Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért rosszabb új építésűben...

Miért rosszabb új építésűben lakni, mint panelban?

Figyelt kérdés

Pár hónapja költöztem új építésű tégla lakásba ami egy nagyon szép társasházban van. Eddig panelben lektam, ami elég régi és nagyon kevésen keresik, mert már nem divat benne élni. Még nem éltem hosszú távon ilyen új építésű modern felszereltségű hungarocellel borított, kívűl és belűl tégla lakásban és mindíg nagyon kellemes benyomást keltett bennem kívűlről. Más hasonló barátom, aki panelban élt hozzám hasonlóan, nagyon irígykedve nézett azokra akik ebben élnek, mert kívűlről nagyon szép, de még nem éltek benne sosem.

Elég kényelmetlen az élet ebben az új építésűben, mert nagyon vékonyak a falak, ha a szomszéd lakásban ami a hálóm mellett van megszólal a mobílja már hallom, ha mosogat mert ott van a konyhája azt is hallom, szerencsére ez nem túl gyakori. Ha köhécsel azt nagyon hangosan hallani, ha cigizik minden bűz átjön, eddig ilyen nem volt, ezek nem fordúlnak elő a panelban. Olyan hosszú a folyosó, hogy ha normálisan megy valaki a padlója miatt nagyon hangosan szól, és mivel nagyon hosszú és keskeny eléggé ilyesztő, mert az ultrahangok felerősítik egymást, mint a régi kísértetjárta bőrtönökben is azért félelmetes a hely mert az ultrahangok úgy verődnek vissza és interferálnak egymással. Nem beszélve, hogy kopog a padló és nem olyan gumi laminált mint a panelban. Minden áthallatszik, már sex közben sem merek hangokat kiadni.

A szellőztetés is elég rosszúl van megoldva, mert az ablakok már ami van az elég kicsi, a panelban nagyok voltak. Továbbá ahova lehetett volna ablakot tenni mert küéső fal, oda sem tettek, a fürdőben és a konyhában nincsen ablak, nem lehet szellőztetni sem. A konyhát és a fűrdőt pont összecserélték, mert a fürdő a külső fallal határos éa rögtön mellette van a konyha amiben ha főzök minden szag átmegy a lakás minden részébe. A konyhát kellett volna kívűlre teeni és ablakkal ellátni. Ugyanakkor viszont a belső nagy szoba határos a konyhával és nincsen ajtaja sem. Minden szag átmegy oda. Villanytűzhely van nem vezették be a gázt. Ki kell vinnem a ház elé a szemetet, míg a panelben csak a lépcsőházba vittem ki nem kellett felőltöznöm sem. A panelban negy ablakokkal könnyedén lehetett szellőztetni. A másik pedig az, hogy teljesen ésszerűtlen a szobák nagysága és egymáshoz képesti elrendezése. A szobának kellene nagyon nagynak lennie és a konyhának és fűrdőnek ahol csak kevés időt tőltünk kicsinek, de éppen fordítva van, viszont a panelban pont jól volt megcsinálva. Az egész olyan mintha az emberek egyre hülyébben építetének lakásokat.

2011. jan. 12. 21:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ez éppen az új építésűre vonatkozik, a panelban nincsen ilyen, hát éppen ezt mondom."

Én meg épp ezt mondom, hogy a PANELRA vonatkozik! Lassan 10 éve lakom panelben (is) és sajnos tapasztalom.

"...az ultrahangok amik beszűrődnek mindenfele úgy interferálnak, hogy félelemérzetet váltanak ki és akkut szorongást keltenek, egy NGC dokumentum filmben volt benne."

Érdekes, mert az a dokumentumfilm, amit én láttam, az infrahangokról szólt és azokról mondták ezt.

"Nem tudom hogyan jön ide a denevér, nélkülük is vannak ultrahangok, ez olyan hangtartomány amit nem észlel az ember tudatosan csak a tudatalattira van hatással."

Úgy jön ide a denevér, hogy a denevérek ultrahangot bocsájtanak ki és ezzel tájékozódnak. Eléggé köztudott dolog... legalábbis én azt hittem. Nálunk nyáron elég sok a denevér, mégsem több a környéken az öngyilkos, mint a denevérmentes területek átlagán.

De az orvosi diagnosztikában is használnak ultrahangot. Mégsem hallottam még, hogy vizsgálat közben annyian megöngyilkolták volna magukat.

Ha az ember a fülével érzékeli a hanghullámokat, de a füle nem alkalmas arra, hogy 20kHz-nél magasabb frekvenciát érzékeljen, akkor nincs ingerületátvitel az agy idegsejtjei felé. Így lehet akár tudatos, akár tudatalatti, nem érzékel semmit az agyad.

De ha gondolod, én szíves örömest elcserélném veled a panelomat az "ultrahangos" új építésű lakásodra.

Ha érdekel, szólj, és megbeszéljük privátban a részleteket. :)

2011. jan. 13. 19:14
 12/13 anonim válasza:
100%

Egy cikk ami idevág:

A legmegdöbbentőbb tapasztalatot azonban az új építésű, öt évnél nem régebben elkészült családi házak villamossági hálózatának állapota szolgáltatta. Muhari Márton a Sonepar ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy a kiviteli tervek jelentős részét a kivitelezők nyereségvágyból, vagy puszta kontárkodásból, egyszerűen figyelmen kívül hagyják. Hiába írnak elő vastagabb átmérőjű vezetéket a tervezők egy adott szakaszra, a beépítésnél a szerelők rendszeresen az olcsóbb, gyengébb kapacitásút szerelnek be. Ráadásul egy régen teljesen ismeretlen megoldás is egyre gyakrabban fordul elő. Minden harmadik új építésű házban csak a csoda mentette meg a tulajdonost attól, hogy egy kép, vagy bútor felszerelésekor nem fúrtak a vezetékbe, mivel ezeken a helyeken a kábeleket két pont között a legrövidebb úton, átlósan vezették végig a falban. Egy ilyen házban mérőműszer nélküli bármilyen falfúrás az orosz rulett veszélyeivel jár.

A vizsgált épületek ötödében a kapcsolószekrényekre a hibák elhárításáig kötelező lenne kitenni az életveszélyt jelző táblát. Csupasz, szigeteletlen vezetékek, kaotikus bekötések meglepő tömegével szembesültek az auditorok.

2011. jan. 17. 21:37
 13/13 anonim ***** válasza:
80%
Kontár munka mindig is volt és lesz is. Ez független attól, hogy régi vagy új házban laksz.
2011. jan. 18. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!