Páramentesítő készülék kinél milyen vált be?
Túl sok a pára a lakásunkban ami kb 120nm-es. Sajnos már a penész is megjelent.
A sok páramentesítő közül nem tudok választani.
Akinek van leírná a márkáját. Igaz az hogy ha beállítod rajta hogy 50% legyen a pára a lakásba az annyi is lesz?
Nekünk F*gor típusú van és nagyon bevált, a penész szinte teljesen eltűnt, nem mondom, hogy teljesen, de eddig kb. hetente penésztelenítettünk, volt, ahol ennyi idő alatt centi vastag volt a penész, most havi 1x itt-ott találunk csak pici penészfoltokat.
Napi fél órát megy kb., ide-oda toljuk a lakásban (110 nm).
Nekünk Hauser márkájú van, sajnos csak kicsi.
70% páratartalom van sokszor nálunk, ezért egész nap megy.
3 nap alatt 3 deci vizet szed össze.
Ceresit ide édeskevés ilyenkor.
A penészre meg ajánlom a SAVO fújós kiszerelést.
üdv!
Nekem a sencor sdh70w páramentesítő jól bevált. Évekig küzdöttünk a párával meg penésszel. A ceresit semmit sem ért, ugyan gyűjtötte a vizet, de nagyon kevés... Savoval fújkálhatod hetente a penészt, úgyis megjelenik, ha 50% felett van a páratartalom huzamosabb ideig és kicsapódik a víz...
Aztán vettem egy kis páraelszívót 11e forintért, ami 24 óra alatt 2-3 deci vizet gyűjtött össze. Na ez sem ért semmit, tehát visszavittem és rááldoztam 35 ezret a sencorra. Beindítottam és kb. 1 óra alatt a 70%-ról 40%-ra vitte le a páratartalmat. Szinte folyt a tartályába a víz, hihetetlen volt. Van mellette egy kisebb páratartalommérő, ha 50-60%-ra felmegy a pára, akkor bekapcsolom és járatom egy picit. Azóta se víz, se penész a falakon! Szal nekem nagyon bevált!
Üdv.
A kérdezőnek, az első hozzászóló vagyok.
Most 65-70% környékén van, de rengeteget (!!) mosunk.
A penész egyébként akkor jelenik meg, ha a relatív páratartalom 72 órán keresztül meghaladja a 75%-ot.
A legpenészesebb szobánk volt: 13 nm, a leghidegebb sarkon van, mert a szél onnan fúj, ráadásul nem használjuk, csak a ruhák vannak ott a szekrényben. A pára 95% alá nem akart menni, az összes falat kéthetente hypoztam, 2centi vstag penész boríttt mindent, a dohos szagról, nedves ruhákról nem is beszélve (15 fok van ott ráadásul). A párátlanító egy hétig ment ott, éjszakánként 5 órát. kb. 20 liter (!!!) vizet gyűjtött össze egy hét alatt a gép, 2 hónapja teljesen OK a szoba, a dohos szag is megszűnt.
Első hauseres válaszoló vagyok.
Nálunk nagyon sokat dob ha minden nap még esős időben is kiszellőztetünk 20 percre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!