Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen az élet egy panellakásban?

Milyen az élet egy panellakásban?

Figyelt kérdés
Gondolkodunk, hogy kertesházból panelba költözünk. Viszont tartunk a szomszédból átszűrődő zajoktól. Mennyire hallatszódnak át a hangok a szomszédból, az alattunk levő lakásból, illetve a felettünk levő lakásból? Gondolok itt a járkálásra, zörgésre, veszekedésre...
2011. febr. 13. 15:58
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
50%
Kultúrált emberek? De jó lenne. Mi pont a 2. emeleten lakunk, eladó a lakásunk, nem érdekel valakit Szegeden?
2011. jún. 6. 21:18
 22/24 anonim ***** válasza:

Amit időnként az alattam lévők művelnek, azok után inkább vágyom tanyára... Folyton veszekednek, dübörögnek, üvöltenek a gyerekkel, aki meg visít, kiabál, sikoltozik. Ma egész délután ment a balhé. Még a harmadikról is kiabált le az utcára a nő. Az egész utca őket hallgatja. Ezek után azt mondhatnám, hogy nem jó panelban lakni, pedig nem a ház tehet róla, mert ezeket tégla társasházban ugyanúgy nem lehetne elviselni. Két éve jöttek ide alám. Addig imádtam itt lakni. Két éve - de különösen az utóbbi fél évben - a hajam tépem.

Magyarul: ki kell fogni a jó/rossz szomszédot. Szerencsére az oldalsó szomszéddal semmi problémám nincs. Ha az is ilyen lenne, elköltöznék.

U.i.: mielőtt bárki "rosszra gondolna", amit leírtam, abból következtetne, szóval nem cigányok jöttek alám, hanem fehérek, de mégis úgy viselkednek mint a kisebbség. Erről ennyit.

2013. júl. 7. 21:32
 23/24 anonim válasza:

Szétfog verni az ideg a gyökér szomszédok miatt panelban.

Meg unalmas mint a szar, se kert, se terasz, csak egy erkély ahova mindenki belát.

2016. szept. 12. 15:41
 24/24 anonim válasza:
Én Zuglóban, a Füredi lakótelepen lakom. Panelprogramos dán panelépület (bár én is jobban szeretem a "társasház" kifejezést, hivatalosan is azt használják pl. banki kölcsönöknél), zöldövezet, rendben tartott lakópark, a közlekedés tökéletes (egyik irányban a Keleti, a másikban Örs). A lépcsőház tiszta, felújítva,a lifteket is nemrég újították, most cserélték le a csengőgombokat is vadiújakra. A lakóközösséggel semmi gond, néha előfordul egy kis fúrás-faragás napközben, de semmi extra, nem vészes, ezen kívül semmi zajt nem hallok szinte. Többnyire fiatal családok / párok és nyugdíjasok lakják a házat, etnikum sehol (nem is valószínű, hogy meg tudnák fizetni), a szomszédokkal remek a viszonyom. Szóval azzal értek egyet, aki azt mondja, hogy ki kell fogni a jó lakóközösséget. Nem tudok, akik a panel ellen hoztak fel érveket (szarhúgyos lépcsőház/lift, egész nap ordibáló szomszédok, stb.) milyen környéken laknak, de gondolom nem a 11. vagy a 12. kerületben. :) Nyilván ha valami fertőzöttebb környékre költözöl (Csepel vagy Havanna), akkor számolj azzal, hogy a környék is szar is lesz. (elnézést, csak Budapestről tudok nyilatkozni, habár falun nőttem fel, de sok éve itt lakom már).
2017. febr. 15. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!