Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az ingatlanról? Érdemes lenne megvenni ezen az áron (vidéki kisváros Csongrád megyében)?

Figyelt kérdés

[link]

Nekem nagyon tetszik, ami szerintem a problémája, hogy a fala csak 30 cm vastag. Erről mit gondoltok? Nagy probléma? Ha megvenném, úgy tervezem, hogy az egész házat szigetelném.

2011. jan. 26. 10:52
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%

Előző vagyok.

Amúgy nagyon édi házikó, Én is megvenném, ha műszakilag is rendben van, meg a környék is jó!

2011. jan. 26. 13:16
 12/31 anonim ***** válasza:
81%
Mondjuk az árával vannak gondjaim.. Mi Szigetszentmártonban vettük a házat (Bp-től 30km), hasznos alapterülete 110nm, földszint+ még egy szint + az egész ház alatt pince garázzsal, 3 szoba, nagy konyha, étkező, spejz, a telek 750nm. 10.000.000 Ft-ért vettük. Semmi gond nincs a ház szerkezetével.. stb. Igaz, fűtés nem volt benne, azt mi csináltattuk. Szóval lehet, hogy egy picit drága, ahhoz képest, hogy nincs túl közel, és nem túl nagy maga a ház.
2011. jan. 26. 13:24
 13/31 A kérdező kommentje:

A ház itteni viszonylatokban jó áron van (mellesleg remélem sikerül majd alkudni belőle). Szerkezetileg jó, nincs vizesedés, aki a falat kritizálta, azt mondta, hogy mivel vékony a fal, télen megfagyunk benne, nyáron meg megdöglünk a melegtől. Erre mondtam én azt, hogy szigetelés ...

Utolsó válaszoló: kicsit részleteznéd a költségvetéseteket, amit a szigetelésbe feccöltetek? Köszi

2011. jan. 26. 13:45
 14/31 anonim ***** válasza:
61%

kb olyan fílingje van, mint az én panellakásomnak :D a fürdő is kb ugyanígy néz ki :D

szerintem takaros kis ház, a szigetelést tényleg érdemes megoldani.

ja, és nekem nagyon hiányoznak a színek! szóval ha megveszitek, sztem fessetek ki valami élénk színnel, sokkal jobb hangulat lesz.

2011. jan. 26. 14:17
 15/31 BlackSword ***** válasza:
60%

Statikailag nincs gond velük... Ebből épültek a 60-a, 70-es évek négyemeletes téglablokkos házai... Tehát nem hinném, hogy statikailag bármi gond lehetne vele... Akkoriban kicsit magasabb hőátbocsátási értékre tervezték, ami ma szigorúbb lett, de én 8 cm-es KÜLSŐ hőszigetelést számoltam, és akkor már a mostani szabványoknak is megfelel... Tehát amit említesz, az sokkal inkább hőtechnikai jellegű, mint statikai...

Üdv egy építész hallgató, végzett építész technikus...

2011. jan. 26. 14:51
 16/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. jan. 26. 15:23
 17/31 anonim ***** válasza:
82%

a 30cm-es fal tökéletes, valahol még annyi sincs:)

Ha szigetelsz akkor a fűtéssel sem lesz bajod.

A 8cm minimum kell, de mivel a polisztirol ára csak kis százalékban jelenik meg egy szigetelésnél(munka, ragasztó, háló, vakolat ugyanannyi), érdemes sokkal többen gondolkodnod. 15-20 cm.A poliszirol fog leghamarabb megtérülni.

A falakon kb 20% a hőveszteség,a nyílászárókon 30% a födémen 30% a maradék meg a kéményen távozik, így ha kalkulálsz érdemes egy komplett szigeteléssel számolni.

2011. jan. 26. 16:45
 18/31 BlackSword ***** válasza:
59%
Én viszont nem értek veled egyet... Teljesen felesleges túlszigetelni... Ugyanis akkor már nehezebb a hőszigetelés, mind munkára, mind költségre... Akkor már tartót kell hozzá rakni, meg extra dűbelezés, meg ha rosszul rakják fel, akkor semmit nem ér... Teljesen fölösleges lenne túlszigetelni... Mert annyval arányosan nem lesz jobb a hőszigetelés, mint amennyivel nő a hőszigetelés vastagsága...
2011. jan. 26. 18:04
 19/31 anonim ***** válasza:
83%

Gondoltam, hogy már megint okosabb vagy a pápánál.

Maradjunk annyiban, hogy olyan fogalom, hogy TÚLSZIGETELÉS nem létezik.

A 8cm-t te nem dűbeleznéd,úgy, hogy egy másik vakolatra ragasztod? A ragasztó miért lesz több? Mi az hogy túlszigetelés?Van gyakorlatod is ebben vagy csak belebeszélsz?Hagyadik polisztirollapot ragasztottad fel mielőtt véleményt mondasz.

Össze vissza beszélsz kérdésről kérdésre.Ez nem egy fórum, és nem vitakör. elmondtad a véleményedet,meg más is elmondja.

2011. jan. 26. 18:41
 20/31 anonim ***** válasza:
80%
Nekem tetszik, bár nem tudtam "behatárolni", hogy a város melyik részén lehet? Ha biztosra akarsz menni statikailag, építészetileg stb. keresd fel városunk legjobb építész-tervezőjét (József A.u.) pár tízesért szerintem megnézi, szakértő véleményt ad, és sztem még segít alkudni is azzal, hogy olyan kifogásokat mond az eladónak, ami valójában nem is gond. Földid vagyok!
2011. jan. 26. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!