Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az ingatlanról? Érdemes lenne megvenni ezen az áron (vidéki kisváros Csongrád megyében)?

Figyelt kérdés

[link]

Nekem nagyon tetszik, ami szerintem a problémája, hogy a fala csak 30 cm vastag. Erről mit gondoltok? Nagy probléma? Ha megvenném, úgy tervezem, hogy az egész házat szigetelném.

2011. jan. 26. 10:52
1 2 3 4
 21/31 BlackSword ***** válasza:
59%

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:41!!!

Már nem tudtam, hogy ki/mi hiányzik a napomból... Aztán írtál Te, aki állandóan mindenkit valami olyan megvételére akar rábeszélni, ami jobban megterheli anyagilag a kérdezőt, mint amennyire kellene... Nem óhajtalak minősteni, mert a válaszaid hangneme önmaágért beszél...

Egyébként megnyugodhatsz, van gyakorléati tapasztalatom... Mert tudod néha nem azt kell nézni, hogy mi lenne a legjobb, hanem azt, hogy miből lehet kihozni a legoptimáálisabbat... Sőt, ha jól számoltam 40cm hőszigeteléssel a hőátbocsátás 0,1 alá lehetne vinni, akkor miért ne rakjunk rá annyit???

2011. jan. 26. 22:21
 22/31 anonim ***** válasza:
70%

Kedves feketeagy.

Azért, mert itt megtérülést kell számolni.A 8cm a szabványnak megfelelő, de ha vennéd a a fáradságot, és számolnál egy kicsit, akkor kijönne, hogy a 8cm kb 6 év alatt térül meg a 20 cm 10év.

És ez a jelenlegi gázárakkal számolva. amiről azért sejthető hogy dinamikus emelkedés várható.

A 40cm nem térül meg.

Az a baj, hogy szerinted egy szabvány legalsó határa egyenlő azzal, hogy valami optimális. Miközben ugyanez a szabvány 5 éve még 5cm-t tartott ideálisnak 10 éve meg semmit.

Remélem majd igazi szakemberhez fordul, és megóvja az isten a hozzád hasonló képességekkel rendelkező kontároktól.

És köszönöm hogy az előző válaszomban feltett kérdéseim egyikére sem sikerült válaszolnod, csak személyeskedni.

Befejeztem, mert meg sem közelíted azt az intellektuális szintet akivel leállok vitatkozni.

2011. jan. 27. 07:42
 23/31 BlackSword ***** válasza:
54%

Voltaképpen azért van a szabvány, hogy ahhoz igazodjunk... Nemde??? (költői kérdés volt, ne válaszolj)... Aztán az angol nyelvtudásodra sem ártana egy kis frissítés, de mind1... Mellesleg vettem a fáradságot, hogy utánnaszámoljak, és nem hasra csapva írtam a választ... Mellesleg nem is éreztem fáradtságnak... Az intellektualitásomat és egyéb képességeimet meg hagyd szépen békén, mivel fogalmad sincsen ki vagyok, mit értem el, és miért... Én tudok vitázni is... Esetleg ha érvekkel támasztottad volna alá, mint a két hőátbocsátási érték, a két variáció árajánlata, melyből lehet ár-érték hányadost számolni, akkor kiderült volna hogy melyík éri meg jobban... Ez lett volna a korrekt, de ezzel szemben Te az én képességeimet kezdted el minősíteni, így Te sem lettél jobb... Sőt...

Itt én most le is zárom, mert én segíteni akartam... Sajnálom, hogy mások nem tudják elviselni, ha valaki nem egy hőszigetelő cég reklámembere, vagy más véleményen van...

2011. jan. 27. 08:29
 24/31 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönet! Földim! Írnál egy nevet (építészét)?
2011. jan. 27. 09:14
 25/31 anonim ***** válasza:
A fölső képen levő tetszik :)
2011. jan. 27. 11:36
 26/31 anonim ***** válasza:
70%

Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy a szabvány a rendeltetésszerű használatra való alkalmasság legalsó szintjét jelenti.Tehát a minimumot.

Egy épület tervezésénél beleértve a hőszigetelést a szabványokat mint minimumot vesszük figyelembe,és minden esetben az optimummal tervezünk.

(Egy 30 éve építészmérnök)

2011. jan. 27. 12:18
 27/31 anonim ***** válasza:

Nem rossz ház a leírás, képek alapján. Jó állapotúnak néz ki, de azért később ezt-azt lehet még csinosítani. A gépészet nem tudom milyen, de ha régi 15-20 éves, azt lehetne cserélni, mert az újabb készülékek sokkal energiatakarékosabbak. De persze ez sem sürgős, nem kell azonnal nekiállni.

A fal pedig szerintem nem probléma. A mi házunk kb 30 éve épült szintén B30-ból. Én szinte születésem óta élek benne. Eddig semmi probléma nem volt vele. Ha kívülről 8-10cm-rel leszigeteled, akkor tökéletes lesz. Nyílászárók milyenek? Esetleg ha szükséges, szigetelés előtt azokat is érdemes kicserélni. Ha jól látom van padlástér is, a födémet is érdemes legalább 15-20cm gyapottal leszigetelni, ha még nem tették meg.

Visszatérve a mi házunkhoz, 100nm-es, B30-as, külső szigetelés nincs, nyílászárók régiek, de jó állapotúak. Így fogy 1400m3 gáz fűtésre, vízmelegítésre, főzésre éves szinten. Ami annyira szerintem nem rossz egy B30-tól.

Még az jutott eszembe, hogy ha jól értem, 3 oldalról van utca. Ennek két hátránya lehet. Állandóan bebámulnak az utcáról, mint nálunk, pedig csak két oldalról van utca. Kellene egy szép sövény és ezzel ez megoldható. A másik, hogy télen sokat kell havat lapátolni. Már ha ez zavar. Én pl kifejezetten szeretek, de sajnos mostanában jó ha 2-3 alkalommal esik valamennyi hó egész télen.

Az ára pedig szerintem nem rossz. Bár nem ismerem az ottani árakat. De ha üres telket vennél és úgy építenél egy ilyen házat, szerintem nem nagyon jönne ki ennyiből.

2011. febr. 4. 09:27
 28/31 anonim ***** válasza:
Pest megyében városban ennyiért telket sem kapsz.....
2011. febr. 4. 10:30
 29/31 A kérdező kommentje:
Ezért nem is akarok oda költözni ...
2011. febr. 4. 11:00
 30/31 anonim ***** válasza:
Én nem csak ezért! :)
2011. febr. 4. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!