Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A szomszéd kifüstöl! "? "

A szomszéd kifüstöl! "? "

Figyelt kérdés

Szerintetek mit csináljak?

A szomszéd kéménye olyan magasan van mint az erkélyünk,

és a füst mindig ide csapódik,illetve az udvarra (szörnyű)

Nem akarok konfliktust mert fiatal szimpatikus pár,de mégis valami jó lenne kitalálni "?"

Ötlet?

2011. jan. 2. 21:26
1 2
 1/14 Mandula11 ***** válasza:
55%
Beszéld rá őket, hogy ne fűtsenek, hanem akkor költözzenek addig hozzátok,vagy fűtsenek elektromos melegítővel és fizeted a villanyszámlájukat.
2011. jan. 2. 21:29
 2/14 A kérdező kommentje:
Ez szar volt,értelmesebb?
2011. jan. 2. 21:33
 3/14 anonim ***** válasza:
62%

Télen gondolom nincs olyan gyakran nyitva az erkélyajtód. Abban a szobában akkor szellőztess, mikor nem tüzel a szomszéd.

Ha jóban vagytok, nyílván nem akarod őket költségekbe verni átépítéssel. Mondjuk itt úgy is kérdéses lenne, hogy melyik épült előbb. Te erkélyed, vagy az ő kéményük.

2011. jan. 2. 21:35
 4/14 Mandula11 ***** válasza:
55%
Szerinted mi mást tehetsz?? tömd be a kéményüket
2011. jan. 2. 21:35
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem nekik kéne egy kéménymagasítót a kéménybe behúzniuk, és akkor feljebb szállna ki a füst. Keményseprőket érdemes erről megkérdezni. Ha nem túl drága dolog, akkor még át is vállalhatnátok a költségét (hogy lássák a jó szándékot a dologban).
2011. jan. 2. 22:55
 6/14 anonim ***** válasza:
78%

Mit csináljál? Mit csináljál?

...hát cserélj velük lakást!

2011. jan. 2. 22:59
 7/14 anonim ***** válasza:
69%
Megpróbálhatod még megváltoztatni a szélirányt. Esetleg ha szereznél egy leselejtezett MIG hajtóművet, akkor azt az erkélyeden beindítva sikeresen elfújhatod talán a füstjüket a másik irányba. Csak nehogy ők is ide írjanak, hogy a "szél" levitte a tetőjüket, és mindent átható kerozinszag lett a házukban.
2011. jan. 2. 23:12
 8/14 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem mivel a füst nem éppen egészséges biztosan kell rá lennie valami jogszabálynak - sztem polgármesteri hivatalban utána tudsz érdeklődni.

Először is beszélj velük, hogy nem lehetne-e magasítani a kéményt, hogy ne a te erkélyedre menjen az összes füst.

Aztán ha a szép szó nem hat, jöhetnek a jogi dolgok...de előtte mindenképpen próbálkozz a szép szóval. :)

2011. jan. 3. 07:28
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

HA a somszéd kéménye megfelel az épitéskor hatályos jogszabályoknak (márpedig különben nem lakhatna benne), akkor nem tudsz tenni semmit. Én körbejártam, kéményseprő cég, önkormányzat, semmi. Nálunk műanyagot égetnek, meg mindent...

Az tényleg jó ötlet, hogy megkéred őket, hogy épitsenek be kéménymagasitót és te fizeted.

2011. jan. 3. 09:19
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat !

09:19-nek.

Itt szerintem az is kérdés lehet hogy jó oldalra építette

a kéményt?már ha van ilyen?

De úgy fest a dolog hogy az ő épülete volt előbb.

Kb a két épület között 2 autónyi távolság van

2011. jan. 3. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!