A szomszéd felújít. De az normális hogy hétvégén egész nap kopácsol? Igaz írt ki egy cetlit, de ezt így szabad? Mert megőrülök tőle.
Én sem vagyok Pesti, csak panelos, igaz téglaépületben laktam majd 15 évig, az sem volt tejfel 15 év alatt 4 szomszéd fordult meg (felettünk laktak, tetőtér) és belőlük mindnek mániája volt az újíttatás, de nem egyszerre, így mind 1-3 évig hallgattuk ahogy "szépíti" lakását.
És ott volt olyan is aki hétvégén "ért" csak rá! Együtt érzek veled, hogy a heti robotolás után, a nyugodt hétvégét nem tudod élvezni. Erre jó megoldást én sem tudok, csak az együttérzésemet tudom kifejezni neked. Tudom ez marha kevés. Szóltál már nekik? Talán vannak olyan értelmesek, hogy felfogják a lényegét a te pihenésednek.
A mi történetünk hasonló az egyik anyuka történetéhez.
A mi kisfiúnk párhetes volt amikor az alattunk lévő lakást felújították (már 2008. májusától, a fiam szepteberben született), volt ablak csere, falvésés, furás, faragás, a fiatalok apukája csinálta aki dolgozott 10-15 percet majd órákat ált az erkélyen, a fiam amikor elaludt volna akkor mindig hozzá fogott valami jó hangoshoz.
Mi felvettük hogy milyen hangos pl: a fúrása, és a falvakolása, megmutattuk neki, de igazán már csak akkor (mert addig türelmesek voltunk) amikor 18 óra után is furtak faragtak.
Lement a férjem és elmagyarázta nekik hogy 3 hetes kisbabánk fürdés (18 órakkor volt) után és vacsi után szeretne aludni, és mivel már 21.15 volt jó lenne ha abba hagynák a melót és napközbenre időzítenék mert az utca zaja elnyomja valamennyire. Ez a megbeszélés nem ért semmit minden ugyanúgy folyt tovább. (még nem laktak itt)
Beköltöztek és jöttek a hangos veszekedések, kiabálások, anyázások, ajtócsapkodások. (lementem szólni hogy minden családba van balhé néha, de arra szószerint senki nem kíváncsi hogy bebizonyítsam azt hogy minden felhallatszik vissza mondtam a fiatal embernek amit az feleségének mondot, volt nagy döbbenet).
Nálunk a fiam még hajnalba felkel enni, akkor mi amikor már tuti ébren van a gyerkőc sarokra lépve közlekedünk ugrálunk és táncolunk a kisszobába (mert hogy ők ott alszanak) és néha még leejtünk pár nehéz tárgyat ami jó hangosan szól ha leesik a földre, biztos jól esik nekik mondjuk hajnali 2-3 között.
De vittük már a porszívót a fürdőszobába is amikor a fiam beteg volt és orrot kellet szívni, na annak is jó hangja lehetet. (de sajnos a fenti szomszédunk sincs tekintettel senkire ő éjszaka éli világát, de mi nappal azt is megbosszuljuk mert a szép szó neki sem használt)
Nagyon csodálkozom azon,hogy a legtöbb ember M.országon hogyan kommentálja a mások pihenésének a megzavarását.Egy civilizált társadalomban minden embernek vannak jogai és kötelezettségei.Jelen esetben én sem tűrném el a zavarást.Van telefon és tessék közölni az illetékes szervekkel,sőt kihívni őket a helyszínre.AZ ÉN ORSZÁGOMBAN A KÖZÖSSÉGI RENDŐRSÉGET KELL értesíteni.Jó lenne,ha a magyar emberek elmennének Svájcba,hogy megtanulják a civilizált viselkedés formáit.Önök nem tudják,hogy már az iskolában tanítunk erkölcsi-állampolgári nevelést az Önök gyerekeinek,de Önöktől a családban teljesen más viselkedési formákat látnak.Hová jutott a magyar ember gondolkozásban,s cselekedetben-hová?
Mondják meg-ugyanbiza mivel tudják felcsomagolni gyerekeiket ,unokáikat az életre?
Szégyen ez a mentalítás, ami Önöknél uralkodik.Az a helyzet,ami ma M.országon kialakult kritikán aluli,ezért nemcsak a vezetők a hibások,hanem a kisember is.Kedves asszonyom,azt tudom mondani Önnek ÉLJEN A JOGAIVAL!!!!!!!!!A SZOMSZÉD VÉGEZZE A JAVÍTÁSOKAT-A MEGSZABOTT IDŐBEN.Ha ott laknék,majd én rendet csinálnék,metanítanám a szomszédait kesztyübe dudálni!!Erdélyből
Köszönöm szépen a segítséget, és a lelkesítést.
A helyzet annyiban változott azóta, hogy szombaton amikor hazaértem a délelőtti bevásárlásból, a lépcsőházban kisebb kupaktanács fogta körbe az új lakót, hogy ezt így azért már ne. (Tényleg ismét nagyon hangos volt).
Ő bocsánatot kért ott mindenkitől, és megígérte hogy halkabb lesz. És valóban az elviselhetőbbek voltak a zajok. Aztán külön becsengetett, és bocsánatot kért a kellemetlenségekért (pedig mi még nem szoltunk nekik)és megbeszéltük hogy legalább a vasárnap délutánt hagyja meg nekünk. Azóta kétszer összefutottunk, és mindkét alkalommal ismét (!!) bocsánatot kért a kellemetlenségekért.
Sziasztok!
Nem leszek ezzel népszerű,de,mindenki azt írja ami szerinte a helyes!
Én már beszélgettem a gondnokkal,ha ez a zavaró tény rendszeres,akkor összelehet fogni!
Persze,az érthető,ha nincs szbadság kerete a felújításra,még azt is elnézem,hogy pénze szakemberre,ezért csinálja maga.
De,ha már hétvégén csinálja,akkor nemigaz,hogy 16-17 óráig nem lehet végezni...
Mert az,hogy 21 óra után is ez megy,az még hétköznap is zavaró,nemhogy a pihenő napon,és meglehet védeni a felújítót,meg toleráns voltam,de már úgy vagyok,hogy ha én megtudtam anno oldani,akkor vegye már amásik is a fáradtságot...
Egyébként,most épp a csövek meg a falak kopogtatása a menő valamelyik elmebetegnél,de,egy 10 emeletes háznál nem tudod kinyomozni ki az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!