Mennyibe kerülne egy 25-30 m2-es tégla helység építése?
Bizony, ha jól értem ezt a 340e-t ez csak a falazat, csupaszon, egy külső szigeteléssel, szerkezetkészen. És csak az anyag. A munkadíj nincs is benne.
Kell még alap, aljzatbeton, valamiféle szigeteléssel, esetleg arra később burkolat, Kell vakolat a falra kívül-belül. Kell egy födém, betonkoszorú... kell egy tető. Aztán jöhet a gépészet, stb.
Üdv!
Amit én számoltam Porotherm 38 N+F falazattal, fafödémmel, gerendák közti hőszigeteléssel, hagyományos sávalappal, 80mm polisztirol hőszigeteléssel, normál aljzatbetonnal, zsaluelemes lábazattal, 3db nyillászáróval (fa, egy ajtó, két ablak), nyeregtetővel (45 fokos dőlés) cserépfedés+szigetelések+csatorna, vakolatok és festés az 966.760 Ft + Áfa Ehhez jön még kb 200-250e ft munkaköltség, ha mesterrel csináltatod, plusz az épületgépészet, plusz tervrajz, plusz engedélyezési eljárások, cirka 1,6milla. A terv és az engedélyezés függ attól, hogy melyik településen laksz, van-e valami helyi szabályozás, a portán hova kerülne.
Ha mint lakóépületet jelented be, akkor wc és fürdő is kell. Ha mint alsó épület vagy mint gazdasági épület, akkor lehet hogy nem kellenek tervek, de mondjuk ha a szomszédoddal nem vagy jóban és az feljelent, akkor a büntetés mellett még fennmaradási engedély is kell, vagy kényszerbontás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!