Mi a véleményetek erről az ingatlanról? Érdemes lenne megvenni ezen az áron (vidéki kisváros Csongrád megyében)?
Nekem nagyon tetszik, ami szerintem a problémája, hogy a fala csak 30 cm vastag. Erről mit gondoltok? Nagy probléma? Ha megvenném, úgy tervezem, hogy az egész házat szigetelném.
Előző vagyok.
Amúgy nagyon édi házikó, Én is megvenném, ha műszakilag is rendben van, meg a környék is jó!
A ház itteni viszonylatokban jó áron van (mellesleg remélem sikerül majd alkudni belőle). Szerkezetileg jó, nincs vizesedés, aki a falat kritizálta, azt mondta, hogy mivel vékony a fal, télen megfagyunk benne, nyáron meg megdöglünk a melegtől. Erre mondtam én azt, hogy szigetelés ...
Utolsó válaszoló: kicsit részleteznéd a költségvetéseteket, amit a szigetelésbe feccöltetek? Köszi
kb olyan fílingje van, mint az én panellakásomnak :D a fürdő is kb ugyanígy néz ki :D
szerintem takaros kis ház, a szigetelést tényleg érdemes megoldani.
ja, és nekem nagyon hiányoznak a színek! szóval ha megveszitek, sztem fessetek ki valami élénk színnel, sokkal jobb hangulat lesz.
Statikailag nincs gond velük... Ebből épültek a 60-a, 70-es évek négyemeletes téglablokkos házai... Tehát nem hinném, hogy statikailag bármi gond lehetne vele... Akkoriban kicsit magasabb hőátbocsátási értékre tervezték, ami ma szigorúbb lett, de én 8 cm-es KÜLSŐ hőszigetelést számoltam, és akkor már a mostani szabványoknak is megfelel... Tehát amit említesz, az sokkal inkább hőtechnikai jellegű, mint statikai...
Üdv egy építész hallgató, végzett építész technikus...
a 30cm-es fal tökéletes, valahol még annyi sincs:)
Ha szigetelsz akkor a fűtéssel sem lesz bajod.
A 8cm minimum kell, de mivel a polisztirol ára csak kis százalékban jelenik meg egy szigetelésnél(munka, ragasztó, háló, vakolat ugyanannyi), érdemes sokkal többen gondolkodnod. 15-20 cm.A poliszirol fog leghamarabb megtérülni.
A falakon kb 20% a hőveszteség,a nyílászárókon 30% a födémen 30% a maradék meg a kéményen távozik, így ha kalkulálsz érdemes egy komplett szigeteléssel számolni.
Gondoltam, hogy már megint okosabb vagy a pápánál.
Maradjunk annyiban, hogy olyan fogalom, hogy TÚLSZIGETELÉS nem létezik.
A 8cm-t te nem dűbeleznéd,úgy, hogy egy másik vakolatra ragasztod? A ragasztó miért lesz több? Mi az hogy túlszigetelés?Van gyakorlatod is ebben vagy csak belebeszélsz?Hagyadik polisztirollapot ragasztottad fel mielőtt véleményt mondasz.
Össze vissza beszélsz kérdésről kérdésre.Ez nem egy fórum, és nem vitakör. elmondtad a véleményedet,meg más is elmondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!