Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben már...

Mit tennétek a helyemben már csak 1 hétre elegendő tűzelöm van, pénzem nincs venni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 29. 15:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%

azért mert nem finomkodva adta elő a véleményét, attól még igaza van.

ha látom, hogy fogy a kajám pl., akkor nem a maradék morzsák felett sírok, hogy jajj holnap nem lesz mit ennem, hanem lemegyek a boltba és veszek.

bocs, de ha tudtad, h nincs pénzed elég tüzifára, akkor ki kellett volna járnod nyáron az erdőbe rőzsét gyűjteni.

vagy időben összeszedni elég kartont, fahulladékot.

sokaknak az jön le ebből, h sajnáltatod magad, ahelyett, h cselekednél.

bocs, de mit vársz? hogy majd mindenki utal a számládra egy kisebb havi fizut, hogy legyen miből fát venned?

2010. dec. 29. 16:21
 12/25 anonim ***** válasza:
72%

15:50-es. te egy valódi, vérbeli buta b unkó vagy. Zala megyében munkát keresni olyan, mint békán tollat.

A rőzsegyűjtés is lopásnak számít. Van olyan szegény asszony, aki 3 órán keresztül gyűjtött egy terhe rőzsét, az erdőőr lerakatta vele, és még a hátán végigvágott a botjával.

A kartonpapírt pedig csak úgy lehet begyűjteni, hogy vízmentes helyre, tehát nem gyűjtheti a szegény júniusban, mert hova.

Minden boltnál sorban állnak a papírért tüzelni vinni.

Örülj neki, hogy te olyan helyen laksz, ahol van munkád, és így könnyen osztod a "menj el dolgozni"-t, meg az észt.

Én sem Zalában lakom, de szorgalmas és okos testvérem igen, barátaim is, így belülről látom a viszonyokat.

2010. dec. 29. 16:34
 13/25 anonim ***** válasza:
60%

Ja és okos és szorgalmas testvérem belebetegszik, hogy nincs munkahelye. Nincs munka, nincs munka.

Sajnos a sikoltások és a fájdalom nem hallatszik el Budapestig, és az útba eső üres koponyák még azt a kevés hangot is letompítják.

2010. dec. 29. 16:40
 14/25 anonim ***** válasza:
49%
Kicsit off, de azért szerintem nem annyira tragikus a helyzet Zalában (különösen a nagyvárosok környékén). Aki akar munkát, az azért talál is. Például a megye legnagyobb gyára az utóbbi időben elég sok embert vett fel és vesz is fel (nevet szándékosan nem írok) még. Igaz, hogy nincs jó híre, de a pénz az pénz és valahol dolgozni kell. Mielőtt valaki megjegyezné, hogy könnyen beszélek, igen én is ott dolgozom egy ideje, pedig teljesen más területen szereztem a diplomámat.
2010. dec. 29. 17:41
 15/25 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező, írj privátot.

Előző offos:

folytatom. A nevezett gyár nem vesz fel senkit. Munkaerőkölcsönző cég vesz fel embereket.

Próbaidőre. Aztán elküldi, hogy egy hónap múlva jöjjön újra. És így tovább.És nem fizet ki minden ledolgozott időt. Ki meri megkérdezni, hogy miért nem?

De 52 éves embert nem vesz fel.

2 gyerekes nőt nem vesz fel. Ilyen-olyan, vagy semmilyen indokkal.

Belülről, a

2010. dec. 29. 17:55
 16/25 anonim ***** válasza:
50%

Bocsi, ezt a cicám elküldte.

...De belülről, a melegből ez lehet, hogy nem látszik.

2010. dec. 29. 17:57
 17/25 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező: kérj segélyt.

Egyébként én sem értem, hogy jött ez össze. Mi mindig nyár végére összegyűjtjük a tüzelőre valót és augusztusban megvesszük a fát, azt még jó időben felhasogatjuk és szárad, mire eljön a fűtési szezon.

A jövőre nézve nektek is ezt tanácsolom: egyrészt akkor olcsóbb a fa, másrészt így előre kiderül, ha nem elég, és még van lehetőségetek lépni.

2010. dec. 29. 22:06
 18/25 anonim ***** válasza:
74%

vazzze gyurcsány orbán sz.emét tolvajok ezt kéne látnotok hova jutott az országunk...szörnyű a 21. században ilyen előfordulhat egy civilizált országban.

Látom internet lehetőség van írjatok valami segély szervezetnek meg a helyi önkormányzatnak. Remélem tud valaki segíteni rajtatok.

2010. dec. 29. 22:08
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs más lehetőség akkor oszd be a fát és maradj el egy két csekkel. pl: internet. Fontosabb ,hogy ne fagyjatok meg. Nálunk is volt már olyan. Sajnos a muszáj nagy úr. És ha tavaszig felváltva fizeted be a csekeket pl: egyik hónapban víz villany a másikba meg tv internet stb. és utána tavaszig előröl. Ezért nem fogják kikapcsolni.

A másik igen a segély: kérhetsz tűzelőre, lakásfentartásit, a gyerekre és rendkivülit is. De úgy tudom utóbbi 3 -at csak egy évebe egyszer lehet kérni.

És próbáljatok csak egy szobába lenni télen. Nappal meg jól felöltözni 2 nadrág 3 pulcsi és nem annyira tüzelni. Nálunk is volt ilyen 7 éves lehettem mikor kikapcsolták 3-4 napra a gázt tévedésből.

2010. dec. 30. 00:36
 20/25 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó vagyok.

A többieknek meg üzenem ,hogy örüljetek ,hogy van munkátok. Nem mindenkinek van érettségije, nem mindenki beszél nyelveket és nem mindenkinek van diplomája sőt szakmája.

Nem kellene ilyen durván megszólni a másikat. Utálom az ilyen embereket!

22/l

2010. dec. 30. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!