszeresen szoktam szellőztetni: amikor köhögős-tüsszögős betegek vagyunk, akkor naponta többször is, a cseppfertőzés-visszafertőződés elkerülése miatt. Akkor szükség van rá, de egyébként szerint annyira nincs.

2011. márc. 28. 00:42
 9/12 anonim ***** válasza:
*egyébként szerintEM*
2011. márc. 28. 00:42
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha jó idő van, akkor szinte fél nap nyitva van az összes ablak.

Nyáron be se csukom őket, csak nincs otthon senki.

Télen este, lefekvés előtt szoktam a szobában kinyitni az ablakot pár percre.

A konyhában van elszívó.

2011. márc. 28. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!