Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen az élet egy panellakásban?

Milyen az élet egy panellakásban?

Figyelt kérdés
Gondolkodunk, hogy kertesházból panelba költözünk. Viszont tartunk a szomszédból átszűrődő zajoktól. Mennyire hallatszódnak át a hangok a szomszédból, az alattunk levő lakásból, illetve a felettünk levő lakásból? Gondolok itt a járkálásra, zörgésre, veszekedésre...
2011. febr. 13. 15:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
90%
Egy rakás retek fos! Inkább ne! Én 22 évet húztam le panelban és nem vágyok vissza. Hugyozott lépcsőház, összeszart lift, hangos-zenés kamaszok, tortyogó felsőszomszéd a wc-ben, ami a konyha mellett volt és akkor kezdett el nyögni, krákogni, és fosni, amikor ebédeltünk. Sokszor elromlik a lift, mehetsz gyalog. Nem tudhatod, hogy kik közé mész. 64 vadidegen család (nálnk ennyi volt/lépcsőház) Szűk előszoba, kis szobák, vékony falak, magas rezsi, sok közösktg. Ezek jellemzik a panelt.
2011. febr. 13. 16:17
 2/24 anonim ***** válasza:
68%
Inkább bérházba költözzetek, ott is vannak néha zajok (itt nálunk mondjuk nem annyira, de ez egy kevéslakásos ház eleve), de annyira nem jellemző, és tisztább, szebb is mint egy panel. Én ugyan még nem laktam panelban, de sok jót nem hallottam még róla ott lakó ismerősöktől..
2011. febr. 13. 16:25
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Jaj,ne.Én kertesh.-ba nöttem fel,és most kb.3 éve panel.

Tök depis lettem töle.Pedig 4 szobás.

2011. febr. 13. 16:27
 4/24 anonim ***** válasza:
79%
Minden reggel 5-kor megy a szomszéd dolgozni,hallom ahogy bevágja az ajtót és dübörög a lépcsöházban.Hallom ha köhög,ha valamelyik gyerek éjjel felsír a szomszédban.
2011. febr. 13. 16:32
 5/24 anonim ***** válasza:
82%

Eszetekbe ne jusson!

Ha anyagiak miatt döntenétek így, akkor inkább egy kisebb kertes.

Panelből költöztem kertesbe, azóta lettem egészséges, mind fizikailag, mind mentálisan.

Az egy borzalom!!!

2011. febr. 13. 16:34
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Én panelban nőtten fel, laktam "bérházban" téglás társasházban, és most kertesben.

A bérházat kivéve mindnek volt jó és rossz oldala.A bérház koszos volt, sötét, a konyhám előtt jártak el a szomszédok, nyáron ha szó szerint ha fingott egyet valamelyik szomszéd az egész gangon lehetett hallani grr. álmaimban se jöjjön elő.

A panel élet is nagyban függ a szomszédoktól,ha normális a közösség teljesen jó, ha rosszabb akkor elviselhetetlen.

A panel előnyei, hogy jó meleg van, nem kell csinálni semmit, 5 méteren belül van minden ami kell, iskola,óvoda,kisbolt stb.

A hátránya, hogy ha rossz a lakóközösség akkor hangos, koszos.Szerintem amikor lakást választasz akkor látszik a közösség kultúrszintje.

Én visszaköltöznék, ha úgy hozná a sors, vagy a kényszer.

Anyám panelban lakik, csöndesebb mint a kertes házunk.Ott nincs szomszéd kutya aki hajnalban vonyít, meg szeméttel tüzelő szomszéd, meg kakas az ablak alatt:)oda járunk nyaralni:))

2011. febr. 13. 16:37
 7/24 anonim ***** válasza:
70%

Én már lassan 4éve lakom panelban,de tiszta idegroncs és depresszió vagyok. Nem bírom! A szükséges rossz,(munka)rákényszerített hogy itt lakjak. 27évig laktam kertes családi házban. Néha úgy érzem megfúlok. Amint lehetőségem lesz rá,3-4éven belül el fogok innen költözni,a családdal együtt. Itt a szomszédok tök normálisak,és zaj sincs,de nem tudom megszokni.

Nem lehet kiülni a kertbe,csak úgy "slamposan,ha ki akarok mozdulni öltözzek ki. Ez engem nagyon zavar.

2011. febr. 13. 16:40
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem is beszélve hogy van mikor megöl az unalom,nem tudok mit csinálni. Kisbabánk van. Esküszöm már a kerti munka is hiányzik,pedig mindég utáltam!
2011. febr. 13. 16:43
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Azért, hogy legyen egy ilyen vélemény is, ezért leírom én is a tapasztalataimat. 25 évig éltem egy lakótelepi ház (nem panel, hanem alagútzsalus) 9. emeletén. Most családi házban lakok és szívem szerint visszaköltöznék a belvárosba. Annak ellenére, hogy tíz emeletes volt a ház, nagyon jó lakóközösség volt az épületben. Minden évben közösen parkosítottunk a környéket és közösen újjítgattuk az épületet. A házban 4 db (ebből kettő bútorszállításra is alkalmas) felvonó volt, itt csak áramszünet esetén fordulhatott elő, hogy ne lett volna legalább egy üzemképes lift. Minden lakáshoz 8 négyzetméteres erkély tartozott, amelyekről csodálatos kilátás volt a közeli dombokra. Persze voltak kellemetlen napok is (amikor új lakó költözött a házba és fúrtak faragtak), de veszekedést, ordibálást ritkán hallottam. A lakások jó elrendezésűek voltak, még véletlenül se volt a wc a konyha mellé tervezve. Most családi házban élek, itt minden reggel csukott ablakon keresztül is hallom, hogy ordibál a szomszéd nő a kocsiból a gyerekeinek (eléggé csúnyán káromkodva), hogy siessenek, mert elkésnek. Ha délután pihenni akarok, akkor tuti akkor jut eszébe valakinek füvet nyírni vagy fát vágni. Ha szellőztetni akarok, tuti akkor jut eszébe valakinek elégetni a kerti hulladékot. Igazi panelban (előre gyártott elemekből összerakott ház) csak egyetemista éveim alatt laktam, de nekem azzal se volt különösebb gondom. Ki kell fogni egy jó lakóközösséget, akinek a tagjai tisztában vannak azzal, hogy nem csinálhatják azt és akkor, amikor akarják (éjjel porszívózni, mosni, hangosan zenét hallgatni).
2011. febr. 13. 16:43
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon sokat éltem panelban és mint mindent ezt is meg lehet szokni, annyira azért nem borzalmas. Egy gangos, közös wc-s józsefvárosi bérháznál egész biztos fényévekkel jobb. Bár még így is felfoghatatlan számomra, mi késztet titeket, hogy kertes házból panelba menjetek... aki korábban kertes házban lakott, annak pokol lehet panelban az élet!

25N

2011. febr. 13. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!