Milyen az élet egy panellakásban?
Jaj,ne.Én kertesh.-ba nöttem fel,és most kb.3 éve panel.
Tök depis lettem töle.Pedig 4 szobás.
Eszetekbe ne jusson!
Ha anyagiak miatt döntenétek így, akkor inkább egy kisebb kertes.
Panelből költöztem kertesbe, azóta lettem egészséges, mind fizikailag, mind mentálisan.
Az egy borzalom!!!
Én panelban nőtten fel, laktam "bérházban" téglás társasházban, és most kertesben.
A bérházat kivéve mindnek volt jó és rossz oldala.A bérház koszos volt, sötét, a konyhám előtt jártak el a szomszédok, nyáron ha szó szerint ha fingott egyet valamelyik szomszéd az egész gangon lehetett hallani grr. álmaimban se jöjjön elő.
A panel élet is nagyban függ a szomszédoktól,ha normális a közösség teljesen jó, ha rosszabb akkor elviselhetetlen.
A panel előnyei, hogy jó meleg van, nem kell csinálni semmit, 5 méteren belül van minden ami kell, iskola,óvoda,kisbolt stb.
A hátránya, hogy ha rossz a lakóközösség akkor hangos, koszos.Szerintem amikor lakást választasz akkor látszik a közösség kultúrszintje.
Én visszaköltöznék, ha úgy hozná a sors, vagy a kényszer.
Anyám panelban lakik, csöndesebb mint a kertes házunk.Ott nincs szomszéd kutya aki hajnalban vonyít, meg szeméttel tüzelő szomszéd, meg kakas az ablak alatt:)oda járunk nyaralni:))
Én már lassan 4éve lakom panelban,de tiszta idegroncs és depresszió vagyok. Nem bírom! A szükséges rossz,(munka)rákényszerített hogy itt lakjak. 27évig laktam kertes családi házban. Néha úgy érzem megfúlok. Amint lehetőségem lesz rá,3-4éven belül el fogok innen költözni,a családdal együtt. Itt a szomszédok tök normálisak,és zaj sincs,de nem tudom megszokni.
Nem lehet kiülni a kertbe,csak úgy "slamposan,ha ki akarok mozdulni öltözzek ki. Ez engem nagyon zavar.
Én nagyon sokat éltem panelban és mint mindent ezt is meg lehet szokni, annyira azért nem borzalmas. Egy gangos, közös wc-s józsefvárosi bérháznál egész biztos fényévekkel jobb. Bár még így is felfoghatatlan számomra, mi késztet titeket, hogy kertes házból panelba menjetek... aki korábban kertes házban lakott, annak pokol lehet panelban az élet!
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!