Elképzelhető, hogy a gáznak "direkt" rosszabb a fűtőértéke, mióta hideg lett?
Először a cserépkályhára gyanakodtam, hogy valami nem oké, aztán mikor főztem, a megszokott edényekben gyakran készített kajákat, sokkal lassabban készültek el azok is.
Más is tapasztalt ilyesmit ?
Például mert van egy kis légmozgás, meg más véletlenszerű folyamatok is közbejátszanak (pl. ahogy kanyarog a gáz a csövekben, a környezet rezgése (beszéd, elhaladó járművek) is hatnak rá. A sárgás szín tényleg a tökéletlen égést jelenti: kémiaórán is megmutatja a tanár, hogy ha elzárja a Bunsen-égőn a levegőnyílást, sárgás lesz a láng színe a kék helyett.
Az étel pedig azért készül el lassabban, mert hidegebb van a lakásban, és az edény a falán keresztül több hőt veszít, így lassabban melegszik fel, és nem is biztos, hogy annyira fel tud melegedni.
Mindenképpen fedő alatt főzz, és ha lehet, akkor nagyobb mennyiséget inkább kuktafazékban, azzal jelentős energiát takaríthatsz meg (most a hideg miatt még többet, mint amikor melegebb van amúgy is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!