A ház felújítási költségét is az albérlőnek kell kifizetni (panel ház)? Vagy csak az üzemeltetési költség (villany, szemétdíj, takarítás) kérhető el közös költségként? Van erre vonatkozóan valamilyen szabály?
Figyelt kérdés
2011. jan. 28. 18:40
11/13 anonim válasza:
Tulaj vagyok, én akkor kérek a bérlőmtől felújítási költséget, ha az adott dolgot miatta kell felújítani! Volt már,hogy az egyik bérlőm eltört egy üveg vörösbort és beterítette vele a falat! A festés árát elkértem! De mondjuk azért természetesen nem kértem pénzt, hogy már régiek voltak a redőnyök, alig lehetett felhúzni, azt természetesen én álltam.
Én a közös költséget viszont fizetnie kell. Az egyik leendő albérlőm kérdezte,hogy miért fizesse az egész összeget, mert annak egy része a lakás felújításába megy. Mármint a homlokzati felújításba. Mondtam neki,hogy ez az albérlet átka szerintem. Ezt be kell vállalni. Menjen nyugodtan, de mindenhol ki fogják vele fizettetni az egészet!
12/13 anonim válasza:
19.03 én szívesen kifizetem a nyílászáró cserédet stb. ha az albérlőd vagyok, de utána ki is bontom és viszem, ha tovább költözök. Hol élsz te? Persze, hogy nem az albérlő fizeti.
13/13 anonim válasza:
Nem...mivel az ő lakása és nem a tied!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!