A szomszéd felújít. De az normális hogy hétvégén egész nap kopácsol? Igaz írt ki egy cetlit, de ezt így szabad? Mert megőrülök tőle.
Tessék vidékre költözni! Bár ott a kutyák ugatnak. Az se kellemes. Azokat még feljelenteni sem lehet.
Itt városban jó lenne ha előbb adnánk valamit mielőtt követelünk. Pl nem tudom hányszor hívta meg a felújítós szomszédját kávézni. Vagy beszélgetett el vele a lépcsőházban. Iszonyatosan hatásos tud lenni ha egy embertársunkat (akitől mellesleg csak pár fal választ el minket) emberként kezelünk.
Az igazi kérdés az, hogy szabad-e egész hétvégén kopácsolni zajjal játó felújítást végezni?
Amennyiben társasházi lakásról van szó, úgy a Szervezeti és Működési Szabályzatban megtalálható milyen napokon hánytól hány óráig lehet zajos tevékenységet folytatni. A bevált gyakorlat szerint hétközben 8-18 óráig, szombaton 10-14 óráig, vasárnap és ünnepnap egyáltalán nem lehet felújítani.
Látom, nem vagyok egyedül ezzel a kérdéssel! Már én is sajnálom hogy panelben lakom, én is várom a babám, és nem a legkellemesebb amikor a szomszéd(közvetlen falszomszéd) elkezdi az életlen fúrójával döngetni a falat, nem tudok menekülni, mert mindegyik szobában(2szobás lakás) lehet hallani ahogy szenved. Nálunk is volt hogy kiírták, az első emeleten (mi a harmadikon lakunk) majd 2 hónapig zajongani fognak! Mondtuk is hogy rendben, kicsit hosszú idő, de csak kibírjuk, na meg örültünk, hogy végre egy normi lakó aki ki is írja, hogy felújít. Igen ám, gondolkodtunk, most vették a lakást, az előző lakó, kb 3 hónapja újította fel kellőképpen hogy el tudja adni. Akkor minek a felújítás? Hát persze később kiderült egy terjengősebb levélből, hogy masszázs szalon lesz! Az egész lakást(komolyan az egészet) átalakították. Mint mondtam, panel lakás, és amikor a plafont fúrta, na meg a fürdő és mellékhelységet, azt még a 9.-en lakó ember is megérezte. Szerencsére hétvégén ők nem fúrtak. De a párom hétköznap pont azon a héten éjszakás volt. Komoly gondot jelentett, hogy délelőtt nem tudott aludni, sokszor hulla fáradtan jött haza reggel és kellett volna aludni, de mire álomba esett, neki kezdtek a hangosabb műveleteknek, és azon a héten nem csak a párom volt az éjszakai műszakban. Sokan itt egy helyen dolgoznak, egy műszakbeosztásban. Tehát nem csak mi kértük meg a kedves újítókat, hogy tegyék a hangos teendőket későbbre, mondjuk csak hogy pár órát tudjanak aludni a műszakba járók!
Próbáltunk mi is toleránsak maradni a szomszéd felé, de mikor már 3. hete nem tudod magad kialudni, kicsit idegesítő tud lenni!
Ja és akarunk is elköltözni, de az anyagi helyzetünk még nem engedi meg, és kösz azoknak a nevében is akik még így állnak, de nem olyan könnyű a cuccaidat egyik helyről a másikra tenni. Gondolom a költözést olyan vetette fel, aki nem panelben él, hanem mondjuk családi házban. Tudod a kisembereknek a panel jutott, és a mai pénzvilágunk(kormányunk) nem engedi a pénztárcánknak, hogy jobb helyre költözzünk.
Úgy látszik mindenki félre ért.
Hétközben dolgozom, mellette tanulok, reggel elindulok 7 előtt, és este nyolckor érek haza legkorábban.
Számomra a hétvége az egyetlen amikor pihenhetnék egy kicsit, vagy készülhetnék a nyelvvizsgámra.
És igenis bosszant hogy reggel 7:30-kor(!!!!)arra kell riadnom szombaton és vasárnap is hogy a falat vésik, vagy tudom is én mit, de nagyon hangos. És már a második hétvégén ezt csinálja, és még gondolom fogja is.
Nem tudom megérteni, és kész. Igen, vegyen ki szabadságot.
Túl vagyok a lakásfelújjításon, több hétig tartott, szigorúan hétköznap munkaidőben.Eszembe sem jutott hogy hétvégén is dolgozzunk. És nem panelben lakom, évekig voltam koleszos, és kikérem magamnak hogy rámvetítik hogy Pesti vagyok. A lakók pedig most vették a lakást, nem is láttam őket. És valóban baromira megőrjít ez az egész, de nem írtam hogy rendőrt hívok, meg beszólok nekik, a tapasztalatokra voltam csak kíváncsi.
Ehelyett igen bunkó válaszokat kaptam, mert arc nélkül mindenki annyira kemény és okos tud lenni. Persze tisztelet a kivételnek, akik segíteni próbáltak. Aki volt már ilyen helyzetben, csak az tudja hogy miről beszélek. A többi rosszindulatúnak pedig remélem hogy egyszer át fog élni ilyen "kellemes" heteket, mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!