Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben már...

Mit tennétek a helyemben már csak 1 hétre elegendő tűzelöm van, pénzem nincs venni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 29. 15:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

15 50 es.

Örülj neki hogy te nem vagy ilyen helyzetben.

tippeket kért,nem pedig szidalmazást.

2010. dec. 30. 12:42
 22/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tippeket , a többi emberrel akik "szidalmazásokat" írtak nem vagyok kiváncsi !
2010. dec. 30. 13:21
 23/25 anonim ***** válasza:
56%

15.50-es vagyok.

Na akkor: Zalában is pont olyan segélyezési rendszer van, meg pont annyi a GYES, családi pótlék, lakásfenntartási támogatás, munkanélküli segély, ect, mint az ország többi pontján, vagy akár Budapesten.

Most mit segít az rajta, ha ideírom, hogy drága bogárkám: egy gyerek jövetelére is kilenc hónapig lehet készülni, annyi idő alatt lehet fát gyűjteni, meg tüzelőre valót.

A gyerek nem mentség meg indok arra, hogy valaki ne gondolkodjon. Kezdem ott, hogy annyit szülök, amennyit el tudok tartani, nem annyit, amennyit bírok.

Ez a héten a negyedik(?, vagy több?) ilyen kérdés. Remek módszer a koldulásra, hogy a sok ostoba átutalgat hetente legalább 20-30 ezret.

A legolcsóbb tüzelési mód a következő: beszélni kell az erdészettel tavasszal, hetekig járni az erdőre, fát vágni, gallyazni, és ha szépen, rendezetten, tisztán hagyja ott az ember, akkor jövőre is mehet, sőt: mi így valamivel olcsóbban kapjuk a fát, mert nem kell utánunk plusz munkát végezni. Rohadt fárasztó.

Ellenben 50 ezerért annyi fa lesz belőle, ami két évre elég.

Ez durván havi 2500 ft fűtésre.

Az internet meg havonta legalább 3500, ha tévé is van hozzá, akkor havi 7000. A jó állapotú számítógépet el lehet adni 20-30 ezerért, tokkal-vonóval, monitorral, 10 mázsa fát lehet érte venni.

Ne mondjátok, hogy nem segítettem.

Akinek az internet meg a számítógép fontosabb, mint hogy ne fagyjon meg a gyereke, arra nem találok szavakat.

---- és igen, védelembe kell vetetni a kiskorút, ha a szülő nem képes róla gondoskodni, így - többek közt - védett fogyasztóvá válik, pl. tartozás esetén sem lehet ukmukfukk kikapcsolni a villanyt, ingyen jár a kaja, meg hasonlók.

Ejj, de köcsög dolog, hogy javasoltam... hát minek az nekik, nem igaz?

Előre kell gondolkodni!!!

Itt van, akinek megengedik, hogy levágja a kukoricaszárat, és elvigye haza. Ezzel fűt télen, cserébe letakrítja a földet, és lehet beszántani. De ezt sem decemberben, januárban szokták intézni, hanem októberben, novemberben.

Mi abban a bunkóság, hogy ne akkor kuncsorogjon, mikor baj van, hanem időben?

Aki hülye...

2010. dec. 30. 14:05
 24/25 anonim ***** válasza:

14:05-ös

Lehet, hogy nagy igazságokat mondtál.Lehet, hogy igazat is.

De nagyon felülről beszélsz, és igen, k*csög modorral.

A kérdező nem pénzt, hanem javaslatokat kért, de tőled ezt nagy áron kapja. Prédikációval, és ellenszenves gúnnyal.

Ha van igazság, akkor te, vagy a családod bármelyik tagja a kérdezőhöz hasonló helyzetbe kerül.

Az pedig véletlenül sem jutott eszedbe, hogy nem mindenkinek van PC-je, vagy laptopja, aki néha internetezik? Gondolom, nem várod el, hogy a közösségi ház, vagy könyvtár számítógépét eladja bárki is, szomszéd, vagy ismerős gépét sem illik piacra dobni.

2010. dec. 31. 09:05
 25/25 anonim ***** válasza:

Igen 14.05-ös tényleg okos dolgokat írtál de........az aki nincs szükségállapotban nincs megszorulva és előre tud gazdálkodni gondolkodni a kis vagyonából, annak pont ez a reakciója mint neked. Gondolj arra hogy te is lehetsz egyszer az életben ilyen kilátástalan helyzetben bármilyen más problémáddal(nem kívánom persze)akkor milyen jól esne ha pont ez a kérdező válaszolna neked ilyen cinikus megalázó hangulat romboló módon. Még én is megborzongtam rajtad....ez most off lesz de leírom

"Tudod ez kicsit úgy hangzott mint az hogy minimálbérből is meglehet élni ahogy mondják jó képességű politikusaink....és igazuk van meglehet...... csak nem mindegy meddig 1 hónapig bármikor de aztán hónapok kellenének hogy a pénzügyi helyzeted rendbe tedd, és nagyon sokan vannak akik ennyi pénzből élnek egész életükben". vissza a témához

Lehet hogy ő sem jutott még ilyen helyzetbe így nem látta előre a problémát. Hiszen az emberek hajlamosak mindig optimistán felfogni a helyzetet (ez jó tulajdonság)hogy majd lesz valahogy meg ilyenek én is így vagyok ezzel.......ő most jutott el odáig hogy 1 hét és vége azt mondom még most sem késő lépni persze ha esetleg toleránsabb emberkékhez jutna el a kérdés segítség mint te. Az együtt érzés legalább a saját nemzeteden belül lehetne kicsit mélyebbre hatóbb.

2010. dec. 31. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!