Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Bérlőként élek egy Német...

Bérlőként élek egy Német állampolgár családi házában, köztünk semmilyen szerződés nem jött létre, megengedte hogy bejelentkezzem az Ö házába. A költségeket ez esetben kinek kell állnia?

Figyelt kérdés
Költségekre a víz, villany, gáz,kéményseprés, kommunális adókra gondolok, mert szerintem ezeket a Német állampolgárnak kell fizetnie, én csak szívességből lakom ott, egyébként a Német állampolgár már 3 éve nem volt Magyarországon, lehet hogy már nem is él, ez esetben a ház az én tulajdonom lehet? úgy tudom örökösei nincsenek a Németnek. Ha a ház a nevemre kerül akkor onnéntól kezdve fizetem a költségeket, de nem vissza menőlegessen 3 évre
2011. márc. 2. 12:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Te nagyon korlátolt vagy és nagyon rosszindulatú.Én kipenderítenélek a házból,minden erőmmel,ha a szomszédod volnék,és nem azért,mert sajnálom tőled a lakhatást,hanem azért,mert te sajnálsz mindenkitől mindent,te pedig mindenkitől csak kapni akarsz mindent.
2011. márc. 3. 21:12
 12/15 anonim ***** válasza:

Bennem aztán semmi irigység nincs! Gyönyörű új családi házban lakom. 30 éves vagyok, félidős babás, boldog házasságban. De téged önkényes lakásfoglalónak fognak minősíteni, és amint említettem a rezsit rád verik, mert te használtad. Előkerül, majd távoli rokon aki örökölhet, vagy tényleg az államé lesz , de téged úgy kihajítanak majd, hogy lábad se éri a földet. :-DDD Ha képviselő a kedves szomszéd, gondolom könnyebben jut infókhoz a németről, vagy egyszerűen okosabb mint te.

Azért meg, mert te így akarsz házhoz jutni, hogy jog nélkül, lelakod más tulajdonát, és ki nem fizetett rezsit csinálsz neki, nem , hogy irigyelni nem tudlak ,max sajnállak, mert te vagy irigy, és korlátozott!

2011. márc. 4. 09:19
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyok én irigy, de az hogy a szomszédom figyelembe sem vesz engem, neki 4 márkás autója van, más és mással jár Pestre vadászni van hétköznapi , meg űnnepi kocsija nekem meg egy rozoga biciglim, neki igazán kötelessége lenne segíteni, jó a gyerekemmel nem tartom a kapcsolatot ezért az ö segítésére nem támaszkodhatok, minden esetre én bízom hogy ez a ház a tulajdonom lesz, mert már két év alatt jelentkezhettek volna az örökösök, de én senkit be nem engedek. egyébként én nyáron öntözöm a füvet,nyírom tehát nem ingyen lakó vagyok ezek a munkáim a bérletet jelenti, télen meg lapátolom a havat, amire nem kötelezne semmi. Én azt veszem észre hogy irigylik tőlem ezt a helyzetet, mert e nehéz helyzetben nem mindennapi szerencse ért, a semmiből van egy tulajdonú családi házam ezt jó pénzért eltudom adni hiszen a Balaton mentén nem olcsók az ingatlanok,s az ország másik felében meg veszek egy kicsi házat magamnak s nem idegesítem magam a bunkó önző szomszédom miatt. Idegileg teljesen tönkre tett azzal hogy úgy él hogy nem segít a szomszédján pedig tudna, hát ez az ami nem mindegy.
2011. márc. 4. 14:44
 14/15 anonim ***** válasza:

Arra, hogy ellapátold a havat, igenis kötelezve vagy. Van rá jogszabály és büntetik, ha nem teszed meg.

Azt elmagyarázhatnád, hogy miért kéne neki segíteni. Azért, mert te szegényebb vagy? Akkor te is köteles vagy segíteni az afrikai kisgyerekeket, hiszen ők meg szegényebbek nálad. Meg köteles vagy minden hajléktalannak pénzt adni, hiszen nekik nincs hol lakni.

Gondold már át ezt még egyszer. Te mit tennél a szomszéd helyében?

Irigy vagy, de ettől még nem lesz a tiéd az a ház, és nem kötelezi a szomszédot se semmire. Pláne ha ilyen húzásaid vannak, hogy megakadályozod, hogy megcsinálja a házát.

2011. márc. 4. 15:23
 15/15 A kérdező kommentje:
Nos nem ö csinálja meg a házát,Ö? ettől kulákabb Ö szakemberekkel végezteti el,de ismétlem fölösleges kiadásba fekteti a pénzt, mert olyan ház a környékben nincs,ez a bukó csak idegesítésképpen teszi ezeket, csak azért hogy bosszantson,Ja és miért nem mondja meg menyi pénze van, mennyí a jövedelme? amikor ezt kérdeztem azt mondta neki az elég ami van de öt sem érdekli az én szociális helyzetem. na milyen válasz ez ? nekem?
2011. márc. 4. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!