Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerülne egy 25-30...

Mennyibe kerülne egy 25-30 m2-es tégla helység építése?

Figyelt kérdés
2011. febr. 3. 20:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Bizony, ha jól értem ezt a 340e-t ez csak a falazat, csupaszon, egy külső szigeteléssel, szerkezetkészen. És csak az anyag. A munkadíj nincs is benne.

Kell még alap, aljzatbeton, valamiféle szigeteléssel, esetleg arra később burkolat, Kell vakolat a falra kívül-belül. Kell egy födém, betonkoszorú... kell egy tető. Aztán jöhet a gépészet, stb.

2011. febr. 7. 09:05
 12/17 anonim ***** válasza:
A villany 7ooo.- ft. kiállásonként benne az anyag.
2011. febr. 7. 10:31
 13/17 anonim válasza:
5 éve csináltunk egy garázst szerelőaknával. Azt tudom, hogy a tető volt vagy 300.000 Ft. Ácsolat+cserép+munkadíj a garázs kb. 35 m2.
2011. febr. 8. 11:33
 14/17 A kérdező kommentje:
és maga a garázs mennyi volt?
2011. febr. 8. 14:58
 15/17 anonim ***** válasza:
78%

Üdv!

Amit én számoltam Porotherm 38 N+F falazattal, fafödémmel, gerendák közti hőszigeteléssel, hagyományos sávalappal, 80mm polisztirol hőszigeteléssel, normál aljzatbetonnal, zsaluelemes lábazattal, 3db nyillászáróval (fa, egy ajtó, két ablak), nyeregtetővel (45 fokos dőlés) cserépfedés+szigetelések+csatorna, vakolatok és festés az 966.760 Ft + Áfa Ehhez jön még kb 200-250e ft munkaköltség, ha mesterrel csináltatod, plusz az épületgépészet, plusz tervrajz, plusz engedélyezési eljárások, cirka 1,6milla. A terv és az engedélyezés függ attól, hogy melyik településen laksz, van-e valami helyi szabályozás, a portán hova kerülne.

Ha mint lakóépületet jelented be, akkor wc és fürdő is kell. Ha mint alsó épület vagy mint gazdasági épület, akkor lehet hogy nem kellenek tervek, de mondjuk ha a szomszédoddal nem vagy jóban és az feljelent, akkor a büntetés mellett még fennmaradási engedély is kell, vagy kényszerbontás.

2011. febr. 9. 08:46
 16/17 anonim válasza:
Az előzőnél a pont. Kb. ennyibe kerül egy ekkora épület.
2011. febr. 11. 12:06
 17/17 A kérdező kommentje:
köszi szépen!
2011. febr. 11. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!